TOFU-SALAATTI NEKTARIINILLA JA KESÄKURPITSALLA

Lauantaina päätimme valmistaa jättiannokset salaattia saman kaavan mukaan kuin lähes aina tehdessämme yhdessä ruokaa. Kumpikin etsii vuorotellen jääkaapista raaka-aineita, ”laitetaaks tätä?” ”pitäskö laittaa vähä tätäki?” ”tota paprikaa vois vaikka paahtaa” ”no mä teen sit sillä aikaa jotain tolle kesäkurpitsalle” Ja niin valmistui jälleen kerran herkulliset annokset, joiden reseptiikkaa on haasteellista kirjoittaa näin jälkeenpäin 😀 Musta tuntui tätä kirjoittaessa, että hommaa olis jotenkin kauheen paljon ja reseptiin voiskin lisätä kokeille lasilliset viiniä, hyvää musiikkia sekä kynttilöitä tunnelmaa luomaan. Yhdessä on kiva kokkailla ja kyllä se lopputulos aina palkitsee, etenkin kun yleensä tulee tehtyä sellasia nopeita ja helppoja salaatteja.

Tässä salaatissa tykkäsin erityisesti tofun, nektariinin ja juuston yhdistelmästä. Myös paahdettu paprika toi kivaa lisämakua, krutongit rapeutta ja päälle puristettu limen mehu kirpeyttä. Kurpitsansiemenet on paahdettuina tosi hyviä ihan sellaisenaankin ja niitä tuleeki usein laitettua erilaisiin salaatteihin.

♥Tofu-salaatti kaksi isoa annosta
Jääsalaattia & rucolaa
Puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 nektariini
1 pieni punasipuli
10cm pala kesäkurpitsaa
250g tofua (+ marinointiin tarvittavat raaka-aineet, ohje alempana) 
1 punainen paprika
Pieni pala juustoa, esim. gravieraa
Kourallinen kurpitsansiemeniä
Ruisleipäkrutonkeja
Suolaa & pippuria
Öljyä paistamiseen

1.Aloita marinoimalla tofu ja paahtamalla paprika, valmista ruisleipäkrutongit tämän ohjeen mukaan. Alenna uunin lämpötilaa kun paprikat alkavat tummua, jotta voit laittaa krutongit uuniin heti kun paprikat ovat valmiita.
2.Höylää kesäkurpitsasta pitkiä siivuja juustohöylällä. Paahda kurpitsansiemeniä muutama minuutti kuumalla pannulla ilman öljyä. Kaada siemenet sivuun odottamaan, lisää pannulle öljyä ja kesäkurpitsasiivut. Kuullota kesäkurpitsaa muutama minuutti kummaltakin puolelta, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun odottamaan.
3.Paista marinoidut tofukuutiot kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes pinta saa hieman paistoväriä ja tuntuu rapealta. Voit aloittaa salaatin kokoamisen samalla kun tofu paistuu pannulla.
4.Pilko loput salaattiin tulevat ainekset eli kirsikkatomaatit, nektariini ja punasipuli. Leikkaa tai höylää juustosta pieniä ohuita siivuja. Sekoita salaattiainekset joko salaattikulhoon tai kokoa annokset suoraan lautasille aloittamalla jääsalaatista ja rucolasta. Lisää pilkottu nektariini, kirsikkatomaatit ja punasipuli sekä kesäkurpitsa, paahdettu paprika ja paistetut tofukuutiot. Ripottele päälle reilusti krutonkeja, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja juustoa.
5.Purista salaatin päälle limen mehua ja nauti hyvän viinin tai raikkaan veden kera.

Tofun marinointi:
250g kiinteää tofua
3rkl oliiviöljyä
1rkl balsamicosiirappia
1rkl makeaa chilikastiketta
2tl soijakastiketta
Puolikkaan limen mehu
1 valkosipulin kynsi
Tuoretta chiliä tai chilijauhetta

1.Sekoita kulhossa oliiviöljy, balsamicosiirappi, chilikastike, soijakastike, limen mehu ja murskattu valkosipulin kynsi. Lisää halutessasi pieneksi pilkottu puolikas chili tai chilijauhetta.
2.Kuutioi tofu reilun kokoisiksi paloiksi, sekoita marinadiin ja laita kulho jääkaappin maustumaan.

Paprikan paahtaminen:
Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa puolikkaat paprikat vielä kerran puoliksi ja asettele palat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paahda paprikoita +250 asteessa 15-20minuuttia. Kuoren on tarkoitus olla osittain musta, kun otat ne pois uunista. Kääri vielä kuumat paprikat muovipussin tai kelmun sisään noin viideksi minuutiksi, näin paahtunut kuori irtoaa niistä helpommin. Pilko kuoritut paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi salaattiin 🙂

Mun tekee kokoajan mieli kokkailla ja leipoa ja kokeilla kaikkia uusia juttuja ruoanlaitossa. Mun veli tuli toissa yönä Suomeen ja eilen vietettiin iltaa mun porukoilla. Kokkasin ison kattilallisen pastaa, mama näytti kuvia heidän Prahan reissultaan ja samalla suunniteltiin tulevaa Tsekkiläistä iltaa. Aiomme tehdä Tsekkiläisiä alkupaloja, pääruokaa sekä jälkkäriä. Juomana tietenkin Tsekkiläistä olutta isoista tuopeista. Odotan innolla etenkin sitä, et pääsen oppimaan perinteisten Tsekkiläisten jälkiruokien valmistusta. Illanistujaisia varten tehtävä juusto täytyy laittaa hyvissä ajoin marinoitumaan ja aiommekin pitää vielä suunnitteluillan viimeistään ensi viikon alussa.

Me ollaan perheeni kanssa tosi paljon tekemisissä ja innostutaan aina tekemään kaikkea hauskaa yhdessä. Yleensä kokoonnumme porukoiden luokse kokkailemaan, katsomaan elokuvia tai pelailemaan. Meillä on melkein aina joku hauska teema ja hankimme sopivaa rekvisiittaa yleensä kirppareilta. Päällimmäisenä on mielessää monia kertoja vietetyt tortilla- ja pizzaillat, Kreikkalaiset illat ja rakentamamme Kreikkalainen Taverna. Kerran järjestimme syntymäpäivät vaarilleni, jolloin menu sisälsi Venäläisiä perinneruokia. Joskus sovimme, että jokainen tuo jotain tullessaan ja niistä valmistamme paljon pientä syötävää tapaksien tyyliin. Seuraavaksi luvassa siis Tsekkiläinen ilta ja myös Kreikkalainen ilta on taas suunnitteilla, mutta sen pidämme varmaan vähän myöhemmin. Ja vitsi että mä odotan jo paljon Joulua! Pääsen tekemään paljon herkkuja kun meitä on niin iso porukka koolla 🙂

Avainsanat

Kommentit (6)

Sulla on tosi ihana blogi 🙂 Just löysin tän blogilistalta, tosi ihania ja värikkäitä kuvia ja reseptit kuulostaa hyviltä 🙂 Mä teen kans välillä reseptipostauksia, käy katsomassa jos löytyy jotain kivaa 🙂 http://www.sofiasworldblog.com/

Kiitos kivasta kommentista 🙂 Täytyypä käydä kurkkimassa myös sun blogia! 🙂

Tykkään sun blogista kun sulla on niin paljon kivoja ideoita ja oon saanu paljon inspiraatiota omaan ruoan laittoon sun blogista 🙂 Oon kokeillu monia salaatteja sun ohjeella ku ite laittaa aina niitä samoja ainesosia niin nyt oon tykästyny käyttää enemmän hedelmii salaatteihin. Suostuskoihan mun vanhemmat ostaa tota tofua jos kokeilisin tätä salaattia seuraavaks 🙂 Voiko paprikan leikkaa tonne sekaan raakana? Siis jos en uskalla kokeilla tota paahto-hommaa..heh 😀

t:Siri

Oi kiitos, tosi hienoa että oot innostunut tekemään salaatteja ja muita herkkuja! Hedelmät on niin hyviä salaateissa 🙂 Toivotaan, että saat hankittua tofua jostain. Se sopii hyvin muihinkin ruokiin ja salaatteihin. Ja paprikan voi ihan hyvin laittaa salaattiin myös sellaisenaan, eli ei ole välttämätöntä tuo paahtaminen. Mukavaa syksyä ja kivoja kokkailuhetkiä sinulle! 🙂

Oi, kuullostaa herkulliselta! 🙂

Kommentoi juttua: TOFU-SALAATTI NEKTARIINILLA JA KESÄKURPITSALLA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X