JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Jalkapallo valvottaa sen verran, että viime yönäkin tuli mentyä nukkumaan vasta joskus kolmen aikoihin. Tänään olikin ihanaa nukkua pitkään ja valmistella rauhassa kiireettömän aamun brunssia. Keräsin takapihalta basilikaa ja ruohosipulia sekä muutamia punaisia pikkutomaatteja. Eilen illalla leivotut juustosarvet lämmitin pikaisesti mikrossa, jotta sisällä oleva juusto sulaisi hieman. Sitten vaan tuoremehua laseihin, kahvia pannusta ja aamiainen on valmis.

Juustosarvet 32 kpl
2prk kermaviiliä
2dl juustoraastetta
1dl kaurahiutaleita
1,5tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl rypsiöljyä

Lisäksi tarvitset: 2-3dl juustoraastetta, 1 kananmuna voiteluun ja unikonsiemeniä

1. Sekoita keskenään kermaviili, juustoraaste, kaurahiutaleet ja suola.
2. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rypsiöljy, sekoita hetki ja kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
3. Jaa taikina neljään saman kokoiseen osaan ja pyöritä palloiksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin tai pöytään. Kaulitse taikinapallot pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 25cm. Jaa ympyrät taikinapyörän avulla kahdeksaan saman kokoiseen lohkoon.
4. Ripottele jokaisen kolmion suurempaan päähän hieman juustoraastetta ja rullaa kolmiot sarviksi suuremmasta päästä aloittaen. Asettele valmiit sarvet leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että juustosarven ”häntä” jää alle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta sekä unikonsiemeniä.
5. Paista juustosarvia +200 asteessa 12-15 minuuttia.

Vinkki!
Valmista seuraava pellillinen sarvia sillä aikaa kun edellinen pelti on uunissa.

Tällä reseptillä tulee siis 32 kpl pieniä juustosarvia. Voit jakaa taikinan myös puoliksi ja kaulita palat ympyröiksi, joista tulee 16 isompaa juustosarvea.

Näihin sopisi hyvin sisään myös pieneksi pilkotut oliivit, fetajuusto, aurinkokuivattu tomaatti ja erilaiset yrtit. Täytyypä kokeilla erilaisia versioita, nää on just kivoja naposteltavia aamupalan lisäksi myös eväsretkillä, iltapalana ja ruokaisan salaatin kanssa.

Ekat pikkutomaatit olivat kypsyneet ja kylläpä maistuivatkin hyviltä! Lintu oli käynyt maistelemassa muutamaa tomaattia, mutta sallittakoon se nyt kun oli kuitenkin jättänyt meillekin jotain.

Primadonnan hevonen on yksi lempimukeistani ja se sopi just hyvin tämän aamuiseen kivaan oloon. Kohta on juhannus, parin viikon päästä veljeni tulee perheineen tänne suomeen ja suunnitteilla on heinäkuun lopulle tai elokuun alkuun viikon ulkomaanmatka. Oon myös kuvaillut nyt ihan innoissani kaikkea, kun lainasin pikkusiskoni kautta Canonin järjestelmäkameraa. Mua niin kyllästyttää toi mun oma ikivanha ja surkea kamerani. Oon harkinnut hyvän kameran ostamista jo vaikka kuinka kauan, mutta en tiedä millaisen ostaisin. Tällä järjestelmäkameralla on ainakin ollut tosi kiva kuvailla 🙂

Kommentit (6)

Oih, juustosarvia pitäisi itsekin taas leipoa pitkästä aikaa! Ne ovat vaan niin hyviä 🙂

iin ovat! Muistan kun leivottiin juustosarvia usein kotona kun olin pienempi ja ne olivat niin hyviä kaakaon kanssa. Nykyään näitä vaan tulee jostain syystä tehtyä melko harvoin, vaikka ovatkin tosi helppoja tehdä 🙂

Oman pihan tomaatteja..mää en kestä. Wow. Ihania herkkuja taas täällä. Tulee nälkä ja mun nälkä on nyt megaluokkaa!! Äänestetty.

Joo, valmiista taimesta siis. Muutamia punaisia tomaatteja napsittiin aamulla ja nyt odotellaan et noi oranssit kypsyis vielä lisää 🙂 Nyt äkkiä sit syömään, ootteko menossa hampurilaisille? Kiitos äänestä ihanainen! 🙂

3 x samis 😀 Meilläkin on jo omia tomaatteja! Ja tuo kuppi myös minun suosikkini. ja sitten vielä tuo Canon olisi minullakin harkinnassa.
Ihanan värikkäitä kuvia.

Hahaa, aika hauskaa! 🙂 Joo toi muki on kyllä aivan ihana, yks lemppari muumimukeista ihan ehdottomasti! Saa nähdä millaiseen kameraan päädyn, vaikea valinta. Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X