Tsekkiläiseen iltaan tekemäni luumugalette oli menestys ja keräsi runsaasti kehuja. Appelsiinilla, kanelilla ja fariinisokerilla maustetut luumut loivat ihan täydellisen makuyhdistelmän. Keittiössä leijaili kivan mausteinen tuoksu, joka toi mieleen Joulun ja tätä täytyykin kuulemma löytyä joulupöydästä tänä vuonna. Söimme piiraan lämpimänä kera vaniljajäätelön 🙂

♥Luumugalette
Taikina:
1dl kylmää vettä
2rkl kookossokeria
2rkl valkoista sokeria
0,5tl suolaa
2 munaa
10-11dl vehnäjauhoja
3tl kuivahiivaa
2tl kanelia
1dl voita

Voiteluun 1 muna ja ripaus sokeria

1.Sekoita taikinakulhossa vesi, sokerit, suola ja kananmunat.
2.Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva sekä kaneli.
3.Lisää lopuksi hetken huoneen lämmössä ollut voi ja vaivaa käsin kunnes taikina irtoaa reunoilta ja tuntuu kimmoisalta. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
4.Kaulitse taikina isoksi ympyräksi, asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lisää luumutäyte jättäen reunoilla noin 5cm tyhmää tilaa. Käännä reunat täytteen päälle ja laita piiras hetkeksi kylmään ennen voitelua ja paistoa. Näin viileämmillä ilmoilla pellin voi laittaa uunin lämpenemisen ajaksi esimerkiksi pihalle, mutta myös jääkaappi sopii mainiosti.
5.Voitele galetten reunat kananmunalla, ripottele reunoille sokeria ja paista +180 asteessa 45-60minuuttia. Sihtaa reunoille tomusokeria ja tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Luumutäyte:
8 isoa luumua
6rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1 appelsiinin kuori raastettuna

1.Halkaise luumut keskeltä, poista kivet ja pilko viipaleiksi.
2.Sekoita keskenään fariinisokeri, vaniljasokeri, kaneli sekä hienoksi raastettu appelsiinin kuori. Lisää joukkoon pilkotut luumut ja sekoita.

Galette on todella helposti muokkailtavissa oman maun mukaan. Täytteeksi sopii niin omenat kuin marjatkin ja myös suolaisia versioita voi tehdä, mutta silloin pohja on tietysti vähän erilainen. Tästä lähes pellin kokoisesta piiraasta riitti hyvin yhdeksän hengen porukalle ja herkuteltavaa jäi vielä seuraavallekin päivälle.

Taikinan olisi hyvä saada kohmettua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen kaulitsemista, mutta tein itse taikinan jo varhain aamulla ja säilytin taikinaa kelmuun
käärittynä iltapäivään saakka. Ota taikina hetkeksi huoneenlämpöön ennen kaulitsemista.

Mulla on kyllä selkeästi nyt joku luumukausi meneillään. Luumut on niin hyviä ihan sellaisenaan ja sit kaikissa salaateissa, leivonnaisissa ja jogurtin kanssa. Luumut & kaneli on niin herkullinen yhdistelmä!

En olekaan vielä maininnut oikealta löytyvän kuvan lisäksi CocoVin käynnissä olevasta reseptikilpailusta. Äänestäneiden kesken arvotaan 100€ lahjakortteja CocoVin nettikauppaan. Äänestämään pääsee tästä! Oon mukana kilpailussa pähkinäisellä kookos-suklaajuustokakulla 🙂

Kommentit (10)

Tama taitaa nyt korvata luumutortut. Joten todellakin, jouluksi saat tehda. 😉 Oli kylla mainiota, kun siita nauttivat myos ne kaksi tyyppia, jotka eivat pida luumuista leivonnaisissa. 🙂 -Mama P.

Höpöhöpö, tätä tehdään luumutorttujen LISÄKSI ei niiden TILALLE! 😉 Ainakin teen niitä pikkuruisia luumutorttuja!
Ja totta! Oli mukava kuulla, että myös he jotka eivät yleensä luumuistä pidä, pitivät tästä! 🙂

Näyttää hyvältä. Oliskohan jouluna kokeilun paikka…

Tää sopis kyllä Jouluksi! Appelsiini ja kaneli toi kivaa makua tähän ja lopputulos oli sellainen kivan kirpsakka, ei liian makea 🙂

Vitsi miten herkullisen näköistä!.:) Luumutäyte vaikuttaa jouluiselta ja tosi ihanalta. Vaniljajäätelön kanssa vielä kaksinverroin parempaa.:)

Vaniljajäätelö sopi kyllä täydellisesti tähän, kun luumupiiras oli vain hetken jäähtynyt uunista tultuaan ja oli ihanan lämmintä 🙂

Meillä lojui ylimääräisiä luumuja kulhossa, joten niiden kohtaloksi valikoitui tämä resepti ihan vain hetken mielijohteesta. Nyt vaan odotellaan ruokaa uunista, että saadaan luumugalette tilalle 🙂

No hei, mutta näitä sattuu 🙂 Mä kyllä mietin, että kyllä tähän pitäisi jauhoja laittaa lisää. Mutta ajattelin, että ehkä tää jääkaapissa jähmettyy kun voi kovettuu. Vähän tuli semmoista kuivakkaa, ja olisi kyllä jäätelöä tarvinnut mukaan. Mutta ihan syömäkelpoista, ei mitään hätää siis!

Voi apua! Sä et mokannut missään vaan mä! Mietin valehtelematta koko illan et mikä tossa ohjeessa on vikana ja sit tajusin 🙁 Halusin tehdä ison galetten ja muutin ohjettani kaksinkertaiseksi, mut oon näköjään unohtanut tuplata jauhojen määrän tätä kirjoittaessani. Vitsi että mulla on nyt tyhmä olo! Täytyy lukea vielä tarkemmin ohjeet joita tänne kirjoitan. Vähän aikaa sitten olin unohtanut sämpylöiden ohjeesta suolan, vaikka monta kertaa aina tarkistan et onhan kaikki varmasti oikein kirjoitettu. Anteeksi! 🙁

En kyllä tiedä missä mokasin, kun tuolla jauho- ja nestemäärällä taikinasta tuli lähinnä muffinssitaikinaa koostumukseltaan. Lisäilin jauhoja varmaan vielä pari desiä, mutta silti taikina jäi ihan löysäksi. Lopulta tuskastuin ja levitin vaan taikinan pellille, koska ei kaulimesta olisi ollut kuin haittaa 😀 No mutta makuhan se ratkaisee. Katsotaan mitä tulee uunista ulos 😀

Kommentoi juttua: LUUMUGALETTE

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
  • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X