Tämä mantelikakku valmistui, kun aloin mittaamaan munia ja sokeria sitä Myllärin Luomun leivontafinaalin kakkureseptiä varten. Munien ja sokerien mittaamisen jälkeen etsin varmaan puoli tuntia yhtä kassia, johon olin pakannut hasselpähkinäjauhot. Sitä ei vaan löytynyt mistään. Olin jo kuorinut yhden omenan valmiiksi, joten päätin että teen sit
jonkun muun kakun, haen kadonneet ainekset seuraavana päivänä kaupasta
ja teen sit uuden kakkupohjan.

Olin just ottanut mantelikakun uunista kun sain kivoja yllätysvieraita. Keitettiin iltakahvit ja syötiin kakkua tapakapihalla vaniljakastikkeen kera. Tässä nyt siis ohje omenaiseen mantelikakkuun ja seuraava resepti on sit se kinuski-mascarponekakku, vihdoin ja viimein! 🙂

Omena-mantelikakku vuoka Ø 20cm

Kakkutaikina:
2 munaa
1dl sokeria
50g voita
0,5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl mantelijauhoa

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sulatettu voi ja maito vaahdon sekaan nuolijan avulla.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe sekä mantelijauho.
3. Pingota leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat ja jauhota ne mantelijauholla.
4.
Levitä 2/3 osaa taikinasta vuokaan. Valmista omenatäyte ohjeen mukaan
ja kaada täyte vuokaan. Lusikoi loput taikinasta omenatäytteen päälle
pieninä kekoina. Ripottele päälle kourallinen mantelilastuja ja hippunen
kanelia.
5. Paista kakkua +190 asteessa noin 30 minuuttia
tai kunnes kakun pinta saa kauniin paistovärin ja mantelilastut ovat
paahtuneet.

Omenatäyte:
1 omena
3rkl voita
2rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1dl mantelilastuja

1. Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla, lisää omenakuutiot ja kaikki muut täytteeseen tulevat ainekset. Sekoittele muutaman minuutin ajan ja kaada täyte kakkutaikinan päälle vuokaan.

Vinkki!
Saat kakusta helposti gluteenittoman version korvaamalla pohjaan tulevan vehnäjauhon gluteenittomilla jauhoilla.

Mantelikakku omenatäytteellä oli ihanan pehmoinen sisältä ja rapeat mantelilastut tekivät kakun pinnasta kivan rapean. Hyvin maistui ilta-auringossa kahvin kanssa 🙂

Miten voikin olla, että kaikki mahdolliset jutut on vaan
mennyt niin pieleen sen leivontafinaalin kakkureseptin kanssa. Lupasin
lähettää kakkureseptin Helsingin Myllylle jo aikoja sitten, mutta
ongelma oli siinä että en ollut kirjoittanut mitään reseptiä ylös kakkua
leipoessani. Finaalin jälkeen kirjoitin hätäpäissäni suunnilleen ne
ainesosat ylös ja ajattelin, et mun on pakko tehdä uus kakku jotta saan
tarkemman reseptin kirjoitettua. Sit tulikin pakkaaminen ja muutto,
pieni paperinpala katosi, kolme
kakkupohjaa lässähti uudessa uunissa ja näin jo unta, että mun palkinto
peruttiin kokonaan kun en ollut vieläkään lähettänyt sitä reseptiä.

Mutta nyt! Nyt mulla on hasselpähkinä-kakkupohja jäähtymässä, omenatäyte tehty ja kinuski
keitetty. Ainut vaan, että mascarponetäytettä varten ostamani Pirkan mascarponet on ihan kummallisia ja tosi löysiä, eikä niistä saa tehtyä sellaista paksuhkoa pursotettavaa täytettä. Täytyy tehdä siis vielä yksi kauppareissu tota kakkua varten 😀

Kommentit (4)

Aamulla syötiin kakkua. Tein gluteenittoman, hyältä maistui!

Kiitos kommentista! Kiva kuulla että maistui ja gluteenitonta versiota meinaan itsekin tehdä joku päivä 🙂

Tämäkin kakku varmasti herkkua!! Mutta tuskin maltan odottaan SITÄ kakku-ohjetta 😉 Nyt jo vesi kiellellä… joko Tukholman reissu varattu 🙂

Jep, kyllä maistui! Mut totta puhuen on toi toinen kakku silti parempaa 🙂 Laitoin just reseptin uusimpaan postaukseen. Odottelen vielä luvattuja lisätietoja palkintoon liittyen ja sit varmaan päästään varaamaan matka 🙂

Kommentoi juttua: Omena-mantelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X