GLUTEENITTOMAT KAURA-HASSELPÄHKINÄLEIPÄSET + ARVONNAN VOITTAJA

Nämä gluteenittomat pienet rieskan tyyliset leipäset ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan ja kädetkin pysyvät puhtaina, kun taikinasta nostellaan pieniä nokareita suoraan pellille. Tein vähän saman tyylisiä leipäsiä aiemmin talvella, mutta nyt laitoin taikinan sekaan myös gluteenittomia kaurahiutaleita ja unikonsiemeniä. Nää maistuivat kyllä niin herkulta uunituoreina voinokareen ja höyryävän keiton kera! 🙂

Gluteenittomat kaura-hasselpähkinäleipäset  9kpl
3 munaa
0,5dl rypsiöljyä
1tl suolaa
1tl psylliumia
0,5dl maitoa
1tl leivinjauhetta
0,5dl hasselpähkinäjauhoa
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
ripaus unikonsiemeniä

1. Vispaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon rypsiöljy, suola sekä psylliumjauhe. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia.
2. Lisää maito sekä kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lusikoi taikinasta yhdeksän saman kokoista kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista +200 asteessa 10-15 minuuttia.

Näiden lisäksi leivoin tänään myös gluteenittoman kinuski-keikauskakun. Gluteeniton päivä jatkui vielä kun saavuin kotiin ja olin saanut yllätyspaketin Helsingin Myllyltä. Paketista paljastui uusia Myllärin gluteenittomia myslejä, täytyykin maistella millaisia noi on. Ainakin toi gluteenittomuus oli heti positiivinen yllätys! 🙂

Ja sitten vielä arvonta-asiaa, eli arvottavana oli kaksi lippua ensi viikonlopun messuille, jossa on paljon kaikkea mielenkiintoista kuten luomua, lähiruokaa, kädentaitoja, miniatyyrijuttuja, eläimiä ja kivoja tapahtumia lapsille. Arvontageneraattori arpoi voittajaksi sinut Niinu! Onneksi olkoon voitosta ja mukavaa messupäivää 🙂

Kommentit (2)

Tuntuu ihan tuplavoitolta kun saa tälläisen kivan gluteenittoman reseptin ja liput messuille! Kiitos:)

Heh, ole hyvä! 🙂 Laitan liput tänään postiin!

Kommentoi juttua: GLUTEENITTOMAT KAURA-HASSELPÄHKINÄLEIPÄSET + ARVONNAN VOITTAJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X