Pinaatilla, herkkusienillä ja vuohenjuustolla täytetyt cannellonit

Ehdotan kuulemma melkein aina ruoaksi joko jotain pastaa tai salaattia. Ja onhan se totta, että meillä kokkaillaan aika paljon erilaisia pastaruokia. Yleensä teemme pastakastikkeen erilaisista kasviksista, lasagnea tai spagetti bolognesea. Kun Myllyn Paras pyysi mukaan pastaresepti-kilpailuun, niin päätin osallistua vielä tähän, vaikka tuntuu että syksy on ollut jo muutenkin täynnä erilaisia reseptikilpailuja. Kilpailun ideana oli kehitellä kutkuttavan herkullinen pastaruoka, joten saanen esitellä oman reseptini: Tuoreella pinaatilla, herkkusienillä ja vuohenjuustolla täytetyt cannellonit tomaattikastikkeessa.

♥Täytetyt cannellonit tomaattikastikkeessa

1pkt Myllyn Paras cannelloni, 250g – 24 cannellonia
Pinnalle: 40g pinjansiemeniä, tuoretta timjamia, basilikaa, kirsikkatomaatteja, loraus oliiviöljyä

PINAATTI-VUOHENJUUSTOTÄYTE:
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
500g tuoreita herkkusieniä
350g tuoretta babypinaattia
40g pinjansiemeniä
300g vuohenjuustoa
Tuoretta timjamia maun mukaan
Mustapippuria & suolaa
Oliiviöljyä

1.Aloita täytteen valmistaminen kuorimalla sipulit ja valkosipulin kynnet, pilko molemmat pieniksi kuutioiksi. Kaada kuumennetulle pannulle reilusti oliiviöljyä ja kuullota ensin sipulia keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon valkosipulit ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
2.Leikkaa herkkusienistä kannan kovat palat pois, pilko sienet noin kahden sentin kokoisiksi paloiksi, lisää pannulle, mausta mustapippurilla ja paista muutama minuutti.
3.Lisää pannulle pinaatit ja pinjansiemenet. Sekoittele paistosta, nypi joukkoon tuoretta timjamia maun mukaan ja lisää tarvittaessa mausteita.
4.Murustele lopuksi vuohenjuusto paistoksen päälle, sekoita kunnolla ja ota pannu pois liedeltä. Jätä vuohenjuustoa ihan pieni pala, jos haluat murustella sitä paiston lopussa cannellonien päälle.

TOMAATTIKASTIKE:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3tlk luomu tomaattimurskaa (á400g)
250g miniluumutomaatteja
Tuoretta basilikaa & timjamia
Mustapippuria & suolaa
1tl sokeria
Oliiviöljyä

1.Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kaada pannulle reilusti oliiviöljyä ja kuullota ensin pelkästään sipulia noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.
2.Lisää pannulle tomaattimurskat, mausta rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Pilko sekaan kourallinen basilikan lehtiä ja hieman tuoretta timjamia.
3.Kaada lopuksi joukkoon kokonaiset miniluumutomaatit ja anna tomaattikastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.

CANNELLONIEN TÄYTTÄMINEN & PAISTO
1.Levitä ison uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta.
2.Täytä cannellonit pinaatti-herkkusieni-vuohenjuustotäytteellä. Yksi helppo tapa on täyttää putket pannun päällä pienen lusikan avulla. Näin ylimääräinen täyte tippuu takaisin pannulle, eikä sotke muita paikkoja. Asettele täytetyt cannellonit tomaattikastikkeen päälle uunivuokaan.
3.Kun kaikki cannellonit on täytetty, levitä tomaattikastike cannellonien päälle ja reunoille.
4.Peitä uunivuoka foliolla ja paista uunin keskitasolla +200 asteessa 30-40minuuttia.
5.Ota vuoka hetkeksi pois uunista ja poista folio. Lorauta cannellonien päälle hieman oliiviöljyä, ripottele päälle pinjansiemeniä ja muutamia kirsikkatomaatteja sekä vuohenjuustomurua. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

Huom! Täytteen ja kastikkeen sipulit sekä valkosipulit kannattaa kuoria ja pilkkoa kerralla. Jaa kuutioitu sipuli ja valkosipuli kahteen osaan niin, että täytettä varten tulevaa sipulia on vähän enemmän.

Tuoreet yrtit ja paahdetut pinjansiemenet kruunaavat tämän herkkuruoan ja jännitettävää riitti kyllä loppuun saakka, sillä en ollut koskaan aiemmin tehnyt cannelloneja. Lopputulos oli todella herkullinen ja mulla on jo mielessä monta uutta täytettä, joita meinaan kokeilla. Ainakin feta-pinaattiyhdistelmä olis varmasti todella herkullinen, samoin pesto-mozzarella ja ehkäpä teemme myös lihatäytteisiä cannelloneja joku päivä 🙂

Kilpailun säännöissä oli myös, että pastaruoan olisi hyvä olla arkeen sopiva. Yleensä arkeen sopivat ruoat mielletään helposti ja nopeasti valmistettavaksi ruoaksi. Ja oonkin aina ajatellut, että cannellonien valmistus vie kamalasti aikaa. Mutta kuitenkin täytteen ja kastikkeen tekeminen onnistuu melko nopeasti ja varmaan aikaa vievintä tässä reseptissä on toi cannellonien täyttäminen 😀 Kun ruoka on uunissa, jää hyvin aikaa jälkien siivoamisen ja pöydän kattamisen lisäksi myös muille jutuille. Usein arkena tulee valmistettua sellaisia ruokia, että niistä riittää helposti myös seuraavalle päivälle. Joten jos yhtenä päivänä panostaa vähän enemmän, voi seuraavana päivänä ajan käyttää johonkin muuhun kun ruoka on jo valmiina ja se tarvitsee vain lämmittää uudestaan 🙂

Myllyn Paras cannellonit saatu kilpailua varten.

Kommentit (8)

Nam!! Pinaattia tulee syötyä liian harvoin.. kiitos reseptistä 🙂

Jep, sama täällä! Pinaattilettuja täytyy kyllä tehdä kans pian! 🙂

Tämä näyttää hyvältä 🙂

Heippa! Löysin blogisi sattumalta kun etsin googlesta vuohenjuustocannelonien ohjeita. Olipa hyvä, että löysin! Aivan ihanan oloinen blogi! 🙂 Pitää ehottomasti tutustua lisää.

Voisin laittaa vuohenjuustoa varmaan ihan mihin vaan, oli superhyvää myös näissä cannelloneissa! Kiitos ja kiva kun kommentoit 🙂

Meitin lauantairuoka-resepti. Kiitos!! 🙂 Pakko maistaa.. t. Mama P.

Jee! Kiva kun innostuitte kokeilemaan tätä! 🙂 Kertokaa sit oliko hyvää!

Kommentoi juttua: Pinaatilla, herkkusienillä ja vuohenjuustolla täytetyt cannellonit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X