Pieni herukkapiiras piimäpohjalla

Aamulla käyneiden remppamiehien, lähes kymmenen lähetetyn työhakemuksen ja Maunon kanssa ulkoilun jälkeen teki mieli leipoa jotain hyvää. Päätin tehdä helpon piimäpohjan, johon laitoin myös kaurahiutaleita ja kookossokeria. Tavallinen valkoinen sokeri oli päässyt loppumaan, mutta onneksi olin juuri ostanut muutaman pussin kookossokeria. Kookossokeri tuo leivonnaisiin värin lisäksi kivaa lisämakua. Mummin poimimia punaherukoita on vielä vähän jäljellä ja niistä osan käytin tähän piirakkaan. Täytyy alkaa vähitellen tyhjentelemään tota pakastinta (sanoo hän, joka leipoi viime viikolla varmaan kolme pellillistä pullaa pakkaseen!)  jotta saadaan sulatettua se vielä ennen kesää.

Pieni herukkapiiras   vuoka Ø 18cm
1 luomumuna
0,8dl kookossokeria
0,5tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1dl kaurahiutaleita
1tl soodaa
2,5dl vehnäjauhoja
2rkl sulatettua voita
1,5dl piimää
2dl punaviinimarjoja

Pinnalle: ripaus vaniljasokeria & kaurahiutaleita

1. Sekoita muna, kookossokeri, vaniljasokeri, kaneli ja kaurahiutaleet keskenään.
2. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja sooda.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, ripottele päälle punaviinimarjoja, vaniljasokeria ja kaurahiutaleita.
5. Paista piirakkaa +200 asteessa noin 20 minuuttiia.

Sain siskolta ja hänen poikaystävältään ton ihanan keittiöpyyhkeen joululahjaksi. Kuvitus on niin ihana, että mun tekis melkein mieli ripustaa toi seinälle!

Viikonlopun aikana pitäis järjestää makuuhuonetta vähän uusiksi, jotta yhden seinän pystyy maalaamaan. Samalla täytyy muistaa viedä sängyn alla majaileva lumilauta kellariin.. sille tuskin on käyttöä enää tänä talvena ja hyvä niin. Prahassa on kuulemma jo todella keväistä, voi kunpa pääsisin sinne pian! Nyt voisin alkaa kirjoittelemaan kauppalappua ja lähteä kauppaan, sit pieni lenkki ja onkin jo perjantaisaunan vuoro. Viettäkäähän kiva viikonloppu! 🙂

Kommentit (10)

Hyvän näköistä piirakkaa, mistä olet ostanut vuoan? Onnittelut myös Tomi Björckin valinnasta, sulla on kiva blogi 🙂

A

Ostin ton muistaakseni Tarjoustalosta tai Hong Kongista. Vuoka on kivan pieni verrattuna muihin piirakkavuokiini ja tota tuleekin usein käytettyä jos teen jotain tarjottavaa pienelle porukalle. Kiitoksia! 🙂

Ompahan herkullisen näköinen piiras. Piimäpohja on aina jees, tykkään siitä todella paljon 🙂 Ja onnea myös täältäkin kivasta kunnianosoituksesta. Sulla tosiaan on hyvä blogi 🙂

Jep, piimäpohjat on hyviä ja kivan nopeita tehdä 🙂 Ja kiitos! 🙂

Nam! Todella herkullisen näköinen piiras 🙂 Tykkään punaviinimarjoista, kun ne on ihanan kirpeitä. Tuovat luonnetta makeisiin piirakoihin.

Tästä tuli kyl tosi hyvää! Ihanan mehevä pohja ja kirpsakat marjat, nam! 🙂

Ihanan näköstä! Tuun sinne ensviikolla aamulla leipomaan kun mulla on iltaviikko! ja oon myös vapaaehtonen pikkumaalari jos tarvii apua :–) ♥

T. Noppis

Joo tuu! 🙂 Mul on muutamia menoja, mut sovitaan joku sopiva päivä ja tuut sit ajoissa et keretää hääräilee rauhassa 😀 ♥

Ihana piiras! ♥♥ Tätä on pakko kokeilla, on nimittäin niin minun makuuni että! Onnea tuosta Kuukauden inspiroivin leipoja-tittelistä, olet sen ansainnut.:)

Tästä tuli juuri sopivan kirpsakkaa, eikä ainakaan yhtään liian makeaa. Just ihanaa kahvin tai teen kanssa mutustettavaksi. Kiitos onnitteluista! 🙂

Kommentoi juttua: Pieni herukkapiiras piimäpohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X