Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä

Pernod Ricard Finlandin järjestämän Oiva pari-reseptikilpailun toinen osa on käynnissä. Kilpailun teemana on kattojuhliin sopivat tarjottavat ja tarkoituksena on löytää hyviä makupareja kolmen eri viinin kanssa. Tällä kertaa luvassa on Chileläinen erittäin täyteläinen ja intensiivinen punaviini 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon.

Paritimme viinin härän sisäfileen kanssa ja täytyy sanoa että oli kyllä ihan loistovalinta. Grillattu halloumi ja parilalla paahdetut kirsikkatomaatit sopivat todella hyvin lihan kaveriksi. Tomaatti-vinaigrette tuo annokseen sopivasti kirpeyttä ja viini maistui erinomaisesti tämän kokonaisuuden kanssa.

Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä 
2-4 hlö

Tällä ohjeella tulee 2-4 annosta riippuen siitä, tarjoileeko sisäfileet esimerkiksi illalliseksi vai alkupalaksi muiden ruokien kanssa. 

Marinoitu härän sisäfile
400g härän sisäfilettä
mustapippuria rouhittuna
3 isoa valkosipulinkynttä
nippu tuoretta timjamia
3rkl rypsiöljyä
2rkl worcester-kastiketta
suolaa

1. Leikkaa sisäfile neljäksi tasakokoiseksi pihviksi. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Nypi kourallinen timjamia hieman pienemmäksi. Rouhi mustapippuria muutama kierros jokaisen pihvin pinnoille.
2. Hiero valkosipuli ja timjami pihvien ympärille ja laita pihvit pakastepussiin. Mittaa pussiin 3 rkl rypsiöljyä sekä worcester-kastike, sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi pihvien ympärille. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia, mielellään kuitenkin vaikka yön yli.
3. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Pyyhi valkosipulit ja timjamit pihvien päältä.
4. Paista pihvejä kuumalla parilalla noin 2-3 minuuttia per puoli. Ripottele suolaa paistovaiheessa pihvin molemmille puolille. Kääri pihvit paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. 
5. Ota pihvit foliosta, leikkaa puoliksi ja asettele rucolapedille.

Tomaatti-vinaigrette
1 tomaatti
1rkl valkoviinietikkaa
4rkl oliiviöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria
hyppysellinen sokeria
1/3tl suolaa

1. Halkaise tomaatti neljään osaan. Poista vetinen keskiosa ja pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita vinaigreten ainekset ja tomaattikuutiot keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
3. Sekoita noin puolet vinaigretesta ja reilusti rucolaa kulhossa, asettele rucolat kauniisti lautasille.

Lisäksi tarvitset:
100-150g halloumia
kirsikkatomaatteja tertussa

1. Grillaa tomaatteja parilalla noin 10 minuuttia ja kääntele välillä.
2. Leikkaa halloumi siivuiksi. Grillaa juustot kuumalla pannulla niin, että juustoon tulee kaunis paistopinta. Asettele valmiit juustot ja tomaatit lautasille.
3. Viimeistele annokset lopulla vinaigrette-kastikkeella.

Oih ja nam! Tämä oli kyllä niin hyvää! Meillä harvemmin syödään lihaa, joten oli kiva pitkästä aikaa panostaa myös tällaiseen ateriaan. Ja myönnettäköön, mies oli apukokkina auttamassa lihan paistossa ja oikean kypsyyden etsimisessä. Yhdessä on kiva kokkailla ja nauttia aikaansaannoksia 🙂

Tämän jälkeen on vielä yksi viini ja reseptin kehittely jäljellä. Oon huomannut, että tämän reseptikilpailun myötä oon alkanut ajattelemaan ihan uudella tavalla ruoan ja viinin yhdistämistä. On jotenkin hauskaa miettiä, millaisia makupareja olisi kiva yhdistää ja lopputuloksia on mielenkiintoista maistella ja vertailla. Tämä punaviini oli todella mieluinen ja uskoisin, että viini sopisi hyvin yhteen perinteisen pääsiäislounaan eli lampaan ja minttuhyytelön kanssa.

Reseptikilpailun ensimmäiseen osaan yhdistin huippuhyvän valkoviinin sekä herkulliset välimeren tapakset.

Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland

Kommentit (8)

No niin, nyt saa seurailla euroviisu karsintoja vesikielellä! TODELLA herkullisen näköistä 😀

Voi kiitos Marru! Kyllä tämä herkullista olikin 🙂

Ei illalla tallasia postauksia. EI !!! Mapa P.

Ihanan värikäs annos ja hyvät ainekset. Varmasti toimi tuon viinin kanssa.:)

Kiitos Katja 🙂 Oli tosiaan hyvä valinta ton viinin kanssa, sopi hyvin yhteen kaikki maut! 🙂

Uuuuu nam mikä lihapala! 😀 Toimii varmasti tomaatin kanssa. Aivan tosi, tosi kaunis annos muutenkin 🙂

Noi tomaatit oli tosi hyviä, samoin halloumi oli kiva lisä annokseen! Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X