Purjo-perunamuusia ja kasvispihvejä sitruunaisella kastikkeella

Herkullista arkiruokaa: kasvispihvejä purjosipulilla sekä valkosipulilla maustetun perunamuusin kera. Aika harvoin otan kuvia tai muistan kirjoittaa ylös sellaisia ruokia, joita arkisin yleensä syömme. Oon innostunut entistä enemmän kokkailemaan kasvisruokia ja teinkin pitkästä aikaa kasvispihvejä, näistä tuli tosi hyviä!

Kasvispihveihin saa laittaa reilusti mausteita, kuten juustokuminaa ja chiliä. Perinteiseen perunamuusiin saa kivaa lisämakua kuullotetusta purjosipulista ja valkosipulista. Kermaviilipohjainen kastike on nopea tehdä ja maistuu erityisesti kasvispihvien kera 🙂

Purjo-perunamuusi
10 jauhoista perunaa
4 valkosipulinkynttä
15cm pätkä purjosipulia
1dl maitoa
Nokare voita
Mustapippuria ja suolaa
Öljyä paistamiseen

1. Kuori ja pilko perunat reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää kattilaan vettä vain sen verran, että perunat peittyvät. Mausta suolalla ja anna perunoiden kiehua miedolla lämmöllä kypsiksi.
2. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, halkaise purjosipuli keskeltä kahtia, huuhtele huolellisesti ja pilko pieneksi. Kaada pannulle öljyä, kuullota purjosipulia pannulla, mausta ripauksella rouhittua mustapippuria ja suolaa. Purista loppuvaiheessa pannulle myös valkosipulinkynnet, sekoittele hetki ja ota pannu pois liedeltä.
3. Kun perunat alkavat olla täysin pehmeitä, muussaa ne painelemalla esimerkiksi puisen lastan avulla. Lisää joukkoon maito ja nokare voita. Mittaa maitoa vähemmän, jos haluat muusista paksumpaa. Yhdistä kuullotetut sipulit muusin joukkoon ja sekoita.

Kasvispihvit
5 porkkanaa
1tlk kikherneitä
1/2tlk maissia
1 muna
Suolaa
Juustokuminaa
Mustapippuria
Chiliä
Paprikamaustetta

1. Kuori ja raasta porkkanat. Valuta kikherneet ja huuhtele halutessasi veden alla. Kaada kikherneet kulhoon, lisää joukkoon 1 muna ja mausteita maun mukaan. Poraa tasaiseksi sauvasekoittimen avulla tai monitoimikoneessa.
2. Sekoita porkkanaraaste ja maissit kikhernetahnan joukkoon. Muotoile massa pihveiksi. Massan käsittely on helpompaa kostutetuilla käsillä. Voit paistaa pannulla pienen koepihvin, jotta tiedät tarvitseeko mausteita lisätä.
3. Asettele pihvit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa +210 asteessa 12-15minuuttia tai kunnes pintaan alkaa tulla väriä. Voit myös paistaa kavispihvit pannulla tilkassa öljyä.

Sitruunainen kermaviilikastike
1prk kermaviiliä
Puolikkaan sitruunan mehu
Tuoretta ersiljaa & ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria

1. Sekoita pieneen tarjoilukulhoon kermaviili ja sitruunamehu. Pilko ruohosipulia ja persiljaa ihan pieneksi, molempia voit laittaa maun mukaan. Sekoita yrtit kermaviilin joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria.

Huomenna onkin normaalia aikaisempi herätys ja töihin lähtö. Varmaan keittelen aamukahveja jo ennen viittä, joten nyt taitaa olla iltateen ja voileipien aika. Maunokin istuskelee tossa vieressä sen näköisenä, että taitaa olla iltapalan aika hänelläkin. Tänään aikaisin nukkumaan, hyvää yötä! 🙂

Avainsanat

Kommentit (4)

Uuuh, nieleksiä piti kyllä, mulla o vähä näläkä ku oon yrittäny syyä sievästi ja mennee taas tovi, ennen ku vatta tottuu vähemmällekki, ei passais nyt näi herkullisia kuvia kattua! 😀

Sun blogissa on niin herkullisia kuvia, ettei sinnekään kovin nälkäsenä viitti mennä kurkkimaan! 😀 Mullaki on kauhee nälkä, söin töissä pienen salaatin ja siitäki on jo jotain kymmenen tuntia! Nyt äkkiä sitä iltapalaa ja sit nukkumaan 🙂

Tuunattu muussi maistui lapsille, kokeilin reseptiäsi 🙂 Kiitos kivasta vinkistä joka oli hauskaa vaihtelua perinteiseen muussiin 🙂

Kati

Hei! Kiva kuulla että maistui! 🙂 Kiva kun kommentoit!

Kommentoi juttua: Purjo-perunamuusia ja kasvispihvejä sitruunaisella kastikkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö:@kauppakassi_fi @boksiapp☀️
En vaan voi tarpeeksi hehkuttaa tätä arkea ja juhlaa helpottavaa Kauppakassi-palvelua! Ollaan tilattu jo monet kerrat isot ruokaostokset Järvenpään Prisman noutopalvelun kautta 😊
🔸Verkkokaupassa on samat hinnat kuin myymälässä, joten maksetaan ylimääräistä ainoastaan tuotteiden keräilystä. 🔸Suhteessa säästettyyn aikaan keräilymaksut ovat pieniä ja sen maksaa tosi mielellään! 🔸Lämmin suositus tälle palvelulle, joka jää meidän käyttöön myös yhteistyön jälkeen 👍
×
×
×
#kauppakassi #nehelpommatostokset #yhteistyö #prisma #kauppakassifi #ruokaostosket #noutopalvelu #prismajärvenpää #aamupala #boksiapp
  • Ihanaa tiistaita! 🌸
×
×
×
#koti #keittiö #meilläkotona #ruusut #ruusukimppu #astiakaappi #muumimukit #instablogitfinland #instablogit #sisustus #homesweethome #kitchen #kitchendecor #roses #moominmugs #myhome #interiordesign
  • Yhteistyössä @sudio ☀️
Kesäpäivän pieni oma hetki jääkahvin, marjojen ja podcastien parissa. Ihan parasta! 😎
Sain uudet langattomat Sudion Tolv-kuulokkeet, joissa on uudistettu kannettava latauskotelo. 🔸Molemmissa kuulokkeissa on mikrofoni, eli voin musiikin kuuntelun lisäksi puhua puhelimessa kuulokkeet päässä. Niin kätevää! 🔸Langaton kantomatka 15 metriä ja toistoaika näissä kuulokkeissa on jopa 35 tuntia.
🔸Mun pelastus kun voin samalla kuunnella musiikkia, podeja tai kavereiden ääniviestejä ja tehdä kotitöitä 😂
〰️ Koodilla minka15 saat -15% alennusta Sudion tilauksesta ja mukaan lähtee myös uusi kuvassa näkyvä kangaskassi!
×
×
×
#yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #sudiotolv #tolv #kuulokkeet #langaton #kesä #kesäloma #jääkahvi #podcast #tolvblack #music #summer #icedcoffee #berries #lifeisgood
  • Hyvää juhannusta! 🌼
×
×
×
#juhannus #juhannus2019 #keskikesä #keskikesänjuhla #kesä #mansikat #mansikka #midsummer #happymidsummer #strawberries #summer #holiday #lifeisgood
  • Huomenta! ☀️ Tänään luvassa kiva päivä, kun istutetaan terassin istutuslaatikkoon yrttejä ja  kukkia ja ehkä vielä muutama köynnös lisää. Lisäksi olisi luvassa uuden grillin kasaus, jotta päästään illalla grillaamaan 😊 Vielä riittää myös sisustettavaa terassilla, mutta kyllä täällä jo hyvin viihtyy! 🌼
×
×
×
#terassi #kesä #aamupala #aamukahvi #takapiha #sisustus #terassinsisustus #omakoti #meilläkotona #muumimuki #instablogitfinland #jysksuomi #jysk #oatly #breakfast #coffee #moominmug #terrace #backyard #summer #hmhome
  • Leivoin aivan ihanaa gluteenitonta mansikka-raparperipiirakkaa 😊 Blogista löytyy ohje pellilliseen. Tässä ihana herkku vaikkapa juhannuksen kahvipöytään tai viemisiksi kesämökille!🌼
×
×
×
#leivonta #leivontablogi #raparperipiirakka #maisemakahvilanraparperipiirakka #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #leivojakoristele #ihanitsetehty #raparperileivonnaiset #raparperi #mansikkaraparperipiirakka #gluteeniton #gluteenitonleivonta #kesä #baking #glutenfree #glutenfreebaking #rhubarbpie #rhubarb
  • Kaupallinen yhteistyö: @organixfood 🌼
🔸Me tehtiin tänään kesäretki omalle terassille! Herkuteltiin Organixin naksuilla, kekseillä ja hedelmäpaloilla.
🔸Nää on ihan parhaita herkkuja jo pienillekin sormiruokailijoille ja maistuu hyvin myös hieman isommallekin lapselle ☺️
🔸Organixin kaikki tuotteet ovat luomua ja ainesosaluettelot lyhyet. Me ollaan tykätty näistä tosi paljon!
×
×
×
#yhteistyö #organixfood #organixfi #organix #luomu #lastenruoka #sormiruoka #sormiruokailu #kesä #kesäloma #eväsretki #piknik #taapero #keksit #naksut #hedelmät #boostified #fingerfood #organic #babyfood #toddler

minkavi

X