SOPAT! Keittokirja + tomaatti-bataattisoppa

Keittiössä on vino pino keitto- ja leivontakirjoja ja lähiaikoina pino onkin kasvanut entisestään, kun olen saanut erilaisia reseptikirjoja blogin kautta. Rakastan reseptikirjoja ja saatan viettää pitkät tovit erilaisia leivonta- ja ruokakirjoja selaillen. Inspiroivat kuvat, mielenkiintoiset reseptit ja uudet kutkuttavat ideat saavat hyvälle mielelle ja kuvia katsellessa tekee aina itsekin mieli alkaa leipomaan tai kokkailemaan.

Ensimmäisenä esittelyssä on blogin kautta saatu Marc Aulénin SOPAT!-keittokirja, jossa on yksinkertaisia ja helposti valmistettavia, mutta sitäkin herkullisempia keitto- ja lisukereseptejä. Jokaisen reseptin vieressä on koko sivun kokoinen ruokakuva. Kirjan kuvat on ottanut eteläkorealainen valokuvaaja Jaeseong Park. Houkuttelevat ja värikkäät ruokakuvat saavat aina uudestaan ja uudestaan palaamaan keittiöstä löytyvien reseptikirjojen pariin.

Meillä kotona sateinen syksy ja kylmä talvi ovat sitä aikaa, kun keittiössä kokkaillaan eniten keittoja. Näin kesällä tulee tehtyä enemmän kylmiä keittoja, joista lemppareitani ovat kylmä kurkkukeitto ja gazpacho. Tosin tästä kirjasta löytyy kyllä niin paljon kiinnostavia reseptejä, että eiköhän muutamia tule kokeiltua jo nyt kesän aikana. Kirjan resepteistä etenkin alla olevaa tomaatti-bataattisoppaa, sekä appelsiini-lanttukeittoa ja parsakaali-aurajuustokeittoa on ehdottomasti kokeiltava.

Tomaatti-bataattisoppa Resepti: Marc Aulén
1,5l kasvis- tai kanalientä
1,1kg kuorittua bataattia reiluina paloina
1 reilu rkl raastettua inkivääriä
150g sipulisuikaleita
1 reilu rkl kuivattua basilikaa
0,7dl sitruunamehua
1 reilu tl Sambal Oelek-tahnaa
10g tuoretta basilikaa
1dl smetanaa
3dl tomaattimurskaa purkista

Keitä pehmeiksi kaikki ainekset paitsi tuore basilika, smetana ja tomaattimurska. Lisää sitten basilika ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita. Huom. Älä soseuta tomaattimurskaa. Tällä tavalla keittoon jää kauniita punaisia pilkkuja.

”Tämä oiva keitto on niin hyvä sellaisenaan, että se on itsessään kuin juhla-ateria. Voit halutessasi laittaa ruokapöytään pikkukipoissa lisukkeita, joilla vieraat voivat tuunata soppansa omanlaisikseen! Tarjoile tätä soppaa vaikka savuporosuikaleiden, fetajuuston, vuohenjuuston, savukalan, savukyljen, paistettujen jyvien ja pähkinöiden, smetanan kanssa.. Sopivien lisukkeiden lista on miltei loputon.”

Aulénin reseptien lisäksi kirjan loppupuolelta löytyy vieraita jotka Marc tuntee ravintola Qulman ja soppakeittiön ajoilta. Sivuilla vieraat kertovat suhteestaan ruokaan ja jakavat oman suosikkisoppareseptinsä. Aika hauska ja uudenlainen lisä keittokirjaan!

Nyt kun nämä aurinkoiset säät taas hellivät meitä, niin taidanpa tehdä kylmää kurkkukeittoa. Raikas ja kylmä keitto on hyvä kesäpäivän viilentäjä 🙂

Yhteistyössä Gummerus

Kommentit (5)

Olisko sulla ohjetta kurkkukeittoon? Muistelen syöneeni sitä joskus ja olin jo unohtanut kunnes nyt taas muistin. Sitä haluaisin kokeilla valmistaa.

Kirsi: Laitan kurkkukeiton ohjeen blogiin, kunhan saan tehtyä sitä uuden satsin niin että kerkeän ottamaan myös kuvat 🙂 Ihanan virkistävää kuumana kesäpäivänä!

Anonyymi: Olisin varmaan ostanutkin kirjan, jos en olisi saanut sitä. Kirja on täynnä kivoja yksinkertaisia reseptejä ja uusia soppaideoita 🙂

Kannattaa ostaa kirja. Se on ihana! Sehän löytyy kirjastosta myös, mutta siellä on älyttömän pitkä jono.

googlaamalla "sopat kirja teekauppa" löytyy hyvään hintaan.

Morjens! Jos haluaa kustoituja terkkuja ja tekijän nimmarit kannatta tula morjenstamaan minua Qulmassa (Mariankatu 13b). Loistava lahjaidea, varsinkin jos saaja on käynyt syömässä ravintolassani!!!

T. Marc Aulén

Kommentoi juttua: SOPAT! Keittokirja + tomaatti-bataattisoppa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X