Kinuskilla kuorrutetut keikauskakut ovat siitä kivoja, että täytteeksi sopii erilaiset marjat ja hedelmät ja näin saa helposti kokeiltua erilaisia makuyhdistelmiä. Tällä kertaa käytin mummin keräämiä punaherukoita ja viime hetkellä päätin ripotella joukkoon vielä hasselpähkinärouhetta. Keikauskakkuihin sopii hyvin myös kirpeät puolukat sekä karpalot ja makeampaa yhdistelmää haluavat voivat upottaa kinuskiin omenalohkoja tai banaanisiivuja.

Gluteeniton kinuski-keikauskakku (vuoka Ø 24cm)
Kinuski
2dl kermaa
2dl fariinisokeria 

Lisäksi
3-4dl punaviinimarjoja
1dl hasselpähkinärouhetta

Pohja
3 munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl gluteenittomia jauhoja
100g voita

1. Aloita valmistamalla kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri pannuun, kuumenna ja anna kuplia kunnes kinuski muuttuu paksummaksi. Voitele kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle pyöreä pala leivinpaperia. Kaada valmis kinuski kakkuvuoan pohjalle.
2. Valmista kakkupohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Voit halutessasi siivilöidä jauhot taikinan sekaan.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla.
4. Ripottele marjat ja hasselpähkinärouhe kinuskin päälle ja kaada lopuksi taikina vuokaan.
5. Paista kakkua +180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä keskeltä ja peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jotta pohja ei tummu liikaa.
6. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle.

Kirpeän punaherukan ja lämpimän kinuskin yhdistelmä on kyllä herkullinen. Pähkinärouhe toi kivaa lisämakua ja rouheisuutta pehmoiseen kakkuun. Niin ja paiston kanssa kannattaa olla tarkkana. Meinasin ottaa kakun jo puolen tunnin kohdalla pois, kun kakku näytti ihan kypsältä. Tikulla kokeilemalla huomasin taikinan olevan vielä melko raakaa keskeltä joten vuorasin vuoan foliolla ja paistoin kakkua vielä vähän yli kymmenen minuuttia, jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin kakun vielä hetkeksi uuniin kypsymään.

Nyt hommiin, on nimittäin paljon tehtävää tälle päivälle. Mukavaa keskiviikkoa!

Kommentit (4)

Kiitos kun laitat näitä gluteenittomia reseptejä blogiin. Tämä menee varmaan jo tulevana v.loppuna testaukseen 🙂

Kiitos kommentista Kirsi! Ja kiva jos meinaat kokeilla tätä 🙂

Kaksi kertaa tehty. Punaherukoilla ja toisen kerran puolukalla. Niin hyvää! Kiitos loistavast ohjeesta! T. Maria

Onpa kiva kuulla että ohje on ollut mieluinen, kiitos! 🙂

Kommentoi juttua: GLUTEENITON KINUSKI-KEIKAUSKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X