OMENAINEN HASSELPÄHKINÄ-KAURAPUURO

Meillä syödään puuroa vähän niin kuin kausittain. Joskus innostun keittelemään kaurapuuroa, mannapuuroa, helmipuuroa tai riisipuuroa viikonloppuaamujen lisäksi myös aikaisin aamulla ennen töihin lähtöä. Puuroa syödään yleensä joko voisilmän, marjojen tai mehukeiton kanssa.

Helsingin Mylly ja Tomi Björck kutsuivat mukaan Puuro on pop-blogihaasteeseen, jossa ideana oli kehitellä mieleisensä puuro käyttämällä Helsingin Myllyn 80-vuotisjuhlatuotetta eli isoja täysjyväkaurahiutaleita.

Omenainen hasselpähkinä-kaurapuuro kahdelle

Kanelilla maustetut hasselpähkinä-omenat
4 pientä omenaa
1dl vettä
2rkl kookossokeria
3rkl hasselpähkinärouhetta
2tl kanelia

1. Pilko omenat kuutioiksi. Mittaa pannulle 1dl vettä sekä kookossokeri.
2. Lisää omenakuutiot pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua noin viiden minuutin ajan, kunnes liemi alkaa olla siirappimaista.
3. Lisää hasselpähkinärouhe sekä kaneli ja anna kiehua vielä hetki.
4. Ota pannu pois liedeltä ja valmista puuro ohjeen mukaan.

Kaurapuuro
5dl vettä
2,5dl Myllärin Luomun isoja täysjyväkaurahiutaleita
ripaus suolaa

1. Mittaa pieneen kattilaan 5dl vettä ja lisää hiutaleet kun vesi alkaa kiehua.
2. Anna puuron porista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi ripaus suolaa ja puolet omenakuutioista. Sekoita ja annostele puuro lautasille.
4. Viimeistele annos lopulla omenatäytteellä ja ripauksella kanelia.

Tämä puuro syntyi porukoiden pihalta kerättyjen omenoiden inspiroimana. Kookossokeri tekee omenakompotista kivan siirappimaisen ja hasselpähkinärouhe tuo puuroon sopivasti rouskutettavaa. Kun omenalohkojen lisäksi päälle lisää vielä ripauksen kanelia niin syksyinen puuro on valmis nautittavaksi! 🙂

Omenoiden tilalla voi käyttää myös esimerkiksi luumuja tai päärynää ja hedelmiähän voi keitellä kerralla myös vähän isomman määrän. Näin nopeasti valmistuvan kaurapuuron sekaan voi arkiaamuisinkin heittää mukaan vähän lisämakua ja kanelin tuoksua. Nam!

Kaurahiutaleet saatu Puuro on pop-haastetta varten.

Kommentit (8)

Melkein pääsin tätä syömään, mutta sitten tuli muuttuvia tekijöitä. 😉 Siispä ihailen kuvia ja kuvittelen maun…ei vaikeaa, koska omassakin keittiössä leijailee ihana omenasoseen tuoksu. Puuro on pop meillä, joten kokeiluun tämä resepti. Kiitos!! 🙂 – Mama P.

Jep, omenat jäi liedelle ja tuli äkkilähtö! Mut voin tehdä tätä sit joku kerta kun tuun taas yökylään, ellet sä sit kokeile ja tee tätä mulle! 😀

Nuo hasselpähkinä-omput on varmaan tosi hyviä – ihanan syksyinen herkku. Ja kyllä puuro muutenkin on ihan parasta 🙂

Omput on kyllä tosi herkullisia ja pähkinät sopivat niiden kanssa mielettömän hyvin! Nyt onkin tullut keiteltyä paljon kaurapuuroa, ehkä täytyy pian tehdä myös riisipuuroa kun sitä on tehnyt mieli jo pitkään 🙂

Mä rakastan kaurapuuroa, se vaan on niin ihana ja helppo aamiainen ja miksei välipalakin. Hasselpähkinä-omput ei kuulostaisi yhtään hassulta sen kaverina sillointällöin. Ihana leppoisa sunnuntaiaamu ja vähän tavallista tuunatumpi puuro olis jees 🙂

Mä tykkään kans kaurapuurosta, joskus ihan sellaisenaan ja joskus hieman muunneltuna just hedelmien tai marjojen kanssa. Nää omput oli kyl ihana yhdistelmä puuron kanssa, täytyy tehdä toistekin 🙂 Kiitos kommentista!

Kuulostaa hyvältä! Vaikka katsoinkin ensin vaan kuvaa lukematta edes otsikkoa ja noi näytti ihan makkaranpaloilta :'D Mä laitan perusarkiaamupuuroon äitin ja isän tekemää omenasosetta, pellavansiemenrouhetta ja raejuustoa.

Oi nam, omenasose on kyllä tosi hyvää puuron kanssa. Samoin raejuusto sopii yllättävän hyvin 🙂

Kommentoi juttua: OMENAINEN HASSELPÄHKINÄ-KAURAPUURO

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ✨Minä toivon enemmän kuin uskotkaan, että tiedät mikä ihme sinä oletkaan. Ja minä toivon enemmän kuin arvaatkaan, että tulet aina juuri tuollaisena pysymään.✨
Alisa Martikainen - Sinä olet minun kaunein runoni
🎈 Paljon onnea Hemmo 3 vee! 🎈
  • Kaupallinen yhteistyö @sigdalbakerisuomi✨
Tässä vinkki ihan mielettömään kesäherkkuun! Rapeat Sigdal-näkkileivät taipuvat moneen ja ovat sekä hyvän makuisia että ravintorikkaita. Näkkärit sisältävät mausta riippuen mm. gluteenitonta kauraa, spelttiä, kurpitsansiemeniä, yrttejä ja merisuolaa.
▪️Kuvan rapeat kesäherkut ovat gluteenittomia Sigdal Bakerin kaura-näkkileipiä.
▪️Sipaise näkkärin päälle vuohenjuustolevitettä ja ripottele päälle tuoreita marjoja sekä rouhittuja pähkinöitä. Viimeistele herkut hunajalla ja timjamilla.
▪️Täytetyt näkkileivät sopivat tarjoiltavaksi niin kahvin kanssa kuin illanistujaisiin tai vaikka piknikille, sillä näkkärit on helppo ja nopea valmistaa missä vain!
×
×
×
#sigdalbakeri #sigdalbakerisuomi #yhteistyö #kesäherkku #näkkileipä #näkkäri #tarjoiluideat #kesäjuhlat #vuohenjuusto #marjat #gluteeniton #herkkuhetki #boksiapp
  • Täällä on pidetty pientä blogilomaa ihan vahingossa, sillä tuntuu että aika ei ole vain millään riittänyt blogin päivittämiseen. Muutamia ihania herkkureseptejä ja juttua takapihan muutoksesta sekä kodin sisustuksesta on kuitenkin tulossa, joten blogiloma taitaa pian loppua sillä asiaa olisi vaikka kuinka paljon 😄👌
×
×
×
#aamupala #aamukahvi #kahvi #kahvihetki #jogurtti #marjat #kesä #kesäloma #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #coffee #morningcoffee #breakfast #brekkielove #brekkiebowl #summerholiday
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Ootko huomannut, että Matsmartissa on nykyään myös Beauty Sale-puoli? Sieltä löytyy jopa -80% alennuksella luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita, meikkejä ja ihonhoitotuotteita! 🌸
▪️Näiden lisäksi pelastin taas ison kasan smoothieita, kahvia, chiansiemeniä, pillimehuja, pastaa, papuja ja muita ruokatarvikkeita!
▪️Koodilla YMPÄRISTÖ6 saat 5€ alennusta yli 30€ tilauksesta.
@matsmart.fi #matsmartsuomi #hävikkiruoka
×
×
×
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #ruokahävikki #olematsmart #luomuruoka #ruokaostosket #luonnonkosmetiikka
  • Huomenta! 🌞 Me noustiin tänään aikaisin ja malttamattomina odotellaan takapihalla yhtä ihanaa lähetystä saapuvaksi! Ollaan touhuttu koko viikko kaikenlaista, joten tänään vietetään kotipäivää ja laitetaan pihaa kuntoon 😊 Ihanaa perjantaita! 🌿
×
×
×
#aamupala #aamiainen #aamukahvi #takapiha #terassi #kahvihetki #kesäloma #instablogitfinland #meilläkotona #kesä #kesäaamu #goodmorning #breakfast #coffee #morningcoffee #breakfastideas #brekkielove #brekkiebowl #summer #summerholiday #lifeisgood
  • Me vietettiin eilen ihana päivä Koiramäen Pajutallilla! 🌿 Käytiin ihastelemassa uusittua Peikkometsää ja moikkaamassa minipossuja, kaneja, lampaita ja kanalan väkeä. Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, kuten sisustuspuoti ja uunituoreita korvapuusteja! Kirjoittelin myös blogiin meidän päivästä, linkki postaukseen löytyy profiilista 😙 @koiramaen.pajutalli
×
×
×
#koiramäenpajutalli #pajutalli #uusipostausblogissa #menovinkki #kesäloma #tekemistä #lapsiperhe #sisustus #sisustuspuoti #sisustusmyymälä #visittuusula #sisustusinspiraatio #peikkometsä #kotiliesi #kotiliesiruokablogit
  • Aurinkoista huomenta! ☀️ Tänään on luvassa kiva päivä, toivottavasti sulla myös 😙
×
×
×
#huomenta #aamu #aamupala #aamiainen #aamukahvi #kahvi #takapiha #mansikat #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #peikonlehti #instablogitfinland #meilläkotona #goodmorning #breakfast #brekkiebowl #brekkielove #coffee #moominmug #moominsdaymug #morning #terrace #lifeisgood

minkavi

X