Mun pitäisi olla nyt erään kirjan julkaisukahveilla, mutta tulikin hieman mutkia matkaan ja en päässytkään paikalle. Iltavuoron alkamiseen on vielä aikaa, joten ajattelin postailla eilisen tiramisun ohjeen tänne. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun tein tiramisun gluteenittomana. Ilmeisesti tiramisuun kuuluvia savoiardi-keksejä on saatavilla myös gluteenittomana, mutta tein nyt pohjan kuitenkin itse.

Gluteeniton tiramisu vuoka Ø 24cm

Pohja:
5 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele sekaisin nuolijan avulla.
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista +200 asteessa noin 18 minuuttia, tai kunnes pinnassa on hieman paistoväriä.
4. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa vuoan pohjalle pyöreä kakkupohja. Kostuta pohja huolellisesti ja annostele noin puolet täytteestä pohjan päälle.
5. Kokoa toinen kakkupohja pellille jääneistä paloista, kostuta ja levitä loput täytteestä pohjan päälle.
6. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Hunnuta kakku tummalla kaakaojauheella ennen tarjoilua.

Kostutus:
3dl vahvaa kahvia
1dl kahivlikööriä

1. Keitä noin 3dl vahvaa kahvia ja sekoita joukkoon kahvilikööri. Annostele likööriä makusi mukaan.

Täyte:
500g mascarponea
2 munanvalkuaista
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
0,5dl kostutuslientä

1. Notkista mascarpone kulhossa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä mascarponen kanssa.
2. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja puoli desiä kostutuslientä.

Vinkkejä!
– Helpottaaksesi kakun siirtämistä tarjoiluastiaan, pingota vuoan
pohjalle pala leivinpaperia ja käytä halutessasi vuoan pohjalla myös kakkupahvia.
– Asettele vuoan reunoille reunakalvoa tai leikkaa leivinpaperista sopivan kokoisia suikaleita. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja reunoista tulee siistimmät.
– Voit käyttää kahviliköörin tilalla myös esimerkiksi rommi- tai punssiaromia tai kiehauttaa likööristä alkoholin pois ennen kahvin lisäämistä.

Ai että kun olikin hyvää taas pitkästä aikaa! Tää on kyllä sellainen kakku, joka on aina kaikkien mieleen kahvipöydässä. Tiramisu on helppotekoinen, mutta odottavan aika tuntuu melko pitkältä kun kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Ohjeesta jää muuten pieni pala kakkupohjaa yli, mutta meillä se ainakin katosi nopeasti kun apukokki dippaili paloja kahviin tokaisten samalla ”etkö jättäny sitä täytettä yhtään näitten kanssa?” 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥

Kommentit (9)

Tiramisu on kyllä jälkkäreiden aatelia ja toimii varmasti sokerikakkupohjallakin 🙂

Niin on! 🙂 Tekis kyllä mieli silti kokeilla vielä niitä gluteenittomia savoiardi-keksejäkin.

Tiramisu on mun ehdoton suosikki. Vaarallisen hyvää, jota voi helposti syödä isonkin palan, kun se on vaan niin mehukasta ja sulaa suuhun, Nam! -Mama P.

Hihii, tää taitaa olla yks meidän perheen ikuisuus-lemppareista! 🙂

Tätä mä haluaisin maistaa, kera teen, edes massu ei ilmoita jo valmiiksi että äläpä nainen hulluja ajattele.. <3

Meinasinkin tehdä tiramisua sun syntymäpäiville, mutta mascarponea ei taida saada laktoosittomana. Tai en oo ainakaan nähnyt missään. Ehkä tästä pitäisi tehdä joku laktoositon versio sitten 🙂

Höh, mun kommentti on kadonnu johonkin! Mulla oli eilen "leivotaan Minkan resepteillä" päivä..:) Aamusta feta-pinaattipiirakkaa, joka maistu aika tosi hyvälle istutushommien lomassa, kaverin kanssa kahvitellen. Illalla tein vielä tiramisun ja tänään keliaakikko äiree pääsi meille herkuttelemaan! Kivaa, kun sulla on paljon näitä gluteenittomia ohjeita! 🙂

Nooh, äiti otti kolme palaa, ni tais maistua! 😀 ja toi piirakka uppos hyvin myös avokkiin, vaikka yleensä on sitä mieltä, että lihaa pitää olla. Kummatki reseptit tulee varmasti uudestaanki käyttöön.. 🙂 ..niin ja hei, myöhäset synttärionnet..!

Voi vitsi Jonna, onpa hauska kuulla että oot kokeillut kumpaakin reseptiä ja kiva että maistui! Mitä äitisi piti tiramisusta? Mä vein kakkua mummilleni, jolla on myös keliakia ja oli tosi mielissään kun pääsi maistamaan sitä ekaa kertaa gluteenittomana 🙂

Kommentoi juttua: GLUTEENITON TIRAMISU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X