Syksyiset värit, hauska maja sekä Joulun odotusta

Huomenta! Nää rauhalliset aamuhetket on ihania kun voi rauhassa istahtaa alas kahvikupin kera. Mies nukkuu vielä, Mauno makoilee olohuoneen matolla ja piirretyt pyörii taustalla. Meillä on yks pikkumies yökylässä, illalla rakennettu yömaja on edelleen pystyssä ja ilmeisesti se on aika mukava paikka. Sieltä näkyy vain silmät, nenänpää ja käsi joka hivuttautui heti heräämisen jälkeen kaukosäätimelle. Sen enempää ei ole yövierasta vielä näkynyt ja aamiainen maistuu kuulemma sitten vähän myöhemmin 🙂

Mä ajattelin nyt sitten juoda rauhassa aamukahvia ja hetken päästä alan hääräilemään keittiössä aamubrunssin merkeissä, siitä huomenna lisää 🙂 Nyt hetkeksi syksyisiin kuviin!

Nää kuvat on porukoiden takapihalta ihan alkusyksystä, kun orvokit vielä kukkivat ja syksyn värit olivat kauneimmillaan. Nyt ulkona on harmaata ja sateista, joten piristin parveketta muutamalla pirteän värisellä lyhdyllä ja sisustusvaloilla. Näyttää iltaisin tosi kivalta kun on muuten ihan pimeää 🙂

Ens torstaina ilmestyy Kotivinkin eka Joulunumero ja viimeistään silloin aion kaivaa taas edellisten vuosien Joulunumerot esiin, ostan vuoden ekat glögit ja selailen lehtiä. Mä niin rakastan Joulun aikaa ja oon kuulemma ihan höperö kun edes puhun koko Joulusta tässä vaiheessa vuotta.. pöh! Aurinkoisen kesän jälkeen alkaa aina Joulun odotus 😀

Haluaisin niin kovasti päästä Prahaan veljeni perheen luokse ennen Joulua. En oo vieläkään päässyt näkemään pientä Valentinaa! Perheen näkemisen lisäksi Prahan Joulumarkkinat, talviset maisemat, suloiset pienet kahvilat ja tunnelmalliset ravintolat eivät olisi yhtään pahitteeksi 😉 Lisäksi mun pitäisi ehdottomasti päästä tapaamaan myös perheen kaksi koiraa Ájuška sekä Bobo eli Mr. Bostonkakku. ♥

Niin tosiaan, meille tuli pitkästä aikaa pienempi yökyläilijä ja eilen vietimmekin lätkä- ja tortillailtaa. Oli jotenkin niin hauskaa, kun ensimmäiset sanat ovesta sisään astuessa taisivat olla ”rakennetaanko sit taas se maja jossa voi nukkua?” Niinpä maja rakennettiin myöhään eilen illalla. Erityisen hauskaa majassa on sen tiipiimäinen katto eli peitto, johon on sidottu kaasuilmapallo joka nostaa peiton hauskasti ylös ja alla on sopivasti tilaa nukkua ja katsoa piirrettyjä. Mauno käy välillä ihmeissään kurkkimassa majassa makoilijaa 🙂

Majasta kuului juuri ”nyt mulle maistuis aamupala” joten mä taidan viedä sinne voileivän ja tuoremehua, sit alan leipomishommiin, jotta saadaan myöhäinen brunssi valmiiksi ennen puolta päivää. Huomenna luvassa aamiaispostausta ja muitakin reseptijuttuja on taas kertynyt aika paljon. Viettäkää mukava ja rentouttava lauantai! 🙂

Avainsanat

Kommentit (8)

Ihanan värikkäät ja tunnelmalliset kuvat jälleen kerran.:) Nyt alkaakin ulkona olla jo väriloisto poissa ja ankean harmaata on, ja vettä sataa. Toivottavasti saadaan pysyvä lumi vielä tämän vuoden puolella. Se piristää.:)

Totta! 🙂 Muistelin just ulkona, että viikko sit keräilin kauniin väirisä vaahteranlehtiä pihalla ja nyt melkein kaikki maassa olevat lehdet ovat lähes ruskeita. Mäkin odotan innolla kaunista lumimaisemaa, joka näkyy olohuoneen ja makkarin ikkunoista. Nyt näkyy vaan harmaata ja sitä vesisadetta.

Molemmissa kuvien pytyissa on muuten vielakin kukkivia orvokkeja!! 🙂 Kivalta kuulostaa telttailijan kylaily, kun tarjoilukin pelaa. 😀 ONKO limekakku suunnitteilla? – Mama P.

Ai on, oho! 🙂 Mä ajattelin hankkia muutaman kanervan parvekkeelle, sekin tois kivaa piristystä 🙂 Tarjoilut saivatkin yökyläilijältä paljon kehuja, mikä oli tosi kiva kuulla!

Limekakku on suunnitteilla, mutta ei toteutettu vielä.. T: Väsynyt leipuri 😉

Oi, mitä kuvia! Mielenkiinnolla odottelen myös mitä brunssilla tarjotaan.Teetkö skonsseja?

Oikein arvattu! Brunssilla tarjottiin skonsseja ja ne olivat kaikkien lemppareita! 🙂

Ihanaa, joku toinenkin jouluihminen! Mä ostin ekat lehdet eilen, tänään paistan ekat tortut.

Jee! 😀 Joululehdet on niin kivoja ja niitä edellisten vuosien numeroita jaksaa aina vaan selailla uudelleen. Mun mies täällä pyörittelee silmiään kun tuoksuttelen mummolta saamaani isoa piparikynttilää, en oo raaskinut polttaa sitä vielä mut se tuoksu on aivan ihana! Oon myös käynyt välillä jo vähän kurkkimassa mun joulukoriste-laatikkoa ja suunnittelen mielessäni mitä herkkuja tänä vuonna valmistetaan.. 🙂 Pakko kyl paistaa itsekin luumutorttuja pian. Ja glögiä on saatava kans! 🙂

Kommentoi juttua: Syksyiset värit, hauska maja sekä Joulun odotusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X