KUPPI KAHVIA JA KUULUMISIA

Mulla on muutamia herkkureseptejä odottamassa blogiin pääsyä, mut ajattelin niitä ennen koota yhteen postaukseen vähän viimeaikojen kuulumisia ja kuvia. Osa kuvista onkin näkynyt jo Instagramin puolella. Innostuin hetki sitten järkkäilemään keittiön hyllykköä uusiksi ja nyt on kyllä pieni tauko paikallaan.. 

Lahjaksi saatu muumitarjotin ja uusi muumimuki ovat molemmat olleet ahkerassa käytössä. Mua melkein huvittaa jo se, kuinka sitä aina kuvittelee kahvin maistuvan niiin paljon paremmalta uudesta muumimukista 😀 Pitkästä aikaa maisteltiin myös muumikeksejä!

Maunon kanssa ollaan ulkoiltu ahkerasti ja viikonlopun kuralenkin jälkeen olikin turkin puunauksen vuoro. Nyt on kiiltävän puhdas ja ihanan pehmoinen pikkuherra 🙂

Olin viime viikolla Viestintätoimisto Deskin kutsumana mielenkiintoisessa Cocovin-superruokaillassa. Tarjolla oli mielettömän herkullisia raakakakkuja, pakurisalmiakkia, raakasuklaata ja maustettuja pähkinöitä. Lisäksi Sami Sundvik ja Jaakko Halmetoja pitivät ajatuksia herättävät luennot, joiden aiheina oli mm. maidoton & viljaton ruokavalio, erilaisten superruokien käyttö sekä luonnonyrttien ja kasvien monipuolinen hyödyntäminen ruokavaliossa.

Superruokien vastapainoksi ollaan istuskeltu erilaisilla kokoonpanoilla meidän olohuoneen minipöydän ympärille herkuttelemaan. On ollut kahvihetkiä mustikkapiirakan parissa, aamupalaa siskon kanssa ja kisakatsomoita hyvässä seurassa. Suomen pronssi ja IFK:n Stadin herruus, jes!

Kävin eilen työhaastattelussa ja pienen flunssan takia olo oli tosi nuutunut. Iloiseksi yllätykseksi rautatientorilla jaettiin mustikkapiimää, olinkin jo aiemmin miettinyt että haluaisin maistaa sitä. Koostumus oli muuten ihan erilaista kun olin ajatellut, ei yhtään niin paksua kuin piimät yleensä ovat. Ihan hauska ja helppo ottaa evääksi, mutta kuten arvata saattaa: sisältää enemmän sokeria kuin mustikkaa! Mä voisin kyllä ostaa tavallista piimää tällaisessa helposti suljettavassa ja pienessä purkissa, koska siitä tykkään todella paljon 🙂

Yks päivä käytiin Punnitse&Säästä-putiikissa, vihdoinkin tähän suht lähelle on avattu tällainen kauppa! Hyllyt notkuvat mitä mielenkiintoisemman näköisiä paketteja ja purnukoita. On luomusuklaata, pitkät hyllyt täynnä teetä ja kahvia, vaikka kuinka montaa eri sorttia suklaata, öljyjä, mausteita, hiutaleita ja vaikka mitä. Parhain osuus on kuitenkin irtomyyntilaareissa olevat pähkinät, kuivatut hedelmät, riisit ja erilaiset mixit. Suklaalla kuorrutetut auringonkukasiemenet ja appelsiinit sekä jogurttimustikat, pistaasipähkinät, kuivatut karpalot ja macadamiat.. oih nam!

Mulla on muuten ihan hirveä stressi töistä! Miten mä aina onnistunkin olemaan sellaisessa työpaikassa, jossa pesti on jonkin tietyn sesongin mukaan ja työsuhteet kestävät yleensä sen 3-5kk. Mulla olis niin paljon ideoita ja inspiraatiota ja motivaatiota tehdä vaikka minkälaisia töitä, mutta mitään ei tunnu löytyvän. Oman yrityksen perustaminen pyörii päivittäin mielessä ja innostuin jopa siitä, kun huomasin että Järvenpäähän haetaan uutta Punnitse&Säästä-yrittäjää.. mutta sitten luin summan, joka pitäisi maksaa kun liikkeen perustaa ja se siitä 😀

Jotain piristävää sentään kolahti tänään sähköpostiin. Myllärin Luomu ja Tomi Björck ovat kuulemma valinneet minut ja blogini Helmikuun inspiroivimmaksi leipojaksi, juhuu!

Tomi Björckin perustelut valinnalle:

”Selkeää
perusleivontaa, joka voi inspiroida vasta-alkajankin. Samoin tehdessä
ja blogiaan päivittäen kirjoittaja huomaa itse kehittyvänsä ja
vaativansa itseltään myös enemmän. Kehitys voi olla huikeaa.”

Hurjan paljon kiitoksia valinnasta! Nyt voinkin mennä hymyssä suin jatkamaan keittiön hyllyjen järkkäilyä ja miettimään, että mitä työpaikkaa EN ole vielä hakenut.

Mukavaa ja iloista keskiviikkoa!

Avainsanat

Kommentit (31)

Mä oon kanssa niin innoissani että tähän meidän viereen on jälleen avattu Punnitse ja Säästä! (Ettei vaan sattuis olemaan peräti sama Itiksen puoti! :D) Hurjasti onnea, onpa melkoinen tunnustus!

Ai Itiksessäkin on, kiva! Meidän lähin puoti on Tikkurilassa, mutta joskus tulee käytyä Itiksessäkin joten hyvä tietää et sieltäkin löytyy. Ja kiitos paljon! 🙂

Wau, ensinnäkin onnea ihan hirveästi tuosta tittelistä!! <3 Komppaan Tomia noissa perusteluissa!!
Vitsit että oon kade tuosta uudesta muumimamma mukista. Se mahtuis kyllä minunkin hyllyyni. Luulenpa kyllä että ostan sen äidille nimpparilahjaksi.
Olis kans kiva päästä johonki superfoodiltaan. Jos on jotain hyviä reseptejä jäänyt sieltä käteen niin laitahan niitä jakoon. Mielenkiinnolla jään odottamaan.
Niin ja tsemppiä työnhakuun!! Nyt tuntuu kaikki työpaikat olevan kyllä niin kiven alla.

Kiitos Nanne!! 🙂 Haha mua vähän nauratti kun tuntuu et keittiön kaapit on oikeesti ihan täynnä, mut jotenkin kummasti sieltä aina silti löytyy sopivia koloja uusille muumimukeille 😀

Mä tykästyin tuolla illassa erityisesti yhteen suklaakakkuun ja pakurisalmiakkiin, täytyy kokeilla jos osais tehdä kotona jotain saman tyylisiä. Muutamia muitakin raakakakkuja mulla on kyllä mielessä ja laitan varmasti reseptejä myös tänne kunhan saan kokeiltua niitä.

Kiitos vielä tsempeistä, sitä tosiaan tarvitaan! 🙂

Onnittelut Tomin valinnasta 🙂 Olen vasta löytänyt blogisi ja ahkeraan olen lukenut mitä kaikkea sieltä poimin kokeiluun. Leivän teko on mulla nyt se pop-juttu, sillä kun tietää mitä suuhunsa laittaa ja rahaakin säästyy 🙂 Banaani-suklaa leivokset menee tänään kokeiluun ilman kuorrutetta, banaaneja on muutama mennyt tummaksi, mut tomusokeri oli päässyt loppumaan… mut ompahan hiukan vähemmän sitten kaloreita herkussa 🙂 T Eija

Kiitos paljon Eija! Ja kiva että meinaat tehdä banaanileivoksia, ne on kyllä varmasti hyviä myös ilman kuorrutetta. Meillä oli kans muutamia tummuneita banaaneja hedelmäkorissa, joten päätin leipoa niistä sellaista hauskaa banaanikakkua joka kumotaan paiston jälkeen. Otin sen just uunista pois ja tuoksu on taivaallinen! 🙂

Onnea! Ihan oikeeseen osoitteeseen kyllä tuo valinta kolahti ;)!

Onnittelut! Olen aina pitänyt kuvistasi, ne ovat inspiroivia. Monia ohjeita olen täältä kokeillut.. Ne omenapullat sekä banaanisuklaaleivos ovat olleet menestys, samoin porkkanasämpylät ja useat salaatit. Kiitos hyvistä ohjeista 🙂

Oi kiitos paljon ja kiva kuulla että reseptit ovat olleet mieluisia 🙂 Itsekin tykkään banaanileivoksista, samoin porkkanasämpylöitä on tullut leivottua aika usein. Omenapullia en olekaan tehnyt pitkään aikaan eli hyvä kun muistutit 😀

Onnea kuukauden inspiroivimmalle!! Mun mielestä inspiroivinta on kyllä sun ihanat kuvat. Niitä katsellessa on pakko itsekin alkaa leipoa, koska kuvista välittyy niin ihana fiilis, jonka toivoo saavan myös itselleen 🙂

Ihana kuulla, kiitos! Tuun aina todella iloiseksi jos joku sanoo, että mun kuvat inspiroi leipomaan ja muutenkin hääräilemään keittiössä 🙂

Ihan mahtavaa, Onnet tosta Tomin tunnustuksesta! Rakastan sun ottamia kuvia, just munki tyylisiä, tommosia värikkäitä ja inspiroivia. Itsellä ollu aika tosi vähissä viimeaikoina, mutta kunhan sitä jostain repäsen, nii lähtee kokeiluun monetkin reseptit, en malta oottaa! Tsemii työnhakuun 😉
– Vanha kaveri, joka blogin seuraamisen oheen lupaili tulla myös kommentoimaan
nauttikaa nojatuolista hih!

Joo kyl todellaki kutsua tulee! Ja mäki tuun kärkkymään kylään sun herkkuja, täytyy tsekkaa millasessa ihanassa kolossa sä asustat, ku sulla kaikkee ihanaa kamaa kuvissaki näkyy ;D Pirautellaa!

Haha, kiitos! Ihmettelin eka et kuka siellä kirjoittaa, mut nojatuoli paljasti 🙂 Toi tuoli on niiiin paras, kiitos siitä! Niin ja kutsut sit mut kylään ku alat leipoo niit herkkuja. Kiva ku kommentoit!! 🙂

Onnittelut valinnasta!

Kiitos 🙂 Vähä mä ihmettelin eka et kuka Kummola.. mut sit tajusin! 😀 Nyt ku sul on toi nimimerkki ni voit alkaa kommentoimaa vähä useemminki tänne vai mitä!

Onnittelut! Olet kyllä ansainnut tittelin! Tunnelma blogissasi on rento ja helposti lähestyttävä! Aina inspiroituu, kun täällä pistäytyy!

Oi kiitos, ihanasti sanottu. Todella mukava kuulla, että täältä saa inspiraatiota 🙂 Mukavaa viikonloppua ja kiva kun kommentoit!

Onnea tuhannesti. Mahtava mimmi olet töitä paiskimaan ja tunnustus tuli oikeaan osoitteeseen.

hieno hmma t.ei caminatacagi

Kolmas salakielikommentti samaan postaukseen! 😀 Hetken sai tätäkin ihmetellä, kunnes tajusin kuka siellä kirjoittelee. Kiitos kommentista I-P! 🙂 ♥

Onnea tunnustuksesta! En seuraa enää muita ruoka/leivontablogeja, mutta sun blogi on niin kiva, että täällä tulee aina käytyä 🙂 Kuten edelläkin jo sanottu niin parasta on kuvat. Ne inspiroi kyllä leipomaan ja saa hyvälle mielelle. Sulla on ihanan persoonallinen koti ja tyyli. Ja toki koiraihmisenä Maunon jutut aina kiinnostaa, kiva kun sen kuulumisiakin laitat nyt useammin postauksiin!

Jos en asuisi yksin ja yrittäisi karistaa muutamaa vatsamakkaraa, niin varmasti kokeilisin useammin sun reseptejä. Meillä vaan käy niin harvoin ketään kylässä, että kaikki herkut joutuis omalle vyötärölle. Siksi ei voi leipoa kuin joskus aniharvoin.. Töihinkään ei voi viedä leipomuksia, kun kaikki diettaa! :/

Hehe! Muistelin juuri hetkeä kun yks ystävä kertoi, että aikoo muuttaa Tampereelle. Mun eka reaktio oli vaan, et ei hitto! Kuka nyt syö kaikki mun leivonnaiset! 😀 Tää ystävä on sellainen, että se voi syödä vaikka kuinka paljon ja mitä tahansa ja tuli kyllä aina paikalle jos ilmoitin että meillä olisi kakkua tarjolla.

Tulee aika usein otettua myös videoita kun ollaan Maunon kans pihalla, voisin kyllä joskus laittaa jonkun niistä tännekin. Toi on muuten niin hassua et aika monikin on luullut Maunoa kuvien perusteella paljon isommaksi 😀

Silloin kun mä joskus harvoin leivon, niin vien kans tohon naapuriin äidille ja sen miehelle. Ja sit aina vähintään yks kaveri pitää olla tulossa kylään, että yhdessä herkutellaan tai jopa leivotaankin yhdessä. Yleensä saan kyllä sen verran tungettua niitä leipomuksia muille, ettei itselle jää liikaa. Mutta eipä se äitikään suostu kovin usein ottamaan vastaan herkkuja, kun ei tahdo lihoa sekään 😀 Miksi kaikki ihmiset mun ympärillä pitää huolta linjoistaan, voi miksi?!

Odotan kovasti Maunon lenkkikuvia! Videokin olis hauska! Näkis ihan oikeesti miltä se pikkupötkö näyttää, ettei varmasti oo niin iso, mitä on kuvitellu joskus 😀

Kiitos onnitteluista ja ihanasta kommentista jolla sait aikaan iloisen hymyn 🙂 Täytyykin muistaa ottaa kamera mukaan seuraavalle metsälenkille, Mauno on niin hauskan näköinen juostessaan läheisellä pellolla. Mäkin käyn usein ihastelemassa sun blogissa niitä kivoja ulkoilukuvia.

Kuulostaa tutulta! Mietin usein, että en viitsis taas leipoa herkkuja meille kotiin.. mut en voi sille mitään et tekis mieli leipoa vaikka joka päivä 😀 Entisessä asunnossa kannoin leipomuksia naapuriin, nyt en oo vielä tutustunut uuden kodin naapureihin niin hyvin että voisin kävellä oven taakse kakun kanssa. Tai ehkä niin tutustuiskin paremmin!

Mut koitan aina keksiä kenelle voisin viedä leivonnaisia ja aika usein ne kyllä menevät kaupaksi. Yksi taktiikka on soittaa iskälle "mun tekis mieli leipoa jotain, tuutko hakemaan parin tunnin päästä?" Ja iskä ei oo tainnut vielä kertaakaan kieltäytyä. Usein lähetän myös siskon mukana herkkuja kotiin viemisiksi ja sit vien niitä isovanhemmille. Tai sit on vaan kutsuttava porukkaa kylään niin on hyvä syy leipoa jotain herkkua 🙂

Hienoa! Onnittelen, eikä yhtään ihmettele, kyllä ansiosta tulee huomionosoitus. Samaa sanon kuin Lelle, jos en asuisi yksin… mutta kun asun yksin niin leipomiset ovat kostautuneet. On edessä läskien sulatus ja kokkailu pannassa. 🙁

Kiitos paljon! 🙂 Täytyy varmaan perustaa joku leivontapiiri, kaikki voi leipoa niin paljon kuin haluaa ja sit kutsutaan porukkaa syömään niitä 😀 Mulla on nytkin sämpylätaikina kohoamassa, en vaan malttanut olla leipomatta..

Kommentoi juttua: KUPPI KAHVIA JA KUULUMISIA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X