PRAHAN PIPARKAKKUMUSEO

Siitä on varmaan jo muutama vuosi aikaa, kun sain veljeltäni viestin ”Löysin tänään yhden paikan, joka mun on pakko näyttää sulle kun tuutte Prahaan.” 

Yhtenä päivänä reissumme aikana kävelimme alas Petrinin kukkulalta, kävimme istuskelemassa Roikkuvassa kahvilassa ja jatkoimme matkaa vanhaan kaupunkiin päin. Oli tosi painostava ilma ja mietimme mitä tekisimme kunnes siinä se yhtäkkiä oli, pieni ja suloinen Piparkakkumuseo. Astuin ovesta sisään ja ihastelin kaikkia ihania koristeltuja piparkakkuja, tiskillä olevia leivonnaisia, erilaisia piparimuotteja, piparisuklaalevyjä, pieniä hyllyillä olevia purnukoita ja oikeastaan ihan kaikkea.

Yhdellä seinustalla oli pieniä rusetein koristeltuja koreja, joissa oli
sellofaaniin käärittyjä koristeltuja pipareita. Hyllyillä oli erilaisia
koristeita, nomparelleja ja piparkakkumausteita joita sai muottien
lisäksi ostaa mukaan.

Värikkäitä koristeltuja pipareita oli kiinnitetty seiniin, niitä roikkui katosta ja niistä oli tehty tikkareita. Tuoksu oli mitä herkullisin ja mä vaan pyörin siellä ympäriinsä, enkä osannut päättää millaisen muotin ostaisin mukaani.

Museon takaosassa on pieni alue tuoleineen ja pöytineen, joka oli tällä kertaa suljettu. Tiskiltä sai ostaa kahvia ja piparkakkuja sekä vanilja ja suklaatäytteisiä rullia ja muita pieniä herkkuja. Takaosassa oli myös valtava koristeltu piparkakkulinna.

Yksi kivoimmista jutuista oli seurata vieressä kun tiskin takan koristeltiin pipareita. Ne oli niin hienoja ja olisin voinut katsella koristelua vaikka kuinka pitkään. ( Ellei jotkut jo aikoja sitten museossa kiertelyyn kyllästyneet olis odotelleet mua ulkopuolella.. ) Tiskin vieressä oli pieni avoin ikkuna, joten pipareiden koristelua pystyi seuraamaan hauskasti myös kadulta päin.

Täällä kannattaa siis ehdottomasti käydä, jos haluaa nähdä kauniisti koristeltuja piparkakkuja ja ostaa kotiin vaikkapa muotteja tai koristelutarvikkeita. Todella tunnelmallinen ja valloittava paikka! 🙂

Piparkakkumuseo sijaitsee lähellä Prahan linnaa, Praha 1 alueella osoitteessa Nerudova 9.

Avainsanat

Kommentit (8)

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tulee tarpeeseen seuraavalle Prahan matkalle!

Kiva jos vinkeistä on ollut apua, mukavaa tulevaa reissua 🙂

Prahaan matkustaminen on ollut suunnitelmissa jo pitkään – ja nyt tiedän ainakin yhden paikan, jossa haluan käydä! Kiitos ihanista vinkeistä. 🙂

Tämä piparkakkumuseo oli kyllä niin suloinen! 🙂 Tosin moni on kirjoitellut että muistuttaa ennemminkin pientä piparkakkupuotia ja onhan se ihan totta kyllä, mutta ihana paikka tosiaan 🙂 Toivottavasti pääset pian käymään siellä!

Ihana paikka! Tuonne minä haluaisin ehdottomasti mennä.

Oi niin on! 🙂 Toivotaan, että pääset tuonne joskus käymään 🙂

Awww.. tuo paikka olis aivan ihana tämmöselle piparkakku hullulle eli minulle xD

Tuolla oli niin paljon erilaisia piparkakkuja ja ihania koristuksia, eli sun on kyllä ehdottomasti päästävä sinne! 🙂

Kommentoi juttua: PRAHAN PIPARKAKKUMUSEO

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X