Palkintomatka Tukholmaan

Viime perjantaina suuntasimme innokkain mielin lentokentälle ja siitä kohti Tukholmaa. Matka oli palkinto Suomen inspiroivin leipoja-kilpailusta, jonka voitin aiemmin tänä vuonna. Palkintoon sisältyi lennot Tukholmaan, hotellimajoitus sekä maistelumenu juomineen Tomi Björckin Farang Stockholm-ravintolassa.

Meillä ei ollut viikonlopulle muita suunnitelmia, kuin rentoutumista, hyvää ruokaa ja muutama putiikki jossa halusin käydä. Kierreltiin vähän kaupungilla ja kauppahallissa, nukuttiin hyvin hotellin muhkeissa lakanoissa ja fiilisteltiin Farangia. Ajattelin tehdä muutamista kaupoista ja ruokapaikoista ihan omat postaukset, mutta tässä nyt yleisesti kuvia ja tunnelmia viikonlopulta.

Yövyimme Stureplan nimisessä hotellissa aivan Tukholman keskustassa ja Stureplan-aukion lähettyvillä. Sijainti oli erinomainen, hotelli oli viihtyisä ja henkilökunta todella ystävällistä.

Ja mikä parasta, pakettiin kuului myös hotelliaamiainen, aah mun lemppari! Siis siellä oli vaikka mitä hyvää croissanteista porkkanakakkuun ja olis tarvittu vielä muutama lisäyö että oltais pystytty maistamaan kaikkia aamupalabuffetin herkkuja. Nam!

Lauantai-aamuna heti aamiaisen jälkeen lähdettiin kävelemään päämäärättömästi ympäri kaupunkia ja löydettiinkin melko nopeasti Saluhall eli kauppahalli. Kierreltiin tiskit läpi, kuolattiin kaikkia ihania herkkuja kuten suklaata, kanelipullia ja jättiläismarenkeja.

Ihan kauppahallin vierestä löytyikin sitten tää kolmikerroksinen liike jossa oon pitkään halunnut käydä. Bruka Design myy aivan ihania tarjoiluastioita, sisustusjuttuja, tekstiilejä ja huonekaluja. Eniten tykkään just noista tarjoilukulhoista ja ihastelinkin niitä vaikka kuinka kauan.

Hotellin lähellä oli myös hauskan oloinen Taco Bar ja mentiin sinne syömään superhyvät tacoannokset. Listalta sai valita eri makuja ja annokseen kuului myös nachot, salsa ja guacamole. Paikka oli aika pieni ja kivasti sisustettu, tarjoilijakin kerkes hetken juttelemaan meidän kanssa vaikka siellä oli tosi paljon porukkaa ja kauhea kiire kokoajan. Viereisen pöydän suuret salaattiannokset näyttivät niin hyviltä, että varmaan pakko mennä jo ihan pelkästään niiden takia tonne joskus uudestaan.

Tässä toinen kauppa, jonka olemassaolon muistin yhtäkkiä kun makasin hotellihuoneen sängyssä. Oon seurannut Leilan Instagram-tiliä ja miettinyt, että haluaisin joskus käydä tossa liikkeessä. Leila’s General Store sijaitsee isossa ostoskeskuksessa ja olisin voinut pyöriä tuolla vaikka kuinka kauan (tai siis niin ilmeisesti teinkin ainakin matkaseuralaisen ilmeestä päätellen..) ja lopulta en oikeasti edes osannut enää päättää mitä ostaisin, joten mukaan lähti vain pari juttua.

Oltiin just kävelemässä takaisin hotellille kun satuin vilkaisemaan oikealle ja näin tämän kaupan. Ajattelin, että käyn ihan vaan nopeasti vähän vilkaisemassa mut se kauppa olikin ihan tajuttoman iso. Se vaan jatku ja jatku sinne taakse ja siellä oli niin paljon kaikkea kivaa, et täälläkin sain aikaa kulumaan ihan kivasti. Jossain vaiheessa toinen matkaaja lähti oluelle viereiseen kuppilaan ja mä sain rauhassa tutkia kaikki hyllyt läpi. Tänne palasin reissun aikana vielä kaksi kertaa takaisin.

Sitten olikin taas aika syödä. Olimme varanneet Farang Stockholmista pöydän lauantaiksi klo 18.00 ja se sattuikin olemaan kuulemma juuri sopiva aika niin, että kerkesimme vilkuilemaan Chelsean matsin lopputuloksen lähellä olevan kuppilan ikkunasta.

Tästä aion tehdä ihan oman postauksen myöskin, mutta sen verran pakko sanoa että ihan mahtava kokemus. Ruoka ja juomat olivat ihan älyttömän hyviä. Ravintola oli tunnelmallinen, palvelu pelasi ja illasta jäi tosi tosi hyvä mieli.

Kotiin palattiin sateisena sunnuntaina ja olo oli kuin oltais oltu pidemmälläkin lomalla. Oli saanut levätä, syödä hyvin ja tehdä pieniä ostoksia kivoissa kaupoissa. Just tämmöset pienet minilomat tekee niin hyvää. Päätettiin, että aiotaan tehdä pikkureissuja jatkossakin.

Kyllä kannatti osallistua kilpailuun ja leipoa se kakku! ♥

Avainsanat

Kommentit (10)

Ihana lomapostaus Tukholmasta! <3 Minäkin olen jo muutamasta blogin kautta ihastellut tuota Leilan kauppaa. toivottavasti jossain vaiheessa päästäis kans käymään Tukholmassa. Todella kaunis kaupunki!!

Kiitos! 🙂 Siis toi kauppa oli niiiin ihana, siitäkin varmaan pakko tehdä ihan oma postaus 😀

No kyllä kannatti! Mäkin sain sen tikkataulun….:)

Oon tosi iloinen kuitenkin sun puolesta tästä hienosta palkinnosta, josta ilmiselvästi nautitte. Bruka (östermalmis?) on tuttu, Leilaan olisi tarkoitus mennä kun pääsee joskus taas Tukholmaan, mutta milä se vipa iso kaupåpa oli nimeltään?

Joo kannatti! Ja kiitos, me tosiaan nautittiin! 🙂 Bruka oli Östermalmissa ja ehkä ihan hyvä että olikin suljettu sunnuntaina kun olisin halunnut käydä siellä vielä ostoksilla.. Leilan putiikissa kannattaa tosiaan ehdottomasti kans käydä ja toi iso kauppa oli Lagerhaus 🙂

Onpa ihania kauppoja! Ja ruokia! Täytyy käydä itsekin katsomassa 🙂

Jep, niin on! Tukholmassa satoi aika paljon, joten tuli kierreltyä enimmäkseen just kauppoja ja ruokapaikkoja. Täytyy mennä joku kerta uudestaan niin et voi istuskella enemmän ulkona ja kierrellä kaupungilla ihan vaan kävelemässä ja tutkimassa paikkoja 🙂

Reissunne kuullosti niin ihanalta <3 Itse olen ruokaillut Helsingissä kaikissa kolmessa Tomi Björkin ravintolassa ja voin sanoa, että ruoka ja palvelu on ollut jokaisessa aivan ensiluokkaista. Ihania putiikkeja olet löytänyt. Tuolla Leilan puodissa olisi kyllä ihana päästä käymään. Onnea vielä kerran voitosta! Voitto meni kyllä ihan oikeaan paikkaan =)

Niin se olikin! 🙂 Mä en oo käynyt vielä yhdessäkään Tomin ravintolassa täällä suomessa, mut haluaisin kyllä mennä.

Leilan putiikki oli tosiaan ihan huippu, siellä kannattaa ehdottomasti käydä! Ja kiitos paljon Kirsi ♥

Kommentoi juttua: Palkintomatka Tukholmaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X