MESSUKESKUKSESSA TAPATHUU + ARVONTA

Ensi viikonloppuna pääsee taas messuilemaan, kun Helsingin Messukeskuksessa järjestetään yhteensä kuuden eri tapahtuman kokonaisuus. Keräsin tähän postaukseen tietoa kaikista messuilla olevista mielenkiintoisista aiheista ja tapahtumista. Lisäksi postauksen lopussa on ohjeet arvontaan, jossa voit voittaa itsellesi kaksi messulippua! 🙂

PERJANTAI 11.4.

Klo 13.00 Kananmuna – lisäaineeton luonnon tuoretuote
Toiminnanjohtaja Lea Lastikka, Suomen siipikarjaliitto

Klo 14.00 Puheenvuoro luomuhunajan terveysvaikutuksista
Luomuinstituutin tutkimusalajohtaja, FT, dosentti Carina Tikkanen-Kaukanen

Klo 14.30 Marjat superfoodina
Toiminnanjohtaja Simo Moisio, Arktiset Aromit ry

LAUANTAI 12.4.

Klo 10.00 & 13.00 Ravitsemussuositukset opastavat myös ympäristöystävälliseen syömiseen
Ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, Kuluttajaliitto

Klo 11.00 Hauduttamalla maukasta ja edullista ruokaa
Kokki ja Luomuinstituutin tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila

SUNNUNTAI 13.4.

Klo 11.30 Slow Food – Hyvää, puhdasta ja reilua ruokaa
Minna Junttila, Slow Food Keski-Suomi

Klo 13.00 Hyvä ruoka on eettistä, ekologista, terveellistä ja turvallista
MEP Sirpa Pietikäinen

Joka päivä on myös mahdollisuus osallistua oman pääsiäis-whoopien koristeluun! Jokaiselle koristelukerralle mahtuu mukaan 10 osallistujaa. Aikataulu mukaan haluaville:

Perjantaina klo 12, 14 ja 16
Lauantaina klo 10, 12 ja 14
Sunnuntaina klo 11, 13 ja 15

Lisätietoa ohjelmatarjonnasta ja näytteilleasettajista löytyy Messukeskuksen sivuilta.

Lapsimessuilla on paljon kivaa tekemistä lapsille mm. askartelun, satuhahmojen, pelien ja leikkien parissa. Vekara-lavalla on myös joka päivä erilaista ohjelmaa, kuten mehudisko, taukojumppaa, Muumiperheen lauluretki-konsertti ja Hilarius Hiiren leikkituokio.

Lisätietoja Lapsimessujen ohjelmatarjonnasta ja aikatauluista löytyy täältä.

Kädentaidon osastoilla pääsee näkemään mielenkiintoisia työnäytöksiä, joissa kondiittorit koristelevat kakkuja sekä kuppikakkuja ja tekevät mm. suklaakonvehteja. Lisäksi osastoilla pääsee tutustumaan huovutuksen ja keramiikan eri työvaiheisiin, askartelemaan itselleen pääsiäiskoristeen tai osallistumaan esimerkiksi korupajaan tai ilmaisiin askartelun työpajoihin.

Oon ollut kerran näillä samoilla messuilla ja mieleen jäi kädentaitojen puolelta erityisesti se, kuinka paljon sieltä sai hyviä ideoita erilaisiin hauskoihin käsitöihin ja askarteluun. Kojuista vois myös ostaa kaikkia ihania askartelutarvikkeita 🙂

Kädentaitojen ohjelmatarjonta ja näytteilleasettajat löytyvät myös Messukeskuksen omilta sivuilta.

OutletExpo on merkkituotteiden myyntinäyttely, jossa on yli 50 eri näytteilleasettajaa myymässä mm. koruja, kosmetiikkaa, keittiötarvikkeita, tekstiilejä, kenkiä ja kirjoja. Lisätietoa löytyy OutletExpon Facebooksivuilta.

ModelExpo on Pohjoismaiden suurin pienoismalli- ja kädentaitoharrastajien tapahtuma. Nähtävillä on mm. pienoismallikilpailut, työnäytöksiä, radio-ohjattavia autoja ja nukkekoteja! Noi nukkekotijutut mua kiinnostaa erityisesti, koska oon itsekin näperrellyt kaikenlaisia pikkuruisia nukkekotiruokia ja sisustusjuttuja 🙂 ModelExpon sivuilta löytyy lisätietoa ohjelmatarjonnasta ja paikalla olevista yrityksistä.

Sitten on vielä PetExpo eli kansainvälinen lemmikkitapahtuma, joka on siis muista tapahtumista poiketen avoinna ainoastaan lauantaina ja sunnuntaina. Totta puhuen edellisellä messukerralla mua kävi vähän sääliksi ne kissat, koirat, kanit ja muut eläimet jotka olivat omissa häkeissään näytillä ja osa selvästi stressaantuneita siitä hälinästä ja näytillä olosta. Keräsin tähän kuitenkin muutamia mielenkiintoisia ohjelmanumeroita lauantaille ja sunnuntaille.

LAUANTAI 12.4.

Klo 11.15 Etsijäkoiraliitto esittäytyy
Etsijäkoiraliitto

Klo 11.30 Hämmennystä hyllyn äärellä – mitä tulisi huomioida kissalle tai koiralle sopivaa ruokavaliota valittaessa
Royal Canin, ravitsemusasiantuntija Satu Helenius

Klo 13.30 Kissamyytit
SEY, Sonja Nurmi-Tuominen

SUNNUNTAI 13.4.

Klo 11.45 Eläinsuojelu EU:ssa
MEP Sirpa pietikäistä haastattelee HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen

Klo 13.30 Pentutehtailu
SEY, Anna Pienimäki

Klo 14.00 140 vuotta eläinsuojelutyötä
HESY Hannele Luukkainen

Lisätietoja ohjelmatarjonnasta ja näytteilleasettajista löytyy Messukeskuksen sivuilta.

Sain Messukeskukselta bloggaajapassin, jolla pääsen tutustumaan messuihin ja siellä oleviin tapahtumiin. Lisäksi sain kaksi pääsylippua arvottavaksi blogini kautta. Nyt olisi siis tarjolla kaksi lippua. jotka ajattelin arpoa yhdelle osallistujalle koska voittajan on varmasti kivempi lähteä messuille yhdessä vaikkapa ystävän tai perheenjäsenen kanssa.

Messut ovat siis ensi viikonloppuna 11.-13.4. poikkeuksena Pet Expo, joka on siis vain lauantaina ja sunnuntaina. Mulla on noi liput kotona, joten voin joko lähettää ne postitse tai tuoda sovittuna aikana Messukeskuksen eteen. Arvonta alkaa nyt ja osallistumisaikaa on 7.4. maanantai-iltaan klo 20 asti. Sitten arvon voittajan ja laitan sähköpostia, niin sovitaan miten toimitaan lippujen kanssa. Olehan siis kuulolla, mikäli osallistut arvontaan! 🙂

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen sähköpostiosoitteen kera. Voit myös halutessasi kertoa, oletko ollut näillä messuilla aiemmin ja löytyikö postauksesta kiinnostavia aiheita tai tapahtumia?

Postauksen kuvat vikaa kuvaa lukuunottamatta Messukeskuksen sivuilta.

Avainsanat

Kommentit (37)

Harmillisesti messuille on niin pitkä junamatka että en viitsi osallistua lippujen arpomiseen vaaikka haluaisin. Paljon kiinnostavia tapahtumia, olishan se kiva päästä tuonne 🙂

Höh, voi harmi! Mäkin odotan messuja innolla, kiva päästä kiertelemään ja katselemaan mitä kaikkea siellä on 🙂

Kerran olen aiemmin ollut PetExpo messuilla ja kiertelin samalla muitakin messuja. Muistaakseni silloin oli ainakin kädentaitomessut ja OutletExpo samaan aikaan. Nyt tuo Etsijäkoiraliiton esittely kiinnostaisi eniten! 🙂

Ihan mielenkiinnosta, saatko rahaa tästä kirjoituksesta? Vai ihanko huvikses listasit tapahtumia? Ei siinä, ihan kiinnostava postaus.. kunhan mietin, kun moni bloggaaja on kertonu et aikoo mennä tonne, mutta saako kaikki lippuja arvottavaksi vaikka ei tekisi tätä postausta?

Sain bloggaajapassin, jolla pääsen messuille kaikkina messupäivinä. Lisäksi sain kaksi pääsylippua arvottavaksi blogissani. Halusin kirjoittaa omasta mielestäni kiinnostavia tapahtumia messuilla, koska ajattelin että ne saattaisivat kiinnostaa myös lukijoita ja arvontaan osallistujia. Ihan siis huvikseni listasin noita juttuja 🙂

Käsittääkseni kaikki jotka saavat sen bloggaajapassin, saavat myös nuo liput arvottavaksi blogissaan. Eli siis ainakin se arvontapostaus täytynee tehdä, mutta mun mielestä oli kiva kirjoittaa postaukseen myös mitä kaikkea kivaa sieltä messuilta löytyy 🙂

Olen ollut useamman kerran,ja aina ollut paljon mielenkiintoisia juttuja. Mukana arvonnassa. [email protected]

Messut ovat antoisia. Eikä sieltä koskaan olla tyhjin käsin tultu:) Arvonnassa olen mielelläni mukana. Sofia [email protected]

Paikalle en mahdollisesti voittaessani pääsisi, mutta jos liput saa diilata eteenpäin sellaiselle henkilölle, joka sinne pääsee, niin voin osallistua arvontaan 🙂 Mielestäni kiva, kun jaat infoa (maksusta tai ei), sillä itse ainakin olen liian laiska etsimään tällaista tietoa. Näillä kyseisillä messuilla en ole ollut, mutta muuten messukeskus on kyllä tuttu paikka muiden messujen (esim. vene-) puolesta!

Viime vuonna lähdin extempore ja hitsi että oli hauskaa!Siellä oli kiinnostavaa nii itselle kuin miehelle ja vielä teini-ikäisille lapsillekin!Ehdottomasti mukana arvonnassa:)

Lemmikkimessuille on aina ensisijaisesti lähdetty, lähinnä eri yhdistysten kojut kiinnostaa ja toivo tuttujen näkemisestä. 😀 Lopulta on sit tullut kierrettyä kaikki muutkin messut, lapsimessuilla viivytään välillä pidempäänkin.
[email protected]

Aaa mukana! Tuolla olis niiiiiiin paljon kaikkea mielenkiintoista! pieni ihana ät gmail piste com

Kiitos Minka leipäohjeesta. Minä onnistuin! Kuva blogissani. Olen tulossa viikonloppuna Helsinkiin. Liput sopis minulle.

En ole näillä kyseisillä messuilla ollut aiemmin, siksi olisi mielenkiintoista päästä käymään. Matkamessut on useesti koettu, ja terveys-kauneus, ja vihermessuilla oon ollut. Nämä kiinnostaisi kovasti. =) [email protected]

messut on kevään piristys ruiske. Saa uusia ideoita ja tapaa kivoja yrityksiä.

terveys1 (at) wippies.fi

Osallistun mielelläni arvontaan. Aikeisemmin en näillä messuilla ole käynyt mutta vaikuttaisi olevan kiinnostavat ja monipuoliset messut. Kiitos infosta! patsuli(at)hotmail.com

Osallustunpa myös arvontaan 🙂 olen käynyt parina vuonna näillä messuilla ja kyllä ihan viihtynyt. Joskin pet expo oli meille tosi pettymys- pari kania ja rottaa juoksemassa rataa ympäri 😉 mutta kylläpä tuonne olisin lasten kanssa tänäkin vuonna suunnistamassa. Spostini on lipsetti (at) hotmail. Com

Enpä ole ikinä näille messuille päässyt. Nyt ajattelin, että vihdoin viimein menen 🙂 Osallistunpa siis arvontaan! [email protected]

En ole käynyt aiemmin, mutta nyt osuisi juuri sopivaan saumaan, että olisi tilaisuus käydä. Lastenvaatetarjoukset ja designmerkkien sälä kiinnostaa kovin ^_^ [email protected]

Kissamyytit kuulostaa kiinnostavalta aiheelta! Samoin Slow food. On tullut messuilla käytyä joskus, lapset tykkää kun pääsevät ihailemaan Pet expossa eläimiä. Mukavahan sinne olisi taas päästä. Varsinkin kun nuo Lähiruoka/Luomumessut ja Lapsimessut on yhtä aikaa, joissa olisi äidillekin ihmeteltävää.
-Peace pauleceb(at)gmail.com

Olipas kiva kun listasit tähän noita Lähiruoka&Luomu-messujen ohjelman aiheita. Ei tarvinut lähteä koluamaan messusivustolta. Kyllähän tuolla on montakin kiinnostavaa juttua, Outlet-expo, Lapsimessut ja Lemmikkimessut tuon ruokapuolen lisäksi
-Mariamaria marialuok(at)gmail.com

Mukana messulippujen havittelussa
sampsapie(at)gmail.com

Messuilla on parasta kaikenlaiset uusien tuotteiden maistatukset, sieltä löytää aina jotain uutta, kivaa.
-Janttara marjaanaluo(at)gmail.com

Mukana arvonnassa yksi himokokkaaja, joka haluaa haistelemaan ja maistelemaan uutuuksia. Ja koluamaan Lastenmessujen tarjouksia samalla reissulla.
-Nellukka nellakos(at)gmail.com

Lasten suosikki olisi varmaan nuo Muumiperheen lauluretki-konsertti ja Hilarius Hiiren leikkituokio. Itseä kiinnostaa enemmän tuo ruokapuoli, luomuilu kun on lähellä sydäntä.
[email protected]

Mukana, mukana, kunpa onnetar suosisi.
arskari(AT)gmail.com
-Salama-

Messuille on koottu paljon mielenkiintoista, ruoka ja kädentaidot ovat erityisen lähellä sydäntäni.
kati.lehtio(at)gmail.com
-Kati-

Messulippuja toivotaan 🙂 en ole aikaisemmin ollut, mutta kaikki messun aiheet ovat lähellä sydäntä ♥ [email protected]

Nämä ovat siitä parhaat messut, että ihan jokainen osa-alue kiinnostaisi. Melkeinpä pitäisi koko päivä aamusta iltaan viettää täällä 😀 Voittoa kovasti toivoen.

teekoo81(at)gmail.com

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja mukavaa viikkoa! 🙂

Kommentoi juttua: MESSUKESKUKSESSA TAPATHUU + ARVONTA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X