Tänään heräsin jo kuudelta ja lähdettiin heti Maunon kanssa ulos seikkailemaan. Oli ihanaa kävellä hiljaisilla kaduilla ja etsiä uusia reittejä hengittäen raikasta ilmaa. Kotiin tultuamme keitin kahvit ja aloin tekemään sämpylätaikinaa. Päätin tehdä juustosämpylöitä, joiden kohotessa kirjoittelin muutamia sähköposteja.  Sämpylät ovat melko pieniä, joten niitä tuli kaksi pellillistä. Söin just yhden sämpylän ja näistä tuli kyllä hyviä! 🙂

Juustosämpylät 14 pientä sämpylää
2dl vettä
1dl maitoa
6dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
0,5tl sokeria
0,5dl rypsiöljyä
1,5tl suolaa
2-3dl juustoraastetta

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi ja maito sekä hippunen sokeria taikinakulhoon. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa huolellisesti, jotta saat aikaan hyvän sitkon.
2. Lisää lopuksi öljy sekä suola ja jatka taikinan vaivaamista vielä muutaman minuutin ajan.
3. Kaada valmis taikina jauhotetulle pöydälle, peitä liinalla ja anna kohota 1 tunnin ajan.
4. Paloittele kohonneesta taikinasta noin 50g paloja tai jos käytössä ei ole vaakaa, jaa taikina 10-14 tasakokoiseen palaan riippuen siitä minkä kokoisia sämpylöitä haluat.
5. Pyörittele palat sämpylöiksi, voitele vedellä ja paina kevyesti juustoraasteeseen. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia.
6. Paista sämpylöitä +225 asteessa 15-17 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kultainen.

Vinkkejä!
Sämpylät eivät mahdu yhdelle pellille, joten voit laittaa tokan pellillisen sämpylät hetkeksi lautaselle ja jääkaappiin heti muotoilun jälkeen. Anna sämpyläiden olla jääkaapissa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen ne kastellaan vedellä, painellaan juustoraasteeseen ja laitetaan kohoamaan. Näin toka pellillinen ei kohoa liikaa, kun sämpylät ovat hetken aikaa kylmässä.

Kaada noin puoli desiä vettä uunin pohjalle samalla kun laitat sämpylät uuniin. Päästä höyryt pois noin 10 minuutin kohdalla avaamalla varovasti uunin luukkua.


Nyt takas hommiin. MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

Avainsanat

Kommentit (4)

Nam, kuinka ihanan näköisiä sämpylöitä!

Ja ihania nämä ovatkin! Muutamat matkasivat pienessä paperipussissa vanhempieni mukaan ja loput jäi kotiin syötäväksi 🙂

Hei apua nää näyttää hyviltä!! Menee testaukseen :>

Ja nää on hyviä! Söin just aamupalaksi yhden ja enää on vain muutama jäljellä 🙂

Kommentoi juttua: Juustosämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X