MUKIT JOILLA ON TARINA – MUUMIT


Montakohan kertaa ollaan ajettu Arabian kauppakeskuksen ohi niin, että oon hihkunut auton takapenkiltä ”Tossa ihan lähellä olis nyt se Muumi-mukinäyttely!” 😀 Noo, otin sit järeät aseet käyttöön kun mulla oli kaksi brunssi-lahjakorttia käyttämättä ravintola Qulmaan ja olikin oikeastaan yllättävän helppoa lahjoa siihen samaan reissuun pikkunen käynti Arabian Galleriassa.

Rakastetut Muumit seikkailevat Arabian Galleriassa tänä kesänä. Galleria sulkee sisäänsä koko Muumi-mukien värikkään historian aina 1950-luvulta tähän päivään saakka sisältäen kaikki alkuperäiset Muumi-mukit sekä harvinaisen kokoelman Tove Janssonin alkuperäisastioita.

Muumi-tarinat vaeltavat näyttelytilassa läpi mukien, seinien ja alkuperäiskuvitusten. Näyttelyssä on esillä myös joukko harvinaislaatuisia mukeja, joita on valmistettu ainoastaan satunnaisia mallieriä, sekä kaikkien Muumien äidin, Tove Janssonin, kuvittamia astioita vuosikymmenten takaa.

Muumi-mukit ovat kuvittaja−keraamikko Tove Slotten elämäntyö. Slotte avaa tarinoita kaikille tuttujen kuvitusten taustalla kertoen samalla omaa kasvutarinaansa suursuosioon nousseiden astioiden parissa. Näyttelyssä valmiin Muumi-mukin rinnalle nouse arvoon myös suunnittelutyö ja valmistusprosessi originaalien ja työstöversioiden muodossa.” Teksti lainattu täältä.

Oli kyllä kiva kierrellä ja katsella kaikki noi mukit läpi. Osan kohdalla tuli niin sellanen olo, että nyyh miks mtota ei oo tehty tuotantoon kysyn vaan? Niin ja vielä olis tosiaan muutama viikko aikaa, joten käykää ihmeessä kiertämässä toi näyttely. Gallerian alakerrassa oli myös tosi viihtyisän näköinen ja (nam!) kanelipullan tuoksuinen kahvila, jossa oltais varmasti käyty kahvilla jos ei oltais just käyty brunssilla sitä ennen.

”Pikky Myy on tottunut huolehtimaan itsestään, sanoi Mymmelin tytär. Minä olen levottomampi sen puolesta joka joutuu pulaan hänen takiaan!”  Vaarallinen Juhannus s.87

Muumi-mukit Arabian Galleriassa 5.6.-14.9.2014
Avoinna ti-pe 12-18, la-su 10-16
Hämeentie 135, 00560 Helsinki

Avainsanat

Kommentit (6)

Voi ihanuus mitä mukeja! Kaikkea ei voida laittaa tuontantoon..kummallista ja siltikin ymmärrettävää. 😉 Aika tiuhaan tahtiin mukeja tulee, jotta jos vielä enempi, olisi kaikilla Muumi-faneilla vielä tukalammat paikat. 😀 – Mama P.

No niin on, ihania! Alkaa olla kyllä tila aika vähissä keittiön kaapeissa, täytyy varmaan alkaa raivaamaan muumimukeille lisää hyllytilaa 😀

Oi, sinä olet käynyt tuolla! 🙂 Kovasti kävisin minäkin, jos sinne suunnalle olisi muutakin asiaa – ei ihan puolta maata sentään viitsi lähteä muumimukien perässä ajelemaan. Niitä itsensä Tove Janssonin piirtämiä astioita en ole nähnytkään!

Joo oli pakko käydä kun luulin, että toi näyttely päättyy elokuun lopussa mut näköjään mukit onkin vielä muutaman viikon esillä. Vitsi mitä ihanuuksia siellä olikaan! 🙂

Aivan ihania – voi olisipa tosiaan noita kaikkia tehty tuotantoon! 🙂

No niimpä! Ja vitsi siellä oli vielä sellanen salamyhkäinen valkoinen muki, jonka edessä oli kyltti "Tuleva kesäsesonki 2015 – täydentää neljän sarjan" Jaiks, saa nähdä millanen siitä tulee! 🙂

Kommentoi juttua: MUKIT JOILLA ON TARINA – MUUMIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X