Viime perjantaina tein meille iltapalaksi perinteisen kinkkupiirakan. Valmistin pohjataikinan jo aiemmin päivällä jääkaappiin odottamaan, illemmalla täytin piirakan ja laitoin sen uuniin. Saunan jälkeen iltapala olikin sitten jo valmiina syötäväksi.

Kinkku-paprika-purjopiiras vuoka Ø 30cm
Sinappi tuo piiraaseen kivasti lisämakua, mutta sen voi halutessaan jättää myös pois kermatäytteestä. 

Pohja:
120g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1-2 tl kylmää vettä

1. Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi.
2. Pyöritä taikina palloksi, suojaa kelmulla, anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista +190 asteessa 6-8 minuuttia.

Täyte:
2 pientä sipulia
15cm pätkä purjosipulia
punainen paprika
250g palvikinkkua
1,5dl emmentalraastetta
mustapippuria
suolaa
tilkka öljyä

1. Kuori ja pilko sipulit pieneksi kuutioksi. Kuullota sipuleita pannulla tilkassa öljyä. Halkaise ja pese purjosipuli, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja lisää pannulle. Lisää vielä lopuksi pieneksi pilkottu paprika. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa ja ota pannu pois liedeltä.
2. Ripottele puoli desiä emmentalraastetta esipaistetun pohjan päälle. Pilko palvikinkku pieneksi ja lisää pannulla paistetun täytteen kanssa piirakkavuokaan. Ripottele loput juustoraasteet täytteen päälle.
3. Lisää vielä kermamunaseos ja paista piirakkaa +200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinnassa on kaunis paistoväri.

Kermamunaseos:
2dl kermaa
1dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
3rkl sinappia

1. Vispaa kananmunien rakenne rikki. Lisää muut ainekseet ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoile piiras hieman jäähtyneenä tuoreiden yrttien, salaatin ja halutessasi balsamicosiirapin kera.

Vielä viikko lomaa jäljellä, mikä tietää sitä että täällä leivotaan, kokkailaan, sisustetaan ja luetaan ahkerasti. Ihanaa vaan olla! Kävin pitkästä aikaa taas kirppikselläkin ja löysin kivan mintunvihreän kynttilälyhdyn, buddha-taulun, hauskan lautapelin, tunikan, kahdet farkut ja muutamia astioita. Tänään käpytellään Maunon kanssa siskon luokse kahvittelemaan, huomenna ehkä elokuviin ja loppuviikollekin on jo kivaa ohjelmaa tiedossa.

Nähdään taas!

Kommentit (2)

Maistuuko sinaappi paljon täytteessä? Tekisi mieli tehdä kinkkupiirakkaa tänään.

Tuo 3rkl sinappia tuo mun mielestä just kivasti lisämakua piiraaseen, mutta ei tosiaan maistu siinä mitenkään liikaa 🙂 Sen voi kyllä jättää poiskin, jos tuntuu ettei pidä mausta. Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi juttua: Kinkku-paprika-purjopiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake

minkavi

X