Tällä kertaa tarjolla olisi sekaleipää, taikinassa on mm. ohrahiutaleita, täysjyvävehnää ja hiivaleipäjauhoja. Leivät on paistettu kannellisissa padoissa ja niiden ansiosta leivät saavat ihanan rapean kuoren. Leivoin eilen näiden lisäksi myös ruisleipää ja niistäkin tuli todella herkullisia. Leipämaistiaisia saivat omien vanhempieni lisäksi siskoni sekä hänen poikaystävänsä ja illalla mentiin vielä isovanhemmilleni kylään ja vein molempia leipiä myös sinne. Kaikki tykkäsivät! 🙂

Vaivaamaton sekaleipä, 2kpl
8dl kädenlämpöistä vettä
3 herneen kokoista nokaretta tuorehiivaa
3,5tl suolaa
2dl ohrahiutaleita
2dl hiivaleipäjauhoja
2dl 7-viljan hiutaleita
5dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

Lisäksi tarvitset: kaksi kannellista pataa tai muuta vastaavaa, jossa leivät voi paistaa, kaksi leivinliinaa, kaksi kohotusastiaa sekä jauhoja.

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ohrahiutaleet ja 7-viljan hiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot sekä lopuksi loraus oliiviöljyä.
2. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä 12-18 tuntia. Omani oli tuon 18 tuntia, mutta vähempikin aika riittää.
3. Kaada työtasolle tai pöydälle reilusti vehnäjauhoja, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele taikinan päälle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan, painele molempia käsin ja kääntele reunoja sisäänpäin. Taikina on löysää, joten käytä jauhoja sen verran että leivät saa muotoiltua käsin.
4. Ota esille kaksi leivinliinaa ja kaksi astiaa johon leivät mahtuvat kohoamaan, esimerkiksi isot paistinpannut tai leipäkorit. Asettele leivinliinat kohotusastioihin, jauhota ne huolellisesti ja laita leivät kohoamaan liinan sisään noin kahdeksi tunniksi.
5. Lämmitä uuni +230 asteeseen ja laita padat ilman kantta uuniin kuumenemaan. Kumoa kohonneet leivät omiin patoihinsa, laita kannet päälle ja paista leipiä 30 minuuttia. Ota sen jälkeen kannet pois ja paista leipiä vielä noin15-20 minuuttia.

Kyllä itse leivottu leipä on vaan ihan parasta! Joka kerta oon yhtä innoissani kun leivät kohoavat uunissa ja erilaisia taikinoita on hauska kokeilla. Mitähän tänään leipoisi? Meillä on huomenna töissä nyyttärit ja kaikki tuovat jotain itse leivottua, suolaista ja makeaa. Taitaa olla siis reseptien selailun aika, seuraksi voisin lämmittää taas yhden mukillisen glögiä.  

Leppoisaa joulukuun ekaa päivää! 🙂

Avainsanat

Kommentit (12)

Nyt tiedän mihin saan upotettua kaikki kaappeihin kertyneet jauhopussijämät, hyvä! Minkä kokoisia näistä leivistä tulee?!

Jep! Mäkin käytin tähän mun vikat seitsemän viljan hiutaleet ja tavalliset vehnäjauhot 🙂 Leivistä tuli ihan reilun kokoisia, mut kuitenkin sellaisia et ne mahtui samaan aikaan uuniin omissa padoissaan.

Ihanat ainekset on tässäkin leivässä. Sekaleipä helliikin mukavasti vatsaa, kiva kun on paljon leseitä joukossa.:)

Tää oli kyllä tosi herkullista 🙂 Ja kiva kokeilla vähän erilaisia leseitä leipätaikinoiden joukkoon 🙂

Tämä menee ehdottomasti testaukseen!!!

Jee! Hyvä että maistui, kyllä itse leivotut leivät ja sämpylät on vaan niin hyviä 🙂

Kiva kuulla! 🙂 Kerro sit miten maistui 🙂

Voi vaivaamaton leipä :)) Nää on ihania! Mulla oli joku vaivaamattoman leivän buumi pari vuotta sitten, nyt en olekaan aikoihin tehnyt tätä herkkua… Nam, näyttää hyvältä =)

Nää on kyllä niin hyviä! Mulla taitaa olla sama buumi meneillään just nyt 😀 Ja tervetuloa lukijaksi! 🙂

Kuulostaa ihanalta, taitaa mennä heti huomenna kokeiluun 🙂

Kommentoi juttua: Vaivaamaton sekaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
  • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X