Tässä kuulkaas super herkullinen ohje pieniin viikunakorppuihin, jotka sopivat erityisesti teen kanssa nautittavaksi. Löysin kaupasta hasselpähkinäjauhoja ja pussin takana oli niin kivan oloinen resepti et oli pakko napata yks pussi mukaan. Ostin myös kuivattuja viikunoita ja kipitin samantien kotiin leipomaan 🙂

Viikuna-hasselpähkinäkorput, 20kpl (gluteeniton)
4dl hasselpähkinäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl maitoa
2 luomumunaa
8 kuivattua viikunaa

1. Aloita pilkkomalla viikunoista kovat kannat pois ja paloittele viikunat pieniksi paloiksi.
2. Sekoita hasselpähkinäjauho, leivinjauhe, maito ja kananmunat sekaisin. Lisää viikunat joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta pieniä pyöreitä palloja ja asettele pallot leivinpaperilla päällystetylle pellille.
4. Paista uunin keskitasolla +175 asteessa 15-18minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet hieman väriä pintaan.
5. Ota pelti pois uunista ja laske lämpö +100 asteeseen. Halkaise pullat puoliksi terävän veitsen avulla ja laita puolikkaat takaisin pellille.
6. Kuivata korppuja uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia, anna jäähtyä kunnolla ja säilytä valmiit viikunakorput kannellisessa purkissa.

Resepti napattu Risenta-hasselpähkinäjauhopussin kyljestä.

Näistä tuli todella hyviä ja pussin ohjeen mukaan valmiita korppuja tulisi noin 16kpl. Tein itse vähän pienempiä palluroita ja sain aikaiseksi 20kpl valmiita korppuja. Nämä ovat todella herkullisia ihan sellaisenaan naposteltuna, mut kokeilin kuitenkin muutamaa helppoa täytettä korppujen päälle. Hyviksi yhdistelmiksi osoittautui maustamaton tuorejuusto ja tuore timjami, nams! Toinen kokeilu oli ihan vaan viikunahilloa korpun päälle ja sekin toimi 🙂

En ollut aiemmin kuullutkaan hasselpähkinäjauhoista, joten lueskelin vähän netistä tietoa mihin muuhun niitä voisi käyttää. Risentan sivuilta löytyi tällaista tietoa:

Risenta Hasselpähkinäjauho 300 grammaa, gluteeniton

”Risentan toinen gluteeniton leivontauutuus on ravinteikas
hasselpähkinäjauho, joka valmistetaan jauhetuista hasselpähkinöistä eli
euroopanpähkinäpensaan pähkinöistä. Luontaisesti gluteenittomassa ja
proteiinipitoisessa hasselpähkinäjauhossa on tallella kaikki pähkinän
terveellisesti ominaisuudet: se sisältää reilusti kuitua,
antioksidantteja, hyvää rasvaa, vitamiineja ja on erinomainen raudan ja
fosforin lähde. Risenta Hasselpähkinäjauho soveltuu keliaakikoille ja
vehnäallergisille.

Vinkki!
Risenta Hasselpähkinäjauho tuo ihanaa täyteläisyyttä ja pehmeän
pähkinäistä makua leivonnaisiin. Hasselpähkinäjauho sopii mainiosti
erilaisiin makeisiin leivonnaisiin, vohveleihin, jälkiruokaan ja myslin
joukkoon. Kokeile myös leipiin ja sämpylöihin!”

Nää korput on siis täysin gluteenittomia sekä helppoja valmistaa ja sopisivat tosi hyvin myös pieneksi joululahjaksi vaikkapa teen ystävälle. Kävin hamstraamassa näitä jauhoja jo lisää kotiin ja mulla onkin jo paljon ideoita mitä kaikkea näistä voisi leipoa 🙂

Eilen illalla innostuin tekemään taas yhden leipätaikinan, joka on nyt levännyt kelmun alla noin 16 tuntia. Kohta pakkaan taikinan ja muita leivontatarvikkeita sekä Maunon mukaan ja iskä tulee hakemaan mut niille. Aiotaan järjestellä maman kanssa vähän kirppiskamoja taas kasaan, leivotaan leipää ja herkutellaan joululeivonnaisilla ja glögillä. Kiva päivä siis tiedossa!  

Mukavaa lauantaita! ♥

Kommentit (8)

Suloisia ja herkullisen näköisiä pikkunaposteltavia.:)

Oi nää on kyllä niin herkullisia! Ja kivan näköisiä keittiön hyllyllä pienessä lasipurkissa 🙂

Ihanaa, uusi viikunaresepti! Kaikki missä on viikunaa on hyvää. T. viikunafriikki

Heh! Mun reaktio oli ihan samanlainen kun lukaisin kaupassa ton reseptin! Viikunat on niiin herkkua! 🙂

Minäpä otin ja kokeilin näitä, lopputulos löytyy blogista 🙂 Kiitos mahtavan reseptin jakamisesta!

Hauskaa, että innostuit kokeilemaan näitä. Vois itsekin tehdä taas iltatee-naposteltavaksi kun kaikkia tarvittavia aineksiakin löytyy jo valmiiksi 🙂

Tein jauhopussin reseptillä korppuja. Eipä olleet hääppösiä. Luulin, että leivinjauhe ja munat kohottavat pallukat. Eikä mitä – ohjeiden mukaisesti tein 9 golf-pallon kokoista palloa ja uunista otettaessa ne olivat edelleen saman kokoisia. Halkaisin ja kuivatin niitä tunnin verran. Ei suolaa, ei mausteita. Pikkuleiviksi mä niitä kutsuisin – sahajauhopikkuleiviksi.

Nyt kun luin kommenttisi, niin mietin tosiaan että mitä leivinjauhe tekee ohjeessa. Eivät nää tosiaan kovinkaan paljoa kohoa uunissa, vaan ovat juuri tuollaisia pieniä palluroita. Mut ehkä koostumus olisi vieläkin tiiviimpää ilman leivinjauhetta, luulisin. Mulla oli makua antamassa nuo viikunat ja meillä kyllä tykättiin kovasti. Myös hasselpähkinä maistui näissä mielestäni hyvin. Mut harmillista tosiaan, jos et pitänyt mausta ja koostumuksesta. Onneksi et sentään tehnyt isompaa satsia kerralla!

Kommentoi juttua: VIIKUNA-HASSELPÄHKINÄKORPUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
  • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X