U Zavesenyho Kafe eli Roikkuva kahvila on yksi monista kahviloista joissa kävimme Prahan reissullamme. Kun yhtenä päivänä kävelimme katua alas Petrinin kukkulalta, veljeni sanoi että vie meidät johonkin kivaan kahvilaan. Olin kuullut Roikkuvasta kahvilasta jo aiemmin, mutta en vielä tiennyt että olimme juuri nyt menossa sinne.

Tuona päivänä painostava ilma enteili myrskyä, joten pujahdimme kadun poikki viihtyisään kahvilaan istuskelemaan. Kahvilan sisustus oli heti ensinäkemältä todella houkuttelevan näköinen. Rento tunnelma ja boheemi ilmapiiri oikein kutsuivat luokseen.

Haluatteko kuulla mistä nimi Roikkuva kahvila tulee?

Do you know what ”hanging coffee” is? You don’t? Well a guy comes to a cafe, drinks a cup of coffee and says ”I pay for two cups – the one I’ve just drunk and another one I leave hanging here.” Another guy who is broke walks in and asks ”Wouldn’t you by any chance have a hanging coffee here?” And if there is one, he drinks it and goes home.

Eikös olekin ihan mahtava idea? Jos mulla on joskus se haaveilemani kahvila, niin siellähän voisi olla kahvin lisäksi esimerkiksi roikkuvia jäätelöitä, marenkeja ja pullia!

Olimme juuri käyneet Luostarin panimossa oluella ja syömässä hermeliiniä, joten nyt oli jälkiruoan ja kahvin aika. Listalta valikoitui espressoa, jääkahvia sekä tuulihattuja vaahdotetun kerman ja suklaakastikkeen kera. Tämä oli listan pienin jälkkäri ja tuulihatut maksoivat noin 1 euron.

Täältä saa erilaisten kahvien lisäksi myös olutta ja viiniä sekä perinteistä Tsekkiläistä ruokaa jolle löytyy myös kasvisvaihtoehtoja sekä salaatteja ja pienempiä lisukkeita.

Jälkiruokapuolelta löytyy mm. suklaakakkua, jäätelöä, kotitekoisia struudeleita sekä gluteenittomia pannukakkuja jotka tarjoillaan persikoiden, pähkinöiden ja kermavaahdon kera. Pannukakku-jälkkäri maksaa kahvilassa noin 2,5 euroa.

Tämä viihtyisä kahvila on erityisesti paikallisten suosima ja en kyllä yhtään ihmettele, niin mukava tunnelma siellä oli. Ensi kerralla on kyllä pakko päästä maistamaan myös niitä ruokia!

Roikkuva kahvila sijaitsee lähellä Petrinin kukkulaa sekä Prahan Linnaa. Kahvilasta keskustaan päin kävellessä vastaan tulee myös Piparkakkumuseo, jossa kannattaa samalla poiketa 🙂

Osoite:
Úvoz 6 • 118 00 Prague

Avainsanat

Kommentit (6)

On mainio paikka ja loistava toiminta-idea. Tuolla söin ne "ihme juustopötkylät". Luulin suolaisiksi, vaan sokeriahan niissä oli pinnalla 😀 Oli omalla tavallaan just kiva erikoisuus. Nimeä en muista, mutta sopi hyvin olusen kanssa. 😉 -Mama P.

Heh joo Niki tais kertoa niistä! En olis ennen ehkä uskonut, että jälkkäritkin sopivat oluen kanssa.. mutta musta tuntuu että Prahassa mikä tahansa ruoka tai herkku sopii oluen kanssa nautittavaksi 🙂

Tuo on aivan ihana toimintaperiaate! 🙂 Olen aiemminkin lukenut kahviloista, joissa voi "ostaa varastoon" jollekin vähävaraiselle ja ehdottomasti itsekin haluaisin pitää tuon periaatteen jos kahvilan yms. omistaisin! 🙂

Niin on! Mä vaan haaveilen joka päivä omasta kahvilasta.. sellanen olis vaan niin ihana! 🙂

Ja se vietävän piparkakkumuseo oli kiinni silloin kun me aikonaan Prahassa kävimme.
No siitä on aikaa, joskus ehkä uudelleen.

No höh! Nytkin siellä oli se pieni kahvilan puoli kiinni, mutta kahvia ja muita herkkuja sai kuitenkin ostaa mukaan. Ens kerralla sitten! 🙂

Kommentoi juttua: PRAHAN ROIKKUVA KAHVILA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake

minkavi

X