Kevät ja aurinko, leivontakilpailun voitto ja kaikki ihanat kommentit ja sähköpostit on saanut mut niin hyvälle tuulelle. Oon kirjoittanut hymy huulilla työhakemuksia, leiponut paljon sämpylöitä ja erilaisia leipiä ja oon tosi innoissani asuntonäytöstä johon ollaan tänään menossa. Voi kunpa saatais se asunto, ollaan niin kauan haaveiltu omasta pienestä pihasta! 🙂

Leivoin eilen leipää kanakeiton kanssa syötäväksi ja päätin tehdä tänään saman taikinan uudestaan. Nyt molemmat leivät tosin matkaavat ilostuttamaan mun vanhempia ja siskoani sekä hänen poikaystäväänsä heidän uuteen kotiin. Käärin aina leipäviemiset leivinliinoihin tai leivinpaperiin, mutta oon monesti ajatellut että olisi kiva löytää jostain sopivan kokoisia paperipusseja joihin jäähtyneet leivät vois sujauttaa. Onko kellään ideoita mistä tällaisia paperipusseja voisi ostaa?

Leipätaikina 2 leipää
5dl kuumaa vettä
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäleseitä
2,5tl suolaa
1tl agavesiirappia
1pss kuivahiivaa
7-8dl vehnäjauhoja
0,5dl oliiviöljyä

1. Mittaa vesi taikinakulhoon, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäleseet. Anna turvota ja jäähtyä muutaman minuutin ajan.
2. Lisää joukkoon suola, agavesiirappi ja 4dl jauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita voimakkaasti puukauhalla.
3. Lisää 3dl jauhoja ja vaivaa taikinaa huolellisesti, jotta saat aikaan kunnon sitkon. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, joten jauhoja ei tarvitse välttämättä lisätä enempää. Vaivaa lopuksi oliiviöljy huolellisesti taikinan sekaan.
4. Voitele laakea astia (esim. lasagnevuoka) oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja kohota taikinaa 40 minuuttia.
5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Muotoile leivät kääntämällä tasoa vasten olevat reunat sisäänpäin. Käännä leivät oikein päin, asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle kevyesti jauhoja. Kohota liinan alla 20-30 minuuttia ja tee leipiin viillot terävällä veitsellä.
6. Kuumenna uuni +240 asteeseen ja laske lämpötilaa +225 asteeseen kun laitat leivät uuniin. Paista leipiä 25-30 minuuttia.

Vinkki!
Saat leipiin ihanan rapean kuoren kaatamalla uunin pohjalle noin
puoli desiä vettä samalla kun laitat leivät uuniin. Päästä
höyryt pois uunista avaamalla uunin luukkua varovasti 15minuutin
kohdalla.

Mulla menee näköjään aika vaiheittain näiden leipätaikinoiden kanssa. Vähän aikaa sitten leivoin melkein aina patonkia, sitten oli sämpyläkausi ja nyt on tullut tehtyä taas enemmän näitä leipiä. Poikaystäväkin sanoo usein, että on ihanaa tulla kotiin kun rapussa tuoksuu niin hyvältä ja tietää melkein aina että se tuoksu tulee meiltä. Ja tästä tulikin mieleeni, että mulla on välillä tapana lähteä viemään vaikkapa roskia heti kun olen ottanut leivät tai jotkut leivonnaiset uunista. Teen sen ihan vaan sen takia, että on ihanaa tulla kotiin jossa tuoksuu tuore leipä tai korvapuustit! Sitä tuoksua ei kuitenkaan huomaa itse samalla tavalla jos on häärännyt koko päivän keittiössä 😀

On ollu tosi mukavaa lukea teidän jättämiä kommentteja siitä, että saatte täältä iloa ja inspiraatiota omiin kokkailuihin ja leivontaan. Tuun aina niin iloiseksi, jos joku kertoo kokeilleensa jotain blogistani löytyvää reseptiä tai on innostunut leipomaan vaikka enemmän leipää itse. Kiitos siis vielä kerran teidän kannustavista kommenteista ja onnitteluista! 🙂 ♥

Avainsanat

Kommentit (10)

Hei mä olen miettinyt ihan tota samaa että mistä sais ostettua niitä paperipusseja leiville. Jos keksit jonkun paikan niin ilmoitahan mullekin! Aina sellaista pelaamista noiden leivinliinojen kanssa ja sit ne aina jää johonkin jne. Kerran ostin H&M:stä kauhean kasan jotain alennus liinoja ja ne meni aina leivän mukana saajalle.

Täytyy ottaa selvää mistä niitä saa! Varmaan nettikaupoista vois tilata, mutta jotenkin tuntuis helpommalta jos niitä vois vaan käydä ostamassa jostain aina tarvittaessa 🙂 Joskus oon kans ihan tarkoituksella antanut jonkun kivan leivinliinan siinä mukana, mut on mullakin varmaan muutamia liinoja jäänyt jonnekin kun oon leipiä vienyt 😀

Mun mielestä noutotukusta sais ostettua leipäpusseja ja mitenkäs tuo Kärkkäisen nettikauppa? Oliskohan siellä, mutta noutotukussa on ainakin =)

Siis mistä noutotukusta? 🙂 Mä kans mietin, että jostain tukuista sais varmaan ostettua, mut ei mulla oo mitään tukkukortteja että niistä pääsis ostamaan. Täytyy varmaan tilailla netistä, jos löydän jonkun hyvän kaupan 🙂

Hei!
Pakko kehua sun leipäohjeita, oon leiponut viikunapatonkeja, sämpylöitä, kauraleipää ja pataleipää ja kaikki on ollut tosi onnistuneita ja maistuvia. Tänään tai huomenna kokeilen tätä ohjettasi ja sunnuntaina meinasin leipoa niitä ruissämpylöitä joissa oli karpaloita. Eipä tee enää mieli ostaa kaupan leipää kun itse tehtynä saa niin hyvää 🙂

Oi sähän oot innostunut kokeilemaan monia ohjeita, kivaa! 🙂 Ne pähkinäiset viikunapatongit oli mun mielestä kans tosi hyviä, täytyykin tehdä niitä joku päivä. Itse leivotut leivät ja sämpylät on niin hyviä ja niitä on kiva leipoa. Otinkin just uunista pari leipää ritilälle jäähtymään ja kohta pääsen maistamaan millaisia tuli 🙂 Mukavia leivontahetkiä!

Oi kiitos hirmuisesti! Täytyypä alkaa selailemaan noita linkkejä läpi 🙂 Pääsin tänään käymään muutamassa tukussa, mut niissä oli niin jättikokoisia ne pakkaukset etten viittinyt ostaa.. Toivottavasti noiden linkkien takaa löytyy jotain sopivia! 🙂

Meillä on just päinvastoin, jos rappukäytävässä tuoksuu hyvältä tietää, että ei se ainakaan meiltä tule. Syytän osaksi huonoa kaasu-uunia, joka polttaa kaiken pohjasta ja jättää värittömäksi päältä. Kaasuhella on kyllä ihana.

Hehe 😀 No joo, jos uuni paistaa huonosti niin ei siitä tule muuta kuin kiukkuiseksi! Muistan kyllä hyvin, kun meidän edellisessä kodissa oli sellanen vanha rämä uuni ja se paistoi niin epätasaisesti. Sit saatiin onneksi uusi tilalle ja voi sitä leipomisen määrää sen jälkeen 😀

Kommentoi juttua: Tuoretta leipää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X