Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä

Pernod Ricard Finlandin järjestämän Oiva pari-reseptikilpailun toinen osa on käynnissä. Kilpailun teemana on kattojuhliin sopivat tarjottavat ja tarkoituksena on löytää hyviä makupareja kolmen eri viinin kanssa. Tällä kertaa luvassa on Chileläinen erittäin täyteläinen ja intensiivinen punaviini 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon.

Paritimme viinin härän sisäfileen kanssa ja täytyy sanoa että oli kyllä ihan loistovalinta. Grillattu halloumi ja parilalla paahdetut kirsikkatomaatit sopivat todella hyvin lihan kaveriksi. Tomaatti-vinaigrette tuo annokseen sopivasti kirpeyttä ja viini maistui erinomaisesti tämän kokonaisuuden kanssa.

Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä 
2-4 hlö

Tällä ohjeella tulee 2-4 annosta riippuen siitä, tarjoileeko sisäfileet esimerkiksi illalliseksi vai alkupalaksi muiden ruokien kanssa. 

Marinoitu härän sisäfile
400g härän sisäfilettä
mustapippuria rouhittuna
3 isoa valkosipulinkynttä
nippu tuoretta timjamia
3rkl rypsiöljyä
2rkl worcester-kastiketta
suolaa

1. Leikkaa sisäfile neljäksi tasakokoiseksi pihviksi. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Nypi kourallinen timjamia hieman pienemmäksi. Rouhi mustapippuria muutama kierros jokaisen pihvin pinnoille.
2. Hiero valkosipuli ja timjami pihvien ympärille ja laita pihvit pakastepussiin. Mittaa pussiin 3 rkl rypsiöljyä sekä worcester-kastike, sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi pihvien ympärille. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia, mielellään kuitenkin vaikka yön yli.
3. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Pyyhi valkosipulit ja timjamit pihvien päältä.
4. Paista pihvejä kuumalla parilalla noin 2-3 minuuttia per puoli. Ripottele suolaa paistovaiheessa pihvin molemmille puolille. Kääri pihvit paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. 
5. Ota pihvit foliosta, leikkaa puoliksi ja asettele rucolapedille.

Tomaatti-vinaigrette
1 tomaatti
1rkl valkoviinietikkaa
4rkl oliiviöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria
hyppysellinen sokeria
1/3tl suolaa

1. Halkaise tomaatti neljään osaan. Poista vetinen keskiosa ja pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita vinaigreten ainekset ja tomaattikuutiot keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
3. Sekoita noin puolet vinaigretesta ja reilusti rucolaa kulhossa, asettele rucolat kauniisti lautasille.

Lisäksi tarvitset:
100-150g halloumia
kirsikkatomaatteja tertussa

1. Grillaa tomaatteja parilalla noin 10 minuuttia ja kääntele välillä.
2. Leikkaa halloumi siivuiksi. Grillaa juustot kuumalla pannulla niin, että juustoon tulee kaunis paistopinta. Asettele valmiit juustot ja tomaatit lautasille.
3. Viimeistele annokset lopulla vinaigrette-kastikkeella.

Oih ja nam! Tämä oli kyllä niin hyvää! Meillä harvemmin syödään lihaa, joten oli kiva pitkästä aikaa panostaa myös tällaiseen ateriaan. Ja myönnettäköön, mies oli apukokkina auttamassa lihan paistossa ja oikean kypsyyden etsimisessä. Yhdessä on kiva kokkailla ja nauttia aikaansaannoksia 🙂

Tämän jälkeen on vielä yksi viini ja reseptin kehittely jäljellä. Oon huomannut, että tämän reseptikilpailun myötä oon alkanut ajattelemaan ihan uudella tavalla ruoan ja viinin yhdistämistä. On jotenkin hauskaa miettiä, millaisia makupareja olisi kiva yhdistää ja lopputuloksia on mielenkiintoista maistella ja vertailla. Tämä punaviini oli todella mieluinen ja uskoisin, että viini sopisi hyvin yhteen perinteisen pääsiäislounaan eli lampaan ja minttuhyytelön kanssa.

Reseptikilpailun ensimmäiseen osaan yhdistin huippuhyvän valkoviinin sekä herkulliset välimeren tapakset.

Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland

Kommentit (8)

No niin, nyt saa seurailla euroviisu karsintoja vesikielellä! TODELLA herkullisen näköistä 😀

Voi kiitos Marru! Kyllä tämä herkullista olikin 🙂

Ei illalla tallasia postauksia. EI !!! Mapa P.

Ihanan värikäs annos ja hyvät ainekset. Varmasti toimi tuon viinin kanssa.:)

Kiitos Katja 🙂 Oli tosiaan hyvä valinta ton viinin kanssa, sopi hyvin yhteen kaikki maut! 🙂

Uuuuu nam mikä lihapala! 😀 Toimii varmasti tomaatin kanssa. Aivan tosi, tosi kaunis annos muutenkin 🙂

Noi tomaatit oli tosi hyviä, samoin halloumi oli kiva lisä annokseen! Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X