Viikonloppuaamu alkaa metsälenkillä koiran kanssa. Sen jälkeen juon yleensä muutaman kupin kahvia ja nyt päätin keitellä aamun kahvihetken ohella vuoden ekat riisipuurot. Käytin soijamaitoa ja annoin puuron kiehua miedolla lämmöllä lähes tunnin ajan. Päälle ripottelin kanelia sekä paahdettuja mantelilastuja. Sytytin tuikun kirpparilta löytämääni lasipurkkiin, selailin Kotivinkin uutta joulunumeroa ja söin riisipuuron kylmän soijamaidon kera. Ihana rauhallinen aamuhetki! 🙂

Riisipuuro soijamaitoon, kahdelle
1dl vettä
1dl puuroriisiä
5-6dl soijamaitoa
0,5tl suolaa
Kanelia
Paahdettuja mantelilastuja

1. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta, lisää riisi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2. Lisää kattilaan 5dl soijamaitoa, sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Sekoittele puuroa välillä, lisää soijamaitoa tarvittaessa ja mausta puuro suolalla.
3. Tarjoile riisipuuro paahdettujen mantelilastujen, kanelin ja kylmän soijamaidon kera.

Paahdetut mantelilastut: Kuumenna pannu, kaada mantelilastut pannulle ja anna paahtua kunnes lastut ovat kullanruskeita. Kaada paahdetut mantelilastut nopeasti pois pannulta, jotta ne eivät tummu liikaa.

Riisipuurokausi on nyt siis avattu! Joskus riisipuuroa tulee keiteltyä myös muina vuodenaikona, mutta yleensä just tähän aikaan vuodesta kun muukin Joulufiilistely alkaa. Paahdetut mantelilastut toivat kivaa lisämakua puuron päälle ripoteltuna 🙂

Tänään on luvassa kakkujen ja macaronien leivontaa. Limeä, suklaata ja muita herkkuja, niistä myöhemmin lisää!

  
Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit (6)

Riisipuuro on niin ihanaa! Olen tehnyt sitä jo moneen kertaan tälle syksylle kun puuroriisiä on ihan älyttömän iso purkki kaapissa.. Ensi kerralla täytyy paahtaa mantelilastuja mukaan, kuulostaa hyvältä.
Ihanaa sunnuntaita sulle myös!

Niin on! Mun on pakko kokeilla myös luumukompottia riisipuuron kanssa, se olis varmasti tosi hyvää. Kuten paahdettujen mantelilastujenkin kera, kannattaa tosiaan kokeilla 🙂

Ihana aamu!
Olen syksyisin keittänyt riisipuuroa kera omenakeiton… maistuu todella herkulliselta :))

Oi vitsi, omenainen keitto tai kaneliomenat on kans herkkua riisipuuron kanssa. Nam 🙂 Taidanpa keittää taas pian uuden satsin puuroa!

Kommentoi juttua: RIISIPUURO SOIJAMAITOON

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö: @martinex.fi 🌿
Tää viikko on alkanut niin hyvin! Rakastan tällä hetkellä tätä arkea jota me eletään. Oon lapsen kanssa kotona ja teen blogihommia siinä ohella niin paljon kuin ehdin.

Sain Martinexilta aivan ihania astioita, joissa on inspiroiva teksti "Rakastu arkeen - nauti hetkestä." Tänään oon nauttinut muskarihetkestä lapsen kanssa, siitä kun hän hyppi aivan onnessaan lätäköissä kotimatkalla, meidän kauppaleikeistä ja siitä kun syötiin lounaaksi eiliseltä jääneitä tortilloja. Päivällä nautin ison kupillisen kahvia mun uuden lempiherkun kanssa 💕

Mitkä on sun arjen lempihetkiä? 😊

#kaupallinenyhteistyö #martinex #yhteistyö #rakastuarkeen #nautihetkestä #arkitehdäänyhdessä #ihanaarki #herkkuhetki #rakastuarkeennautihetkestä #martinexshop #elämänmakuinenverkkokauppa #arki #astiat #kahvikuppi #kahvihetki #designedinfinland
  • Ihanaa uutta viikkoa! 🌿
Blogissa on nyt ohje näihin vadelma-suklaaleivoksiin, joista löytyy nutellaa, vaahdotettua soijavispiä ja tuoreita vadelmia. Niiiiin hyviä ja kivan helppoja valmistaa! Täytteeseen sopii mikä tahansa vaahtoutuva kerma ja marjoja voi vaihdella oman maun mukaan 😍
.
.
.
#leivontablogi #leivonta #leivos #vadelmasuklaaleivos #suklaaleivos #suklaa #vadelmat #soijavispi #alprosoya #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #baking #bakingblog #pastry #chocolate #raspberries
  • 🐨 ARVONTA! 🐨
Sain teille arvottavaksi Kiddex Oy:lta lippuja Lapsimessuille! Arvotaan yhteensä kolme 2 lipun pakettia Lapsimessuille 12. -14.4.2019
▪️Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi ja @kiddex_suomi
▪️Tägää mukaan ystäviä, jotka voisivat myös olla kiinnostuneita messuista!
▪️Lapsimessuilla Kiddexin osasto 6p10 löytyy vaipanvaihtopistettä vastapäätä.
▪️Täältä löydät vastuullisesti valmistetut lelut ja lasten ruokailuvälineet.
▪️Lisäksi pääset tutustumaan luonnonmukaiseen Ailefon muovailuvahaan ja leikkimään PlanToys leikkialueelle! 😍
▪️Arvonta päättyy tiistaina 9.4. jonka jälkeen laitan sinulle viestiä. Kiddex Oy toimittaa liput sähköpostilla.
▪️Onnea arvontaan! 🌷
.
.
.
#arvonta #kiddex_suomi #kiddexlapsimessuilla2019 #playandgo #playandgofinland #plantoys #vastuullisuus #lapsimessut #lapsimessut2019 #messuliput #lippuarvonta #messukeskus #osallistu #ministylefinland
#lastenhuone #lelut #taapero

minkavi

X