JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Jalkapallo valvottaa sen verran, että viime yönäkin tuli mentyä nukkumaan vasta joskus kolmen aikoihin. Tänään olikin ihanaa nukkua pitkään ja valmistella rauhassa kiireettömän aamun brunssia. Keräsin takapihalta basilikaa ja ruohosipulia sekä muutamia punaisia pikkutomaatteja. Eilen illalla leivotut juustosarvet lämmitin pikaisesti mikrossa, jotta sisällä oleva juusto sulaisi hieman. Sitten vaan tuoremehua laseihin, kahvia pannusta ja aamiainen on valmis.

Juustosarvet 32 kpl
2prk kermaviiliä
2dl juustoraastetta
1dl kaurahiutaleita
1,5tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl rypsiöljyä

Lisäksi tarvitset: 2-3dl juustoraastetta, 1 kananmuna voiteluun ja unikonsiemeniä

1. Sekoita keskenään kermaviili, juustoraaste, kaurahiutaleet ja suola.
2. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rypsiöljy, sekoita hetki ja kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
3. Jaa taikina neljään saman kokoiseen osaan ja pyöritä palloiksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin tai pöytään. Kaulitse taikinapallot pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 25cm. Jaa ympyrät taikinapyörän avulla kahdeksaan saman kokoiseen lohkoon.
4. Ripottele jokaisen kolmion suurempaan päähän hieman juustoraastetta ja rullaa kolmiot sarviksi suuremmasta päästä aloittaen. Asettele valmiit sarvet leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että juustosarven ”häntä” jää alle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta sekä unikonsiemeniä.
5. Paista juustosarvia +200 asteessa 12-15 minuuttia.

Vinkki!
Valmista seuraava pellillinen sarvia sillä aikaa kun edellinen pelti on uunissa.

Tällä reseptillä tulee siis 32 kpl pieniä juustosarvia. Voit jakaa taikinan myös puoliksi ja kaulita palat ympyröiksi, joista tulee 16 isompaa juustosarvea.

Näihin sopisi hyvin sisään myös pieneksi pilkotut oliivit, fetajuusto, aurinkokuivattu tomaatti ja erilaiset yrtit. Täytyypä kokeilla erilaisia versioita, nää on just kivoja naposteltavia aamupalan lisäksi myös eväsretkillä, iltapalana ja ruokaisan salaatin kanssa.

Ekat pikkutomaatit olivat kypsyneet ja kylläpä maistuivatkin hyviltä! Lintu oli käynyt maistelemassa muutamaa tomaattia, mutta sallittakoon se nyt kun oli kuitenkin jättänyt meillekin jotain.

Primadonnan hevonen on yksi lempimukeistani ja se sopi just hyvin tämän aamuiseen kivaan oloon. Kohta on juhannus, parin viikon päästä veljeni tulee perheineen tänne suomeen ja suunnitteilla on heinäkuun lopulle tai elokuun alkuun viikon ulkomaanmatka. Oon myös kuvaillut nyt ihan innoissani kaikkea, kun lainasin pikkusiskoni kautta Canonin järjestelmäkameraa. Mua niin kyllästyttää toi mun oma ikivanha ja surkea kamerani. Oon harkinnut hyvän kameran ostamista jo vaikka kuinka kauan, mutta en tiedä millaisen ostaisin. Tällä järjestelmäkameralla on ainakin ollut tosi kiva kuvailla 🙂

Kommentit (6)

Oih, juustosarvia pitäisi itsekin taas leipoa pitkästä aikaa! Ne ovat vaan niin hyviä 🙂

iin ovat! Muistan kun leivottiin juustosarvia usein kotona kun olin pienempi ja ne olivat niin hyviä kaakaon kanssa. Nykyään näitä vaan tulee jostain syystä tehtyä melko harvoin, vaikka ovatkin tosi helppoja tehdä 🙂

Oman pihan tomaatteja..mää en kestä. Wow. Ihania herkkuja taas täällä. Tulee nälkä ja mun nälkä on nyt megaluokkaa!! Äänestetty.

Joo, valmiista taimesta siis. Muutamia punaisia tomaatteja napsittiin aamulla ja nyt odotellaan et noi oranssit kypsyis vielä lisää 🙂 Nyt äkkiä sit syömään, ootteko menossa hampurilaisille? Kiitos äänestä ihanainen! 🙂

3 x samis 😀 Meilläkin on jo omia tomaatteja! Ja tuo kuppi myös minun suosikkini. ja sitten vielä tuo Canon olisi minullakin harkinnassa.
Ihanan värikkäitä kuvia.

Hahaa, aika hauskaa! 🙂 Joo toi muki on kyllä aivan ihana, yks lemppari muumimukeista ihan ehdottomasti! Saa nähdä millaiseen kameraan päädyn, vaikea valinta. Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • Ajattelin tehdä tänään lisää tätä ihanaa tuorepuuroa tekeytymään huomiselle ystävänpäivän brunssille ❤️ Puurosta löytyy mm. maapähkinävoita ja banaania. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ja tee säkin! 😊 #aamupala #tuorepuuro #maapähkinävoi #banaani #chiageeli #puuro #vegaani #vegaanihaaste #vegaaninen #ystävänpäivä #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #overnightoats #peanutbutter #chiaseeds #vegan #whatveganeats #breakfast #valentinesday #porridge
  • Aiotko leipoa jotain hyvää ystävänpäiväksi? 💕 Mun ehdotus on tämä ihana uunissa paistettu sitruuna-juustokakku 🍋 Suora linkki ohjeeseen löytyy profiilista 😍 #leivontablogi #leivonta #leivontapäivä #kuukaudenruokahaaste #juustokakku #sitruunajuustokakku #sitruuna #vadelmat #kakku #ystävänpäivä #ystävänpäiväkakku #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #herkkublogi #herkkuhetki #leivojakoristele #ihanitsetehty #baking #bakingblog #cheesecake #lemoncheesecake #lemon #raspberries #valentinesday #cake #valentinesdaycake

minkavi

X