Kinuskilla kuorrutetut keikauskakut ovat siitä kivoja, että täytteeksi sopii erilaiset marjat ja hedelmät ja näin saa helposti kokeiltua erilaisia makuyhdistelmiä. Tällä kertaa käytin mummin keräämiä punaherukoita ja viime hetkellä päätin ripotella joukkoon vielä hasselpähkinärouhetta. Keikauskakkuihin sopii hyvin myös kirpeät puolukat sekä karpalot ja makeampaa yhdistelmää haluavat voivat upottaa kinuskiin omenalohkoja tai banaanisiivuja.

Gluteeniton kinuski-keikauskakku (vuoka Ø 24cm)
Kinuski
2dl kermaa
2dl fariinisokeria 

Lisäksi
3-4dl punaviinimarjoja
1dl hasselpähkinärouhetta

Pohja
3 munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl gluteenittomia jauhoja
100g voita

1. Aloita valmistamalla kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri pannuun, kuumenna ja anna kuplia kunnes kinuski muuttuu paksummaksi. Voitele kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle pyöreä pala leivinpaperia. Kaada valmis kinuski kakkuvuoan pohjalle.
2. Valmista kakkupohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Voit halutessasi siivilöidä jauhot taikinan sekaan.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
4. Ripottele marjat ja hasselpähkinärouhe kinuskin päälle ja kaada lopuksi taikina vuokaan.
5. Paista kakkua +180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä keskeltä ja peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jotta pohja ei tummu liikaa.
6. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle.

Kirpeän punaherukan ja lämpimän kinuskin yhdistelmä on kyllä herkullinen. Pähkinärouhe toi kivaa lisämakua ja rouheisuutta pehmoiseen kakkuun. Niin ja paiston kanssa kannattaa olla tarkkana. Meinasin ottaa kakun jo puolen tunnin kohdalla pois, kun kakku näytti ihan kypsältä. Tikulla kokeilemalla huomasin taikinan olevan vielä melko raakaa keskeltä joten vuorasin vuoan foliolla ja paistoin kakkua vielä vähän yli kymmenen minuuttia, jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin kakun vielä hetkeksi uuniin kypsymään.

Nyt hommiin, on nimittäin paljon tehtävää tälle päivälle. Mukavaa keskiviikkoa!

Kommentit (4)

Kiitos kun laitat näitä gluteenittomia reseptejä blogiin. Tämä menee varmaan jo tulevana v.loppuna testaukseen 🙂

Kiitos kommentista Kirsi! Ja kiva jos meinaat kokeilla tätä 🙂

Kaksi kertaa tehty. Punaherukoilla ja toisen kerran puolukalla. Niin hyvää! Kiitos loistavast ohjeesta! T. Maria

Onpa kiva kuulla että ohje on ollut mieluinen, kiitos! 🙂

Kommentoi juttua: GLUTEENITON KINUSKI-KEIKAUSKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
  • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X