Mansikka-vuohenjuustopizzat grillissä

Nyt on vuorossa Pernod Ricard Finland Oiva pari-reseptikilpailun viimeinen osa ja tällä kertaa etsittiin makuparia Chileläiselle Gato Negro Cabernet Sauvignon  viinille. Olin jo pitkään halunnut kokeilla pizzojen paistoa grillissä ja kun sekä Alkon sivut, että kilpailun tuomari Alex Nurmi suositteli tämän viinin kanssa grillattua pizzaa niin pakkohan se oli kokeilla. Meillä on käytössä kaasugrilli, jonka poltin grillaa ylhäältä päin ja näin pizza paistuu tasaisesti ja pinta saa grillissä hyvän paistovärin. Onnistunut lopputulos sai mielikuvituksen laukkaamaan ja mielessä on jo vaikka minkälaisia täytteitä tulevan kesän pizzagrillailuja ajatellen.

Pizzapohjat 6kpl
2dl kädenlämpöistä vettä
1tl hunajaa
1,5tl kuivahiivaa
5dl erikoishienoja vehnäjauhoja (jauhatusaste -00)
1,5tl suolaa
5rkl oliiviöljyä

1. Mittaa vesi, hunaja, kuivahiiva ja 2dl vehnäjauhoja taikinakulhoon. Vatkaa taikinaa voimakkaasti noin 1 minuutin ajan.
2. Lisää 2dl jauhoja ja jatka taikinan vaivaamista muutama minuutti.
3. Lisää lopuksi 1dl jauhoja sekä suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa vielä 3-5 minuuttia.
4. Jaa taikina kuuteen saman kokoiseen osaan, pyörittele palloiksi ja kohota kevyesti jauhotetulla tasolla liinan alla 1 tunnin ajan.
5. Kaulitse kohonneet taikinapalat ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi. Esipaista pizzapohjia grillissä noin kahden minuutin ajan molemmin puolin, grillin tehosta riippuen.

Täytteet:
200g ranskankermaa
mozzarellajuustoraastetta
1 keskikokoinen punasipuli
200g vuohenjuustoa
mansikoita
tuoretta basilikaa
balsamicosiirappia

1. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi, siivuta mansikat sekä vuohenjuusto. Ota ranskankerma, basilikanlehdet ja balsamicosiirappi valmiiksi grillin viereen.
2. Aloita esipaistettujen pizzapohjein täyttäminen levittämällä pohjan päälle ensin ranskankermaa. Ripottele päälle ohut kerros mozzarellajuustoraastetta, lisää vuohenjuustokiekkoja sekä punasipulia ja grillaa pizzat kypsiksi.
3. Lisää grillatun pizzan päälle mansikoita ja basilikanlehtiä ja viimeistele pizzat balsamicosiirapilla.
4. Leikkaa pizzasta pizzapyörän avulla paloja ja nauti hyvässä seurassa punaviinilasillisen kera.

Näissä pizzoissa yhdistyy rapea pohja, täyteläinen ranskankerma sekä vuohenjuusto ja raikkaan kesäiset mansikat sekä ihana tuore basilika. Punasipuli tuo pizzoihin hyvää lisämakua ja balsamicokastike kruunaa kokonaisuuden. Ranskankerman, vuohenjuuston ja mozzarellaraasteen rasvaisuus sopii yhteen aromikkaan punaviinin kanssa. Kokeilimme myös tomaattipohjaisia pizzoja, mutta ranskankerma oli ehdottomasti parempi tämän viinin kanssa.

Sen lisäksi, että nämä pizzat olivat todella hyviä niin myös näiden
tekeminen oli hauskaa. Kun kaikki tarvittavat täytteet ottaa valmiiksi
grillin viereen, niin pizzoja voi täyttää sitä mukaa kun ne on
esipaistettu. Meidän grilliin mahtui aina kaksi pizzaa kerrallaan. Mukava tapa viettää kesäiltaa ystävien kanssa, kun voi
kokkailla yhdessä ja pizzoja voi syödä sitä mukaa kun niitä tekee.
Samalla voi tietty siemailla vähän viiniä ja nauttia huumaavasta grillin
tuoksusta! 🙂

Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland

Kommentit (14)

Oi joi… nyt tuli vesikielelle!!! 😀

Mulla oli vähän sama fiilis kun ekat pizzat valmistui grillissä, tuoksu oli niin herkullinen ja nää oli kyllä ihan superhyviä. Taidetaan grillata pizzaa vähän enemmänkin tänä kesänä 🙂

Oi oi! Valmistujaisjuhlista tullessa oli vatsa taynna herkkuja, mutta kylla nyt jo tama setti maistuisi. 🙂 Toivottavasti sun makuaisti on edes vahan palautunut ja saatoit nauttia. Teilta Juhlat ja herkut kun jaivat valiin :(. Terveisia nunnukkanenalle. <3 -Mama P.

Mulle taas ei maistunut aamulla oikein mikään kun oli niin tukkoinen olo. Nyt alkaa onneks jo vähän helpottaa ja olin niin innoissani kun nenään kantautui toi pizzojen tuoksu grillissä, ihanaa! Ja makuaisti sekä ruokahalu onneks palaillut pikkuhiljaa, joten oli kyllä kiva syödä ihan kunnon ruokaa pitkästä aikaa. Onneks kesällä on lisää juhlia ja herkkuja tiedossa, vaikka tottakai harmittaa ettei tänään päästy. Terkkuja myös sinne! 🙂

Hitsi miten hyvän näköistä pizzaa, nam! Pitäispä itselläkin pistää pizzabileet pystyyn.

Suosittelen kokeilemaan! Ja pizzabileet kuulostaa hyvältä, mekin taidetaan pitää sellaiset joku viikonloppu 🙂

Maistui kylmanakin tama pizza. Oli ihan uskomattoman hyvaa ja sopii lihattomalle Mamalle. Kiitos! 🙂 Tata tehdaan ihan varmasti!!

Jep, mutta odotappas kun pääset maistamaan juuri grillistä tullutta pizzaa.. oi nam! 🙂

Hieno resepti! ja tosi kauniita myös!

Kiitos Nanna! Täytyy kokeilla muitakin täytteitä grillatuissa pizzoissa, näitä tuele varmaan tehtyä paljon kesän aikana 🙂

Ihana resepti ja paras viinisuositus:)

Oi kiitos! 🙂 Täällä ollaankin jo ahkerasti suunniteltu et millasia pizzoja vois kesän aikana grillailla 🙂

Tää blogi on täynnä ihania ohjeita, kiitos siitä! 🙂 Oon miettinyt, et mitä vuohenjuustoa yleensä käytät? En tiiä mitä oon tehnyt väärin, mut oon onnistunut saamaan kaupasta vaan semmosta "villasukan" makuista. Oon kuitenkin saanut ravintolasta pari kertaa aivan taivaallisen makuista vuohenjuustoa ja ne on ollu joka kerta semmosesta isommasta kiekosta. Totuttelen vasta sen makuun, mutta en oo vielä menettänyt täysin toivoa. Voisitko tehdä tästä vaikka ihan oman postauksen? Ois kiva saada vinkkejä, et miten siitä saa parhaimman maun esille ja et miten pitäis maustaa jne. 🙂

Kiitos kommentista! 🙂 Meillä käytetään yleensä vuohenjuustoa merkeiltä President, Rainbow ja Pirkka. Kreikassa ostettiin vuohenjuustoa kauppahallista sellaisesta isosta palasta ja se oli ihan superhyvää. Jotenkin paljon tuoreemman ja laadukkaamman makuista kun noi kaupan valmiit pötköt. Oon ostanut täällä suomessakin kauppahallin vuohenmaitojuustoa ja jukra kun se onkin maukasta! Joskus oon saanut tukun kautta ostettua niitä sellaisia isoja vuohenjuustokiekkoja ja niitä taitaa olla myös esimerkiksi Stockan herkussa.

Makueroja en oo hirveästi huomannut noissa kaupan vuohenjuustopötköissä, mutta Lidlin vuohenjuusto paistuu mielestäni huonoiten pannulla. Minkä merkkistä vuohenjuustoa oot ite käyttänyt ja ootko ihan paistanut pannulla vai uunissa vai miten?

Oon kyllä niin vuohenjuustofani et ehkä voisin tosiaan tehdä tästä ihan oman postauksen kun aina välillä muutenkin kysellään neuvoja vuohenjuuston paistamiseen ja muuhun. Kiitos siis postausvinkistä ja hyvä että et oo vielä menettänyt toivoa. Mukavaa viikonloppua! 🙂

Kommentoi juttua: Mansikka-vuohenjuustopizzat grillissä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X