HANIAN KAUPPAHALLI

Eli Agorá on iso kauppahalli noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Hanian linja-autoasemalta. Me kävimme lomamme aikana kauppahallissa kahtena päivänä. Ostimme kotiin viemisiksi ja tuliaisiksi paikallisia juustoja, oliiveja, mausteita, oliiviöljyä ja hunajaa. Paikalliset ostavat hallista enimmäkseen lihaa, tuoretta kalaa sekä erilaisia juustoja ja hedelmiä. Kauppahallissa oli mukavan leppoisa tunnelma, myyjät olivat ystävällisiä ja tarjosivat maistiaisia ohikulkijoille. Kreikkalaiseen tapaan myös rakia tarjottiin jo aamu kymmeneltä kun kävelimme ensimmäisen herkkupuodin ohi 🙂

Ihastuimme sellaisiin seesaminsiemenillä ja hunajalla kuorrutettuihin pähkinöihin, joita tarjottiin tosi monessa kojussa ja ostimmekin niitä varmaan 7 pussia, joista tosin vain yksi jäi meille 😉 Hallin sisällä oli myös muutamia pieniä kahviloita, joihin pysähdyimme juomaan frappea ja sieltä sai myös pientä purtavaa. Hallin valaistus oli aika huono kuvaamista ajatellen, mut koitin nyt valita tähän sellaisia kuvia joista saa vähän käsitystä millaista tuolla oli.

Kauppahallissa pyöri paljon suloisia kissoja, joille kalakauppiaat ystävällisesti heittelivät pieniä kaloja syötäväksi. Kaikki reissun aikana näkemämme kissat olivat hyväkuntoisia, mikä oli tosi ihana huomata. Agia Marinassa näkyi monien puiden ja rappusten alla pieniä posliinilautasia ja vesikippoja eläimille. Myös meidän hotellilla asusteli kaksi ihan pikkuruista mustaa kissaa ja muutama isompi, joista toinen tuli yhtenä iltana kyläilemään meidän tokan kerroksen parvekkeelle. Annoimme kissalle vähän syötävää ja vettä :’)

Mausteiden ja yrttien ansiosta hallissa oli herkullinen tuoksu! Oli vaikea valita mitä mausteita toisi kotiin, siellä oli niin paljon vaihtoehtoja. Päätimme ottaa sit sellasia, joita tulisi ainakin käytettyä paljon eli oreganoa, laakerinlehtiä, kuivattua chiliä, gyrosmaustetta sekä erilaisia yrttisekoituksia mm. lihapullille, perunoille ja fetajuuston päälle. ”Greek mix for village meatballs” on sellainen mitä tekis mieli kokeilla pian, herttainen maustekaupan myyjä kehui sitä tosi paljon.

Juustofanina mun oli tosi vaikea valita myös näistä. Ensin oli löydettävä kaikista juustokojuista se paras ja sitten oli valittava vielä ne juustot. Ostimme kahta gravieraa myyjältä, joka piti kojua poikansa kanssa. Hän kertoi juustojen kypsyttämisaikoja ja pakkasi juustot niin, että ne säilyvät hyvin kotiin asti. Yksi iso pala gravieraa maksoi neljä euroa. Lisäksi ostimme palan paikallista savujuustoa ja sekin maksoi vain muutaman euron.

Tässä vielä kauppahalli ulkoapäin. Kauppahallin vieressä, tien toisella puolella on pieni kioski ja vessat. Kauppahalli on avoinna mun käsittääkseni kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaisin. Halli on siis ma-la auki aina suunnilleen 8-14. Kreikassa ei aukioloajoilla ole niin väliä.. 😀 Kolmena päivän viikossa kauppahalli on auki myös siestan jälkeen iltaisin, joskus 17-21 välillä.

Suosittelen poikkeamista kauppahalliin, jos on lomailemassa Haniassa tai siinä lähettyvillä. Bussit kulkevat ainakin Agia Marinan ja Plataniaksen suunnalta Haniaan 15-30minuutin välein riippuen mihin aikaan päivästä on liikkeellä. Bussilippu yhteen suuntaan on 1,60€ ja Agia Marinasta matka linja-autoasemalle kesti noin vartin verran. Kauppahallissa on ruokajuttujen ja herkkujen lisäksi myynnissä kaikenlaisia koruja, astioita, kankaita ja vaatteita. Jos ei halua ostaa mitään niin voihan siellä käydä juomassa vaikka kahvit ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Ja maistakaa niitä seesamipähkinöitä, ihan varmasti joku tulee niitä tarjoamaan! 🙂

Avainsanat

Kommentit (9)

Pystyn pelkästään kuvien avulla tuntemaan sen herkullisen tuoksun, mikä tuolla hallissa leijailee! 🙂
Ja suurena juustofanina olen ihan hiukan kade noista teidän juusto-ostoksista…. 😉

Se mausteinen tuoksu sekoitettuna kahvin ja leivonnaisten tuoksuun oli kyllä todella ihana! 🙂 Muutaman kalakojun kohdalla tuoksu vaihtuikin sit aika voimakkaasti, eikä mausteetkaan peittäneet sitä 😀

Vitsi kun olis tehnyt mieli ostaa vaikka mitä juustoja sieltä, mut valittiin sit kolmea erilaista. Aika paljon niistä onkin jo mennyt pelkästään pastan päälle ja moussakaan 😀

Ai jai, ihanat kreikkalaiset herkut. Moussaka ja valkkari kuulostaa aivan ihanalta!

Mä aika harvoin juon alkoholia ruoan kanssa, mutta toi yhdistelmä oli mielettömän hyvä! 🙂

Tosi kiva nähdä kuvia kun muutama vuosi takaperin on ollut samalla suunnalla. Aivan ihana oli lomamme ja innolla odotan tulevia kirjoituksia teidän lomastanne. Kunpa pääsisi taas ensi kesänä matkustamaan.

-Jutta

Kiitos kommentista! Kreikkapostauksia on tulossa paljon 🙂 Toivon itsekin, että olisi mahdollisuus päästä reissuun taas ens vuoden puolella. Toivottavasti säkin pääset 🙂

Ihanaa lukea (ruoka)matkakertomuksia. Nykyään ennen matkoille lähtöä katson ruokavinkit juuri blogeista ja harvoin joudun pettymään.

Näitä on kiva kirjoittaa kun samalla tulee muisteltua mitä kaikkea sitä tehtiinkään 🙂 Mun on pakko kirjoittaa ihan erillinen postaus yhdestä meidän lemppari-Tavernasta!

Tulipa ihana tunnistamisen tunne, tuolla me olimme lokakuussa! Ja todellakin hieno tunnelma ja paljon tarjolla herkkuja. Mikäs sen parempaa kuin vaipua taas hetkeksi Kreetan tunnelmiin kaiken pimeän, lumettoman ja valottoman keskellä. Kreetasta jäi paljon hyviä muistoja ja uusia kokemuksia, kuten maanjäristys…

Kommentoi juttua: HANIAN KAUPPAHALLI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X