Mun pitäisi olla nyt erään kirjan julkaisukahveilla, mutta tulikin hieman mutkia matkaan ja en päässytkään paikalle. Iltavuoron alkamiseen on vielä aikaa, joten ajattelin postailla eilisen tiramisun ohjeen tänne. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun tein tiramisun gluteenittomana. Ilmeisesti tiramisuun kuuluvia savoiardi-keksejä on saatavilla myös gluteenittomana, mutta tein nyt pohjan kuitenkin itse.

Gluteeniton tiramisu vuoka Ø 24cm

Pohja:
5 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele sekaisin nuolijan avulla.
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista +200 asteessa noin 18 minuuttia, tai kunnes pinnassa on hieman paistoväriä.
4. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa vuoan pohjalle pyöreä kakkupohja. Kostuta pohja huolellisesti ja annostele noin puolet täytteestä pohjan päälle.
5. Kokoa toinen kakkupohja pellille jääneistä paloista, kostuta ja levitä loput täytteestä pohjan päälle.
6. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Hunnuta kakku tummalla kaakaojauheella ennen tarjoilua.

Kostutus:
3dl vahvaa kahvia
1dl kahivlikööriä

1. Keitä noin 3dl vahvaa kahvia ja sekoita joukkoon kahvilikööri. Annostele likööriä makusi mukaan.

Täyte:
500g mascarponea
2 munanvalkuaista
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
0,5dl kostutuslientä

1. Notkista mascarpone kulhossa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä mascarponen kanssa.
2. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja puoli desiä kostutuslientä.

Vinkkejä!
– Helpottaaksesi kakun siirtämistä tarjoiluastiaan, pingota vuoan
pohjalle pala leivinpaperia ja käytä halutessasi vuoan pohjalla myös kakkupahvia.
– Asettele vuoan reunoille reunakalvoa tai leikkaa leivinpaperista sopivan kokoisia suikaleita. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee siistimmät.
– Voit käyttää kahviliköörin tilalla myös esimerkiksi rommi- tai punssiaromia tai kiehauttaa likööristä alkoholin pois ennen kahvin lisäämistä.

Ai että kun olikin hyvää taas pitkästä aikaa! Tää on kyllä sellainen kakku, joka on aina kaikkien mieleen kahvipöydässä. Tiramisu on helppotekoinen, mutta odottavan aika tuntuu melko pitkältä kun kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Ohjeesta jää muuten pieni pala kakkupohjaa yli, mutta meillä se ainakin katosi nopeasti kun apukokki dippaili paloja kahviin tokaisten samalla ”etkö jättäny sitä täytettä yhtään näitten kanssa?” 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥

Kommentit (9)

Tiramisu on kyllä jälkkäreiden aatelia ja toimii varmasti sokerikakkupohjallakin 🙂

Niin on! 🙂 Tekis kyllä mieli silti kokeilla vielä niitä gluteenittomia savoiardi-keksejäkin.

Tiramisu on mun ehdoton suosikki. Vaarallisen hyvää, jota voi helposti syödä isonkin palan, kun se on vaan niin mehukasta ja sulaa suuhun, Nam! -Mama P.

Hihii, tää taitaa olla yks meidän perheen ikuisuus-lemppareista! 🙂

Tätä mä haluaisin maistaa, kera teen, edes massu ei ilmoita jo valmiiksi että äläpä nainen hulluja ajattele.. <3

Meinasinkin tehdä tiramisua sun syntymäpäiville, mutta mascarponea ei taida saada laktoosittomana. Tai en oo ainakaan nähnyt missään. Ehkä tästä pitäisi tehdä joku laktoositon versio sitten 🙂

Höh, mun kommentti on kadonnu johonkin! Mulla oli eilen "leivotaan Minkan resepteillä" päivä..:) Aamusta feta-pinaattipiirakkaa, joka maistu aika tosi hyvälle istutushommien lomassa, kaverin kanssa kahvitellen. Illalla tein vielä tiramisun ja tänään keliaakikko äiree pääsi meille herkuttelemaan! Kivaa, kun sulla on paljon näitä gluteenittomia ohjeita! 🙂

Nooh, äiti otti kolme palaa, ni tais maistua! 😀 ja toi piirakka uppos hyvin myös avokkiin, vaikka yleensä on sitä mieltä, että lihaa pitää olla. Kummatki reseptit tulee varmasti uudestaanki käyttöön.. 🙂 ..niin ja hei, myöhäset synttärionnet..!

Voi vitsi Jonna, onpa hauska kuulla että oot kokeillut kumpaakin reseptiä ja kiva että maistui! Mitä äitisi piti tiramisusta? Mä vein kakkua mummilleni, jolla on myös keliakia ja oli tosi mielissään kun pääsi maistamaan sitä ekaa kertaa gluteenittomana 🙂

Kommentoi juttua: GLUTEENITON TIRAMISU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X