JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Jalkapallo valvottaa sen verran, että viime yönäkin tuli mentyä nukkumaan vasta joskus kolmen aikoihin. Tänään olikin ihanaa nukkua pitkään ja valmistella rauhassa kiireettömän aamun brunssia. Keräsin takapihalta basilikaa ja ruohosipulia sekä muutamia punaisia pikkutomaatteja. Eilen illalla leivotut juustosarvet lämmitin pikaisesti mikrossa, jotta sisällä oleva juusto sulaisi hieman. Sitten vaan tuoremehua laseihin, kahvia pannusta ja aamiainen on valmis.

Juustosarvet 32 kpl
2prk kermaviiliä
2dl juustoraastetta
1dl kaurahiutaleita
1,5tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl rypsiöljyä

Lisäksi tarvitset: 2-3dl juustoraastetta, 1 kananmuna voiteluun ja unikonsiemeniä

1. Sekoita keskenään kermaviili, juustoraaste, kaurahiutaleet ja suola.
2. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rypsiöljy, sekoita hetki ja kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
3. Jaa taikina neljään saman kokoiseen osaan ja pyöritä palloiksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin tai pöytään. Kaulitse taikinapallot pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 25cm. Jaa ympyrät taikinapyörän avulla kahdeksaan saman kokoiseen lohkoon.
4. Ripottele jokaisen kolmion suurempaan päähän hieman juustoraastetta ja rullaa kolmiot sarviksi suuremmasta päästä aloittaen. Asettele valmiit sarvet leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että juustosarven ”häntä” jää alle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta sekä unikonsiemeniä.
5. Paista juustosarvia +200 asteessa 12-15 minuuttia.

Vinkki!
Valmista seuraava pellillinen sarvia sillä aikaa kun edellinen pelti on uunissa.

Tällä reseptillä tulee siis 32 kpl pieniä juustosarvia. Voit jakaa taikinan myös puoliksi ja kaulita palat ympyröiksi, joista tulee 16 isompaa juustosarvea.

Näihin sopisi hyvin sisään myös pieneksi pilkotut oliivit, fetajuusto, aurinkokuivattu tomaatti ja erilaiset yrtit. Täytyypä kokeilla erilaisia versioita, nää on just kivoja naposteltavia aamupalan lisäksi myös eväsretkillä, iltapalana ja ruokaisan salaatin kanssa.

Ekat pikkutomaatit olivat kypsyneet ja kylläpä maistuivatkin hyviltä! Lintu oli käynyt maistelemassa muutamaa tomaattia, mutta sallittakoon se nyt kun oli kuitenkin jättänyt meillekin jotain.

Primadonnan hevonen on yksi lempimukeistani ja se sopi just hyvin tämän aamuiseen kivaan oloon. Kohta on juhannus, parin viikon päästä veljeni tulee perheineen tänne suomeen ja suunnitteilla on heinäkuun lopulle tai elokuun alkuun viikon ulkomaanmatka. Oon myös kuvaillut nyt ihan innoissani kaikkea, kun lainasin pikkusiskoni kautta Canonin järjestelmäkameraa. Mua niin kyllästyttää toi mun oma ikivanha ja surkea kamerani. Oon harkinnut hyvän kameran ostamista jo vaikka kuinka kauan, mutta en tiedä millaisen ostaisin. Tällä järjestelmäkameralla on ainakin ollut tosi kiva kuvailla 🙂

Kommentit (6)

Oih, juustosarvia pitäisi itsekin taas leipoa pitkästä aikaa! Ne ovat vaan niin hyviä 🙂

iin ovat! Muistan kun leivottiin juustosarvia usein kotona kun olin pienempi ja ne olivat niin hyviä kaakaon kanssa. Nykyään näitä vaan tulee jostain syystä tehtyä melko harvoin, vaikka ovatkin tosi helppoja tehdä 🙂

Oman pihan tomaatteja..mää en kestä. Wow. Ihania herkkuja taas täällä. Tulee nälkä ja mun nälkä on nyt megaluokkaa!! Äänestetty.

Joo, valmiista taimesta siis. Muutamia punaisia tomaatteja napsittiin aamulla ja nyt odotellaan et noi oranssit kypsyis vielä lisää 🙂 Nyt äkkiä sit syömään, ootteko menossa hampurilaisille? Kiitos äänestä ihanainen! 🙂

3 x samis 😀 Meilläkin on jo omia tomaatteja! Ja tuo kuppi myös minun suosikkini. ja sitten vielä tuo Canon olisi minullakin harkinnassa.
Ihanan värikkäitä kuvia.

Hahaa, aika hauskaa! 🙂 Joo toi muki on kyllä aivan ihana, yks lemppari muumimukeista ihan ehdottomasti! Saa nähdä millaiseen kameraan päädyn, vaikea valinta. Kiitos 🙂

Kommentoi juttua: JUUSTOSARVIA, MANSIKOITA JA OMAN PIHAN TOMAATTEJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X