SOPAT! Keittokirja + tomaatti-bataattisoppa

Keittiössä on vino pino keitto- ja leivontakirjoja ja lähiaikoina pino onkin kasvanut entisestään, kun olen saanut erilaisia reseptikirjoja blogin kautta. Rakastan reseptikirjoja ja saatan viettää pitkät tovit erilaisia leivonta- ja ruokakirjoja selaillen. Inspiroivat kuvat, mielenkiintoiset reseptit ja uudet kutkuttavat ideat saavat hyvälle mielelle ja kuvia katsellessa tekee aina itsekin mieli alkaa leipomaan tai kokkailemaan.

Ensimmäisenä esittelyssä on blogin kautta saatu Marc Aulénin SOPAT!-keittokirja, jossa on yksinkertaisia ja helposti valmistettavia, mutta sitäkin herkullisempia keitto- ja lisukereseptejä. Jokaisen reseptin vieressä on koko sivun kokoinen ruokakuva. Kirjan kuvat on ottanut eteläkorealainen valokuvaaja Jaeseong Park. Houkuttelevat ja värikkäät ruokakuvat saavat aina uudestaan ja uudestaan palaamaan keittiöstä löytyvien reseptikirjojen pariin.

Meillä kotona sateinen syksy ja kylmä talvi ovat sitä aikaa, kun keittiössä kokkaillaan eniten keittoja. Näin kesällä tulee tehtyä enemmän kylmiä keittoja, joista lemppareitani ovat kylmä kurkkukeitto ja gazpacho. Tosin tästä kirjasta löytyy kyllä niin paljon kiinnostavia reseptejä, että eiköhän muutamia tule kokeiltua jo nyt kesän aikana. Kirjan resepteistä etenkin alla olevaa tomaatti-bataattisoppaa, sekä appelsiini-lanttukeittoa ja parsakaali-aurajuustokeittoa on ehdottomasti kokeiltava.

Tomaatti-bataattisoppa Resepti: Marc Aulén
1,5l kasvis- tai kanalientä
1,1kg kuorittua bataattia reiluina paloina
1 reilu rkl raastettua inkivääriä
150g sipulisuikaleita
1 reilu rkl kuivattua basilikaa
0,7dl sitruunamehua
1 reilu tl Sambal Oelek-tahnaa
10g tuoretta basilikaa
1dl smetanaa
3dl tomaattimurskaa purkista

Keitä pehmeiksi kaikki ainekset paitsi tuore basilika, smetana ja tomaattimurska. Lisää sitten basilika ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita. Huom. Älä soseuta tomaattimurskaa. Tällä tavalla keittoon jää kauniita punaisia pilkkuja.

”Tämä oiva keitto on niin hyvä sellaisenaan, että se on itsessään kuin juhla-ateria. Voit halutessasi laittaa ruokapöytään pikkukipoissa lisukkeita, joilla vieraat voivat tuunata soppansa omanlaisikseen! Tarjoile tätä soppaa vaikka savuporosuikaleiden, fetajuuston, vuohenjuuston, savukalan, savukyljen, paistettujen jyvien ja pähkinöiden, smetanan kanssa.. Sopivien lisukkeiden lista on miltei loputon.”

Aulénin reseptien lisäksi kirjan loppupuolelta löytyy vieraita jotka Marc tuntee ravintola Qulman ja soppakeittiön ajoilta. Sivuilla vieraat kertovat suhteestaan ruokaan ja jakavat oman suosikkisoppareseptinsä. Aika hauska ja uudenlainen lisä keittokirjaan!

Nyt kun nämä aurinkoiset säät taas hellivät meitä, niin taidanpa tehdä kylmää kurkkukeittoa. Raikas ja kylmä keitto on hyvä kesäpäivän viilentäjä 🙂

Yhteistyössä Gummerus

Kommentit (5)

Olisko sulla ohjetta kurkkukeittoon? Muistelen syöneeni sitä joskus ja olin jo unohtanut kunnes nyt taas muistin. Sitä haluaisin kokeilla valmistaa.

Kirsi: Laitan kurkkukeiton ohjeen blogiin, kunhan saan tehtyä sitä uuden satsin niin että kerkeän ottamaan myös kuvat 🙂 Ihanan virkistävää kuumana kesäpäivänä!

Anonyymi: Olisin varmaan ostanutkin kirjan, jos en olisi saanut sitä. Kirja on täynnä kivoja yksinkertaisia reseptejä ja uusia soppaideoita 🙂

Kannattaa ostaa kirja. Se on ihana! Sehän löytyy kirjastosta myös, mutta siellä on älyttömän pitkä jono.

googlaamalla "sopat kirja teekauppa" löytyy hyvään hintaan.

Morjens! Jos haluaa kustoituja terkkuja ja tekijän nimmarit kannatta tula morjenstamaan minua Qulmassa (Mariankatu 13b). Loistava lahjaidea, varsinkin jos saaja on käynyt syömässä ravintolassani!!!

T. Marc Aulén

Kommentoi juttua: SOPAT! Keittokirja + tomaatti-bataattisoppa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood
  • Keittiössä odottaa jälleen iso nippu raparperia. Nyt pitäisi vaan päättää mitä siitä leipoisi? 😍 Tää kookossokerilla ja kanelilla maustettu piirakka oli kyllä aivan super hyvää!
×
×
×
#raparperipiirakka #raparperileivonnaiset #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #kookossokeri #raparperi #herkkuhetki #baking #rhubarbpie #rhubarb #coconutsugar #bakingblog
  • Pieni kulho marjoja ja samalla ajattelin käydä vähän kaappeja läpi ja suunnitella takapihan terassin sisustusjuttuja ☺️ Myöhemmin mennään vielä vanhempieni luokse kyläilemään. Mukavaa sunnuntaita! 😊
×
×
×
#sunnuntai #marjat #mansikka #mustikka #vadelma #koti #olohuone #sisustus #kotiliesiblogit #kotiliesiblogit #instablogitfinland #kotoilu #meilläkotona #sundayvibes #berries #livingroom #homesweethome #summer
  • Meidän juhannussalaatista löytyi mm. mansikoita, grillattua nektariinia, paprikaa ja halloumijuustoa. Niin hyvää! Kurkkaa ohje blogista ☺️☀️
×
×
×
#salaatti #halloumisalaatti #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kesä #grilliruoka #grillattu #nektariini #halloumi #mansikka #kesäruoka #salad #grilled #strawberries #nectarine #halloumicheese #summer #eatyourgreens

minkavi

X