Mehevä banaani-viikunaleipä

Innostuin jouluaattona kaiken muun ohella leipomaan muutaman banaanileivän. Sekoitin taikinan joukkoon kourallisen kuivattuja karpaloita sekä inkamarjoja. Leipä oli herkullista ja uusia variaatioita on aina hauska kokeilla. Tänä aamuna huomasin taas muutaman tummuneen banaanin keittiön pöydällä. Jes! Niistä saisi leivottua uuden satsin leipää! Tällä kertaa kokeilin hieman erilaista versiota sekoittamalla taikinaan pieneksi pilkottuja viikunoita. Yhdistelmä on ihan loistava, banaani tuo leipään ihanasti makeutta (leipää.. vai sittenkin kakkua?) ja viikunan siemenet rapsahtelevat kivasti suussa.

♥Banaani-viikunaleipä
2 mahdollisimman tummunutta banaania
6 kuivattua viikunaa (jätä halutessasi 1 viikuna leipätaikinan päälle)
1 luomumuna
0,5dl juoksevaa kasviöljyä tai voita
0,5dl kookossokeria
3dl luomu vehnäjauhoja
1dl hasselpähkinäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5tl suolaa

1.Muussaa 1,5 banaania mössöksi. Leikkaa viikunoista kovat kannat pois, paloittele ja sekoita banaanien joukkoon. Lisää muna, kasviöljy, kookossokeri ja muut kuivat aineet.
2.Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi, kaada leipävuokaan ja pilko pinnalle puolikas banaani ja yksi viikuna. Painele palat leipätaikinan pinnalle, ripottele päälle vähän kanelia ja paista +180 asteessa noin 45-50minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, leivän kuuluu jäädä sisältä meheväksi.
3.Anna jäähtyä hetki, leikkaa reilun kokoisia paloa ja tarjoa teen kera 🙂

Leivästä saa helposti myös täysin vegaanisen jättämällä kananmunan pois. Ens kerralla taidan kokeilla ilman kananmunaa ja korvaan osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla. Myös kardemumma voisi sopia taikinan sekaan tosi hyvin.

PS. Enää muutama pala jäljellä! 😀

Avainsanat

Kommentit (2)

Eikä, niin mäkin innostuin! 😀 Mulla tosin oli paljon yksinkertaisempi resepti ja postauskin vasta jonossa 🙂 Mutta tää on niin ihanan näköistä taas näissä sun kuvissa että saatanpa innostua leipomaan taas itsekin…

Oih nam tää oli niiin hyvää! 🙂 Ja banaanileivän tekeminen on kivan helppoa, pakko tehdä tätä taas pian 🙂

Kommentoi juttua: Mehevä banaani-viikunaleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X