Vuohenjuustosalaatti avokadolla ja parsakaalilla

Suoraan lautasille kootut salaattiannokset ovat kivaa vaihtelua salaatteihin, joissa kaikki ainekset sekoitetaan ensin salaattikulhossa. Ei oo varmaan tullut kenellekään epäselväksi, että rakastan vuohenjuustoa ja laitetaankin sitä usein salaatteihin, keittoihin, täytettyihin leipiin ja suolaisiin piiraisiin. Mun lempparisalaateissa yhdistyy yleensä joku juusto (vuohenjuusto, feta, mozzarella) ja hedelmät kuten rypäleet, päärynä, viikunat tai erilaiset melonit. Suoraan pannulta lisätyt kanafileet tai höyrytetyt kasvikset tekee salaateista vielä ruokaisampia. Loppusilauksena päälle voi ripotella paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä, hieman oliiviöljyä, balsamicokastiketta tai tuoreen sitruunan mehua ja mustapippuria.

Vuohenjuustosalaatti
jäävuorisalaattia
porkkanaa
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
kurkkua
päärynää
punasipulia
avokadoa
parsakaalia
kanaa
vuohenjuustoa
viikuna-balsamicokastiketta

1. Raasta porkkana ja pilko joukkoon jäävuorisalaattia. Laita tämä pohjaksi salaattilautasille ja kokoa päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä sekä pilkottua kurkkua, päärynää ja punasipulia.
2. Halkaise avokado keskeltä ja poista kuoret sekä kivi. Pilko avokado
reilun kokoisiksi paloiksi, purista päälle sitruunamehua, mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla ja lisää avokado lautasille. 
3.  Lisää lopuksi annoksien päälle paistettua kanaa, vuohenjuustokiekkoja ja höyrytettyä kevyesti suolattua parsakaalia. Koristele annokset balscamicokastikkeella.

Vinkki!
Leikkaa vuohejuustopötköstä paksuhkoja kiekkoja ja paista kiekot kuumalla kuivalla pannulla niin, että juusto saa rapean kultaisen paistopinnan molemmin puolin.

Ostettiin matkamessuilta tota viikuna-balsamicokastiketta ja se tuo herkullisen loppusilauksen erilaisiin salaatteihin. Päätettiin vielä sittenkin avata myös messuilta ostettu purkillinen papuja, joita napsittiin erillisestä kulhosta salaatin sekaan. Noista pavuista tuli niiiin Kreikka mieleen, voi että!

Olisi kiva kuulla millaisia teidän lempparisalaatit ja makuyhdistelmät ovat, käytättekö kastikkeita ja sekoitatteko ainekset salaattikulhoon vai kokoatteko annokset suoraan lautasille? Kertokaa teidän parhaat salaattivinkit! 🙂

Avainsanat

Kommentit (9)

Mulla on kaksi ehdotonta lempparisalaattia, toinen on fiestasalaatti (ah, voikohan sitä edes salaatiksi kutsuakaan… :D) ja toinen halloumisalaatti viinirypäleillä. Kesäisin tulee syötyä lähes joka päivä erilaisia salaatteja kun kaipaa jotakin raikasta ja kevyttä, ja nyt talven jälkeen niitä salaatteja alkaakin taas kaipaamaan. Jos teen ruokaa vain itselleni ja miehelleni, tai isommalle porukalle alkupaloiksi, tykkään koota annokset suoraan lautaselle, mutta muuten isompia määriä laittaessa sekoitan kaikki ainekset sitten kulhossa. Aion ehdottomasti kokeilla tuota vuohenjuustosalaattia, näyttää ihan superherkulliselta!

Eppu,
kotonatehtyja.blogspot.fi

Joo fiestasalaatti on herkkua, sitä kyl tulee tehtyä aika harvoin mut on niiin hyvää! Mä unohdin halloumin kokonaan mun juustolistalta, mut varsinkin just kesällä grillataan usein halloumia salaattien ja grilliruokien kanssa. Just viinirypäleiden, mansikoiden ja melonien kans noi suolaisemmat juustot on ihan parhaita. Ihanaa kun tulee kesä ja tulee tehtyä taas entistä enemmän salaatteja 🙂

Toi paistettu (vuohen)juusto on omalla kohdallani SE juttu, jota ei vaan voi syödä liikaa. Herkkua!
Mahtavat värit kuvissa! 🙂

Sama täällä, vuohenjuustoon ei vaan voi kyllästyä! 🙂

Hyviä salaattivinkkejä, kävin kaikki salaattireseptit läpi ja pähkin mitä niistä kokeilisin. Vuohenjuustoa aion ostaa, koitan saada paistettua sen yhtä nätiksi kun sun salaateissa. Aion tehdä salaatin suoraan lautaselle, mitä en oo koskaan aiemmin kokeillut. Ennen sekoitin salaatin kulhoon mut nyt kokeilen tällä tapaa 🙂

Kiva jos sait täältä jotain vinkkejä salaatteihin. Vuohenjuusto on ainakin hyvä valinta 😉 Meillä on vielä kasvismoussakaa täksi päiväksi, mutta suunnittelen just huomiselle jotain herkkuruokaa. Saa nähdä mitä keksin, ehkä ostan yhden pötkön vuohenjuustoa.. ihan varmuuden vuoksi 😀

Siun blogi on aivan uskomattoman ihana, värikäs, hyväntuulinen ja inspiroiva! Oon itse tällä hetkellä vaihto-oppilaana ja oon huomannut kulttuurishokinkin kautta, että kasvispainotteinen ja vähäviljainen ruokavalio sopii miun vatsalle paremmin, ja täältä oon saanu ihania vinkkejä salaatteihin ja muutenkin leivontaan ja kokkailuun! :–) Myös koirat on lähellä sydäntä ja kaikki muumeihin liittyvä, ja on aina kiva tsekata siun blogi, kun ahkerasti päivittelet! Aurinkoista keväänalkua!

Oon ollut nyt seittemän kuukautta Itävallassa Tirolissa ja kolme kuukautta ois vielä edessä! Että ei oo ihan mikää Amerikan roskaruokaparatiisi luojan kiitos, mutta toi erilaista ruokaa kuin Suomessa kuitenkin. Suosittelen kyllä perinneruokiakin lämpimästi, jos tänne päin satutte joskus eksymään, ja täällä luomu- ja lähiruokabisnes kukoistaa eikä oo läheskään niin kallista kuin Suomessa, ja melkein kaiken saa ostettua halutessaan luomuna, ihan uskomatonta miun mielestä! 🙂 Noi Alpitkin on kyllä jotain mitkä kannattaa ainakin kerran elämässään katsastaa, oon ihan rakastunut tähän maahan.
Toivottavasti Suomessa jatkuu kanssa aurinkoisempana, täällä on kevät ihan loistossaan! 🙂

Kiitos ihanasta ja hymyilyttävästä kommentista 🙂 Saako udella missä päin maailmaa oot vaihto-oppilaana? Mulla on ihan hirmuinen matkakuume ja ulkomaille muuttamisen vimma!

On aina ilo kuulla, jos täältä saa inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan. Mekin tosiaan syödään melko kasvispainoitteista ruokaa, pitäis vaan useammin kirjoitella niitä reseptejä ylös samalla kun kokkailee niin sais päivitettyä enemmän ruokaohjeita tännekin.

Mukavaa ja aurinkoista kevättä myös sulle! 🙂

Kommentoi juttua: Vuohenjuustosalaatti avokadolla ja parsakaalilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X