Pieni herukkapiiras piimäpohjalla

Aamulla käyneiden remppamiehien, lähes kymmenen lähetetyn työhakemuksen ja Maunon kanssa ulkoilun jälkeen teki mieli leipoa jotain hyvää. Päätin tehdä helpon piimäpohjan, johon laitoin myös kaurahiutaleita ja kookossokeria. Tavallinen valkoinen sokeri oli päässyt loppumaan, mutta onneksi olin juuri ostanut muutaman pussin kookossokeria. Kookossokeri tuo leivonnaisiin värin lisäksi kivaa lisämakua. Mummin poimimia punaherukoita on vielä vähän jäljellä ja niistä osan käytin tähän piirakkaan. Täytyy alkaa vähitellen tyhjentelemään tota pakastinta (sanoo hän, joka leipoi viime viikolla varmaan kolme pellillistä pullaa pakkaseen!)  jotta saadaan sulatettua se vielä ennen kesää.

Pieni herukkapiiras   vuoka Ø 18cm
1 luomumuna
0,8dl kookossokeria
0,5tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1dl kaurahiutaleita
1tl soodaa
2,5dl vehnäjauhoja
2rkl sulatettua voita
1,5dl piimää
2dl punaviinimarjoja

Pinnalle: ripaus vaniljasokeria & kaurahiutaleita

1. Sekoita muna, kookossokeri, vaniljasokeri, kaneli ja kaurahiutaleet keskenään.
2. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja sooda.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, ripottele päälle punaviinimarjoja, vaniljasokeria ja kaurahiutaleita.
5. Paista piirakkaa +200 asteessa noin 20 minuuttiia.

Sain siskolta ja hänen poikaystävältään ton ihanan keittiöpyyhkeen joululahjaksi. Kuvitus on niin ihana, että mun tekis melkein mieli ripustaa toi seinälle!

Viikonlopun aikana pitäis järjestää makuuhuonetta vähän uusiksi, jotta yhden seinän pystyy maalaamaan. Samalla täytyy muistaa viedä sängyn alla majaileva lumilauta kellariin.. sille tuskin on käyttöä enää tänä talvena ja hyvä niin. Prahassa on kuulemma jo todella keväistä, voi kunpa pääsisin sinne pian! Nyt voisin alkaa kirjoittelemaan kauppalappua ja lähteä kauppaan, sit pieni lenkki ja onkin jo perjantaisaunan vuoro. Viettäkäähän kiva viikonloppu! 🙂

Kommentit (10)

Hyvän näköistä piirakkaa, mistä olet ostanut vuoan? Onnittelut myös Tomi Björckin valinnasta, sulla on kiva blogi 🙂

A

Ostin ton muistaakseni Tarjoustalosta tai Hong Kongista. Vuoka on kivan pieni verrattuna muihin piirakkavuokiini ja tota tuleekin usein käytettyä jos teen jotain tarjottavaa pienelle porukalle. Kiitoksia! 🙂

Ompahan herkullisen näköinen piiras. Piimäpohja on aina jees, tykkään siitä todella paljon 🙂 Ja onnea myös täältäkin kivasta kunnianosoituksesta. Sulla tosiaan on hyvä blogi 🙂

Jep, piimäpohjat on hyviä ja kivan nopeita tehdä 🙂 Ja kiitos! 🙂

Nam! Todella herkullisen näköinen piiras 🙂 Tykkään punaviinimarjoista, kun ne on ihanan kirpeitä. Tuovat luonnetta makeisiin piirakoihin.

Tästä tuli kyl tosi hyvää! Ihanan mehevä pohja ja kirpsakat marjat, nam! 🙂

Ihanan näköstä! Tuun sinne ensviikolla aamulla leipomaan kun mulla on iltaviikko! ja oon myös vapaaehtonen pikkumaalari jos tarvii apua :–) ♥

T. Noppis

Joo tuu! 🙂 Mul on muutamia menoja, mut sovitaan joku sopiva päivä ja tuut sit ajoissa et keretää hääräilee rauhassa 😀 ♥

Ihana piiras! ♥♥ Tätä on pakko kokeilla, on nimittäin niin minun makuuni että! Onnea tuosta Kuukauden inspiroivin leipoja-tittelistä, olet sen ansainnut.:)

Tästä tuli juuri sopivan kirpsakkaa, eikä ainakaan yhtään liian makeaa. Just ihanaa kahvin tai teen kanssa mutustettavaksi. Kiitos onnitteluista! 🙂

Kommentoi juttua: Pieni herukkapiiras piimäpohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
  • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
  • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
  • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce
  • Aamukahvit tästä mukista, tätä olikin jo odotettu! 💛 Ihanaa viikonloppua!
×
×
×
#aamukahvi #kahvi #kahvihetki #muumimuki #muumimukikeräilijä #coffee #coffeetime #moominmug # #moominvalleypark #moominvalleymug #japanese #muminmuggar #muminmugg
  • Kolme vuotiaan juhlat oli eilen ja meillä oli aivan ihana päivä! 😍 Stoorien puolella lisää tunnelmia eiliseltä ja lisää on tulossa blogiin, kunhan ehdin käydä kaikki kuvat läpi. Tänä vuonna Hemmo toivoi kakkuun sitruunaa ja mansikkaa, joten päädyin tällaiseen sitruunajuustokakkuun jonka kuorrutin sveitsiläisellä marengilla. Helteellä saa kyllä olla tarkkana tarjoilujen kanssa, mutta uskon että marengin ansiosta kakku pysyi edes joten kuten kasassa 😅🍋
×
×
×
#syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #kakku #syntymäpäiväkakku #synttärikakku #juustokakku #sitruuna #marenki #sveitsiläinenmarenki #marenkikakku #sitruuna #mansikka #juhlat #leivontablogi #leivonta #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #birthdaycake #cheesecake #lemoncheesecake #meringue #meringuecake #swissmeringue #swissmeringuecake #strawberries #baking #bakingblog
  • Kaupallisessa yhteistyössä @kauppakassi_fi 🌿 Maailman paras idea tilata juhlia varten ruokastokset suoraan Prisman noutopalvelupisteeseen! Kahdeksan kassillista ruokaa - huh miten paljon aikaa säästyi kun ei tarvinnut pyöriä kaupassa näitä ostoksia tehden 😅 Myöhemmin haetaan vielä kaikki tuoreet marjat ja vähän herkkuja. Voi kun olisin tajunnut hyödyntää tätä palvelua kaikissa aiemmissakin juhlissa 😁
×
×
×
#yhteistyö @boksiapp @kauppakassi_fi #kauppakassi #nehelpommatostokset #kauppakassiheinäkuu #prisma #prismajärvenpää #noutopalvelu #ruokakauppa #ruokaostokset #juhlat #keittiö #juhlajärjestelyt

minkavi

X