Muuttolaatikoiden keskellä istuskellessani huomasin keittiön kaapissa metallisen kirpputorilta ostetun piirakkavuoan. Sen jälkeen muistin, että kaapissa on tölkki mandariineja ja lisää kaappeja tutkiessani tuli siihen tulokseen, että oli aika pitää pieni tauko pakkaamisesta ja aloin tekemään kakkua. Oon nyt muuton yhteydessä yrittänyt hyödyntää kaikkea kaapista löytyvää ja tähänkin kakkuun sain käytettyä noiden mandariinien lisäksi purkin vispikermaa, purkin tuorejuustoa, yhden mangopiltin ja avattujen suklaalevyjen jämät. Olisitte nähneet kun koristelin tota kakkua varmaan just ton kakun kokoisessa keittiön pöydälle raivatussa tyhjässä kohdassa. Piirakkavuokakin pääs kakun tarjoiluastiaksi, siitähän tää koko idea lähtikin 🙂

Pääsiäisen juustokakku vuoka Ø18cm
Pohja
2 munaa
0,8dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
40g sitruunavalkosuklaata sulatettuna

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele taikina varovasti sekaisin nuolija avulla ja lisää lopuksi sulatettu suklaa.
2. Levitä taikina ympyrän muotoiseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että ympyrän halkaisija on hieman kakkuvuokaa suurempi.
3. Paista +200 asteessa 7-9 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Kumoa kakkupohja puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Paina kakkuvuoka jäähtyneen pohjan päälle, nosta vuoka ja leikkaa veitsen avulla vuoan kokoinen pala pohjasta.
4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, laita halutessasi reunakalvot vuoan reunoille ja asettele kakkupohja vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria
60g sitruunavalkosuklaata sulatettuna
1,5 liivatelehteä
1tlk mandariineja
puolikkaan sitruunan mehu

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto erillisessä kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa tomusokeri.
2. Lisää sulatettu valkosuklaa vähitellen tuorejuuston joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää sen jälkeen tuorejuusto-valkosuklaaseosta vähitellen kermavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
3. Kuumenna sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdestä ylimääräiset nesteet ja sekoita liivatelehti kuuman sitruunamehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
4. Sekoita lopuksi valutetut mandariinilohkot täytteen sekaan ja kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kiille
1 mangopiltti
1 liivatelehti
puolikkaan sitruunan mehu

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
2. Sekoita mangopiltti tasaiseksi pienessä kipossa. Kuumenna sitruunamehu, puristele liivatelehdestä ylimääräiset nesteet pois ja sekoita liivatelehti sitruunamehun joukkoon.
3. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangopiltin joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada mangopiltti varovasti täytteen päälle kakkuvuokaan, kääntele vuokaa hieman jotta kiille tasoittuu ja valuu reunoille asti. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa nähintään kolmen tunnin ajan.
5. Koristele valmis kakku pääsiäisen teemaan sopivaksi sulatetulla suklaalla ja värikkäillä makeisilla tai nomparelleilla.

Vinkkejä!

Voit halutessasi kostuttaa kakkupohjaa hieman esimerkiksi tilkalla sitruunamehua tai mandariineista valutetulla mehulla.

Kakkupohjasta saa helposti gluteenittoman, vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Ollaan saatu jo ihan hyvin pakattua kaikkia sellasia juttuja, joita ei tarvita enää täällä nykyisessä kodissa. Mut oikeesti, on tää kaaoksen keskellä eläminen vähän hermoja raastavaa kun ei malttais millään odottaa et pääsee järkkäämään sitä uutta kotia ja täällä näyttää vaan kokoajan niin sotkuiselta.

Nyt oon kyllä ansainnut lasin valkoviiniä ja kohta syödään pieniä tapastyylisiä herkkuja, joilla osallistun yhteen reseptikilpailuun. Siitä huomenna lisää! 🙂

Kommentit (10)

Ihanan värikäs kakku!! Todellinen piristysruiske pääsiäisen kahvipöydässä! 🙂

Onneks löysin noi nomparellit kaapista, ne sopi niin hyvin tähän kakkuun koristeeksi 🙂

Ihanat koristelut 🙂 Teki myös mieli leipoa juustokakkua pääsiäiseksi, mutta vaihdoinkin sitten jälkiruokaideaa. Mielenkiinnolla jään odottelemaan tapasherkkuja!

Kiitos! 🙂 Täytyykin käydä sun blogissa kurkkimassa millaiseen jälkiruokaan päädyit! Nyt on tapasherkut postattu, oli superhyviä 🙂

Jotkut ne vaantaa tollasia pirtsakoita kakkuja tosta vaan…mut en mina! 😀 ;Mama P.

Haha! No mut sunnuntaiks teen jotain herkkua sit 🙂

Hieno kakku! Hyvää Pääsiäistä!

Kiitos! Hyvää Pääsiäistä! 🙂

Makea pöydän ilopilleri ja hauskalla alustalla! Minulla onkin tyhjän panttina iso vuoka, joten pitääpä muistaa ideasi….

Toi vuoka onkin ollut nyt paljon käytössä tarjoiluastiana, kun suurin osa astioista on pakattu muuttoa varten. Kivaa vaihtelua niihin tavallisiin kakkulautasiin 🙂

Kommentoi juttua: Pääsiäisen juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X