Viime perjantaina tein meille iltapalaksi perinteisen kinkkupiirakan. Valmistin pohjataikinan jo aiemmin päivällä jääkaappiin odottamaan, illemmalla täytin piirakan ja laitoin sen uuniin. Saunan jälkeen iltapala olikin sitten jo valmiina syötäväksi.

Kinkku-paprika-purjopiiras vuoka Ø 30cm
Sinappi tuo piiraaseen kivasti lisämakua, mutta sen voi halutessaan jättää myös pois kermatäytteestä. 

Pohja:
120g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1-2 tl kylmää vettä

1. Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi.
2. Pyöritä taikina palloksi, suojaa kelmulla, anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista +190 asteessa 6-8 minuuttia.

Täyte:
2 pientä sipulia
15cm pätkä purjosipulia
punainen paprika
250g palvikinkkua
1,5dl emmentalraastetta
mustapippuria
suolaa
tilkka öljyä

1. Kuori ja pilko sipulit pieneksi kuutioksi. Kuullota sipuleita pannulla tilkassa öljyä. Halkaise ja pese purjosipuli, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja lisää pannulle. Lisää vielä lopuksi pieneksi pilkottu paprika. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa ja ota pannu pois liedeltä.
2. Ripottele puoli desiä emmentalraastetta esipaistetun pohjan päälle. Pilko palvikinkku pieneksi ja lisää pannulla paistetun täytteen kanssa piirakkavuokaan. Ripottele loput juustoraasteet täytteen päälle.
3. Lisää vielä kermamunaseos ja paista piirakkaa +200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinnassa on kaunis paistoväri.

Kermamunaseos:
2dl kermaa
1dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
3rkl sinappia

1. Vispaa kananmunien rakenne rikki. Lisää muut ainekseet ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoile piiras hieman jäähtyneenä tuoreiden yrttien, salaatin ja halutessasi balsamicosiirapin kera.

Vielä viikko lomaa jäljellä, mikä tietää sitä että täällä leivotaan, kokkailaan, sisustetaan ja luetaan ahkerasti. Ihanaa vaan olla! Kävin pitkästä aikaa taas kirppikselläkin ja löysin kivan mintunvihreän kynttilälyhdyn, buddha-taulun, hauskan lautapelin, tunikan, kahdet farkut ja muutamia astioita. Tänään käpytellään Maunon kanssa siskon luokse kahvittelemaan, huomenna ehkä elokuviin ja loppuviikollekin on jo kivaa ohjelmaa tiedossa.

Nähdään taas!

Kommentit (2)

Maistuuko sinaappi paljon täytteessä? Tekisi mieli tehdä kinkkupiirakkaa tänään.

Tuo 3rkl sinappia tuo mun mielestä just kivasti lisämakua piiraaseen, mutta ei tosiaan maistu siinä mitenkään liikaa 🙂 Sen voi kyllä jättää poiskin, jos tuntuu ettei pidä mausta. Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi juttua: Kinkku-paprika-purjopiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake
  • 🌿Kaupallinen yhteistyö: @martinex.fi 🌿
Tää viikko on alkanut niin hyvin! Rakastan tällä hetkellä tätä arkea jota me eletään. Oon lapsen kanssa kotona ja teen blogihommia siinä ohella niin paljon kuin ehdin.

Sain Martinexilta aivan ihania astioita, joissa on inspiroiva teksti "Rakastu arkeen - nauti hetkestä." Tänään oon nauttinut muskarihetkestä lapsen kanssa, siitä kun hän hyppi aivan onnessaan lätäköissä kotimatkalla, meidän kauppaleikeistä ja siitä kun syötiin lounaaksi eiliseltä jääneitä tortilloja. Päivällä nautin ison kupillisen kahvia mun uuden lempiherkun kanssa 💕

Mitkä on sun arjen lempihetkiä? 😊

#kaupallinenyhteistyö #martinex #yhteistyö #rakastuarkeen #nautihetkestä #arkitehdäänyhdessä #ihanaarki #herkkuhetki #rakastuarkeennautihetkestä #martinexshop #elämänmakuinenverkkokauppa #arki #astiat #kahvikuppi #kahvihetki #designedinfinland

minkavi

X