♥ Aurinkoisen sunnuntaipäivän couscous-halloumisalaatti

Aurinkoinen viikonloppu vierähti vanhempieni luona rentoutuen. Jos kamalia niska- ja hartiakipuja ei lasketa niin viikonloppu oli todella onnistunut. Istuskeltin nuotion ääressä ja syötiin hyviä ruokia, joiden tekemisessä mä autoin sen verran kuin pystyin. Lauantaina syötiin äidin tekemään kesäkurpitsapastaa ja eilen tätä herkullista ja täyttävää salaattia, johon käytettiin kaapista löytyneitä raaka-aineita. Muutama sitruuna ja salaattia oli tosin haettava kaupasta.

♥Couscous-halloumisalaatti
4dl couscousia keitettynä
2 isoa tomaattia
1tlk kikherneitä
Pala kurkkua
1pkt halloumijuustoa
1 pieni punasipuli
Marinotuja artisokan sydämiä (resepti täällä)
Nippu tuoretta persiljaa sekä minttua
Tammenlehtisalaattia ja muutama varsisellerin lehti
Kourallinen siemensekoitusta
1 sitruuna
Mustapippuria & suolaa
Oliiviöljyä

1.Keitä couscous paketin ohjeen mukaan, anna kypsän couscousin jäähtyä kunnolla. Marinoi artisokansydämet sillä aikaa kun couscous valmistuu. Sekoita kikherneet artisokasydämien kanssa, jos haluat myös niihin lisää makua. Voit myös valuttaa kikherneet ja lisätä ne salaattiin sellaisenaan.
2.Kaada jäähtynyt couscous kulhoon, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, loraus oliiviöljyä ja pieneksi pilkottua persiljaa sekä minttua ja halutessasi myös varsisellerin lehtiä. Rouhi joukkoon mustapippuria sekä ripaus suolaa ja sekoita kunnolla.
3.Pilko tomaatit, kurkku ja punasipuli joukkoon. Sekoita lopuksi marinoidut artisokansydämet ja kikherneet couscousin kanssa.
4.Reunusta tarjoilukulho tammenlehtisalaatilla sekä tuoreilla mintun- ja varsisellerin lehdillä. Kaada couscous-salaatti kulhoon ja anna maustua vielä hetki jääkaapissa. Paloittele halloumijuusto ja paista juustopalat joko grillissä tai pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi.
5.Asettele valmiit juustopalat salaattipedille, purista päälle sitruunamehua ja pilko halutessasi loput sitruunasta paloiksi salaatin sekaan. Lopuksi kourallinen siemensekoitusta, rouhaisu mustapippuria päälle ja salaatti on valmis! 🙂

Nam! Tosi hyvää ja ruokaisaa salaattia. Couscousin tilalla voi käyttää myös esimerkiksi bulguria. Sitruuna sopii tähän älyttömän hyvin ja persiljaa saa olla paljon! 🙂

Oon varmaan jotenkin huomaamattani jännittänyt koko vasenta kättäni sekä hartioita kipujen takia ja eilen oli varmasti pahin päivä tähän mennessä. Kipu on siirtynyt nyt myös koko niskan alueelle ja illalla multa pääs oikeesti itku ku en meinannu päästä sängystä ylös ja pää ei kääntynyt kunnolla. Oon syöny kipulääkkeitä, pitänyt kylmägeelipussia ja laittanut lääkärin määräämää voidetta. Alle viikko aikaa reissuun ja vielä olis muutama työpäiväkin ennen lomaa. Ihan tyhmää jos tää jatkuu ja joudun sit reissussakin kokoajan varomaan tekemisiäni tän takia.

Mukavaa ja lämmintä viikkoa kaikille! Toivotaan et viikon päästä pystyn edes vähän uimaan siellä kirkkaan turkoosissa meressä! 🙂

Avainsanat

Kommentit (6)

Mielenkiintoiselta kuulostaa noi artisokat, tekis mieli kokeilla vaan en tiä yhtään miltä ne maistuu 🙂

Vitsi mietin pitkään et miten pystyis kuvailemaan niiden makua, mut en kyllä keksi! 😀 Kannattaa kokeilla 😉

Ihanan näköistä!:) Tosi ikäviä nuo niska-hartiaseudun ongelmat, itsellänikin on ollut sama vaiva lomalla.:(

Nam tää oli niin hyvää ja halloumi sopi tohon tosi hyvin! 🙂 Tää on kyl tosi inhottavaa, en olis uskonu et näin pitkään kipuilee 🙁

Nyt vasta huomasin että tännehän voi kommentoida ilman google-tiliä. Kerrassaan upeita kuvia ja reseptejä.. ei tiedä mitä lähtisi ensimmäisenä testaamaan. Koitahan parantua ennen kuin lomasi koittaa!:)

Joo niin pystyy 🙂 Täällä parannellaan kovasti! Kiitos kommentista 🙂

Kommentoi juttua: ♥ Aurinkoisen sunnuntaipäivän couscous-halloumisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X