Tällä kertaa tarjolla olisi sekaleipää, taikinassa on mm. ohrahiutaleita, täysjyvävehnää ja hiivaleipäjauhoja. Leivät on paistettu kannellisissa padoissa ja niiden ansiosta leivät saavat ihanan rapean kuoren. Leivoin eilen näiden lisäksi myös ruisleipää ja niistäkin tuli todella herkullisia. Leipämaistiaisia saivat omien vanhempieni lisäksi siskoni sekä hänen poikaystävänsä ja illalla mentiin vielä isovanhemmilleni kylään ja vein molempia leipiä myös sinne. Kaikki tykkäsivät! 🙂

Vaivaamaton sekaleipä, 2kpl
8dl kädenlämpöistä vettä
3 herneen kokoista nokaretta tuorehiivaa
3,5tl suolaa
2dl ohrahiutaleita
2dl hiivaleipäjauhoja
2dl 7-viljan hiutaleita
5dl täysjyvävehnäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

Lisäksi tarvitset: kaksi kannellista pataa tai muuta vastaavaa, jossa leivät voi paistaa, kaksi leivinliinaa, kaksi kohotusastiaa sekä jauhoja.

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ohrahiutaleet ja 7-viljan hiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot sekä lopuksi loraus oliiviöljyä.
2. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä 12-18 tuntia. Omani oli tuon 18 tuntia, mutta vähempikin aika riittää.
3. Kaada työtasolle tai pöydälle reilusti vehnäjauhoja, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele taikinan päälle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan, painele molempia käsin ja kääntele reunoja sisäänpäin. Taikina on löysää, joten käytä jauhoja sen verran että leivät saa muotoiltua käsin.
4. Ota esille kaksi leivinliinaa ja kaksi astiaa johon leivät mahtuvat kohoamaan, esimerkiksi isot paistinpannut tai leipäkorit. Asettele leivinliinat kohotusastioihin, jauhota ne huolellisesti ja laita leivät kohoamaan liinan sisään noin kahdeksi tunniksi.
5. Lämmitä uuni +230 asteeseen ja laita padat ilman kantta uuniin kuumenemaan. Kumoa kohonneet leivät omiin patoihinsa, laita kannet päälle ja paista leipiä 30 minuuttia. Ota sen jälkeen kannet pois ja paista leipiä vielä noin15-20 minuuttia.

Kyllä itse leivottu leipä on vaan ihan parasta! Joka kerta oon yhtä innoissani kun leivät kohoavat uunissa ja erilaisia taikinoita on hauska kokeilla. Mitähän tänään leipoisi? Meillä on huomenna töissä nyyttärit ja kaikki tuovat jotain itse leivottua, suolaista ja makeaa. Taitaa olla siis reseptien selailun aika, seuraksi voisin lämmittää taas yhden mukillisen glögiä.  

Leppoisaa joulukuun ekaa päivää! 🙂

Avainsanat

Kommentit (12)

Nyt tiedän mihin saan upotettua kaikki kaappeihin kertyneet jauhopussijämät, hyvä! Minkä kokoisia näistä leivistä tulee?!

Jep! Mäkin käytin tähän mun vikat seitsemän viljan hiutaleet ja tavalliset vehnäjauhot 🙂 Leivistä tuli ihan reilun kokoisia, mut kuitenkin sellaisia et ne mahtui samaan aikaan uuniin omissa padoissaan.

Ihanat ainekset on tässäkin leivässä. Sekaleipä helliikin mukavasti vatsaa, kiva kun on paljon leseitä joukossa.:)

Tää oli kyllä tosi herkullista 🙂 Ja kiva kokeilla vähän erilaisia leseitä leipätaikinoiden joukkoon 🙂

Tämä menee ehdottomasti testaukseen!!!

Jee! Hyvä että maistui, kyllä itse leivotut leivät ja sämpylät on vaan niin hyviä 🙂

Kiva kuulla! 🙂 Kerro sit miten maistui 🙂

Voi vaivaamaton leipä :)) Nää on ihania! Mulla oli joku vaivaamattoman leivän buumi pari vuotta sitten, nyt en olekaan aikoihin tehnyt tätä herkkua… Nam, näyttää hyvältä =)

Nää on kyllä niin hyviä! Mulla taitaa olla sama buumi meneillään just nyt 😀 Ja tervetuloa lukijaksi! 🙂

Kuulostaa ihanalta, taitaa mennä heti huomenna kokeiluun 🙂

Kommentoi juttua: Vaivaamaton sekaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X