Sunnuntai-aamuisin paistan meille usein ison munakkaan, joka saa lisukkeensa jääkaapin antimista. Perjantaina ostetut avokadot saivat kypsyä muutaman yön tomaattien vieressä, joten sunnuntaina ne olivat juuri sopivia syötäviksi. Avokadoa tulee yleensä syötyä suoraan kuoresta maustettuna sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Nyt kun mukaan tuli kuohkea munakas, kirsikkatomaatit selä timjami niin makuyhdistelmä oli kyllä ihan loistava!

Avokado-tomaattinukanas 2-4 annosta
8 munaa
1dl maitoa
2 avokadoa
kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
tuoretta timjamia
öljyä

1. Pilko avokadot siivuiksi ja halkaise tai siivuta kirsikkatomaatit.
2. Vispaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja 1tl suolaa sekä ripaus mustapippuria.
3. Kaada munaseos pannulle, jossa on loraus öljyä. Kypsytä munakas kannen alla miedolla lämmöllä niin, että se on sopivasti hyytynyt pinnalta. Käännä munakas ympäri, anna olla hetki pannulla ja kumoa munakas lautaselle.
4. Asettele avokadot munakkaan päälle ja pirskottele sitruunamehua makua antamaan. Lisää tomaatit ja pieni loraus oliiviöljyä. Mausta lopuksi reilusti suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele munakas tuoreella timjamilla.

Kahdeksan munan munakas on täyttävä kahdelle, joten jos aamiaispöydässä on muutakin niin tästä annoksesta riittää varmasti muillekin. Aamiaisen lisäksi munakas sopii hyvin myös esimerkiksi lounaaksi. Täältä löytyy helpot reseptit myös suppilovahvero– ja vuohenjuustomunakkaisiin.

Jes, huomenna on perjantai! Mä meinaan vielä tänään vähän siivoilla niin huomenna on ihana tulla töistä puhtaaseen kotiin. Ostan glögiä, pipareita ja homejuustoa ja majoittaudun sohvan nurkkaan lukemaan kirjaa. Lauantaina jatkuu talvitakin metsästys ja sit meinaan leipoa ainakin leipää ja juustokakkua. Sunnuntaina tehdään talkoohommia porukoilla ja syödään yhdessä, joten kaikkea kivaa on siis tiedossa. Mitäs viikonloppusuunnitelmia teillä on? 🙂

Kommentit (4)

looks njam,nordis ja mountain la t,ii

Kiitos! Teillä onkin hyvät suunnitelmat, vitsi kun pääsis mukaan! 🙂

Kiitos uusista ideoista, täällä mennään ihan perus munakkaalla jota tulee tuunattua vaan juustolla tai vihanneksilla. Vuohenjuustoa en ole testannut, mutta se menee seuraavaksi testiin ja samoin tämä avokado ja tomaatti. Tänään rentoa kotona oleskelua, huomisesta en vielä tiedä.. Kauppareissu on ainakin tehtävä, joulukalenterit on vielä hankkimatta. Oikein hyvää viikonloppua! Täällä innolla odotetaan viikonlopun leivonnan tuloksia!

Kiva jos vinkeistä on iloa, tosi pienilläkin jutuilla saa kivasti uusia makuja kehiteltyä! 🙂 Ainiin mun täytyy kans etsiä tänään joulukalenteri meille ja toivottavasti takki löytyisi myös.

Marengit ovat juuri uunissa, toivottavasti onnistuvat niin saan laitettua reseptin tännekin! Mukavaa viikonloppua! 🙂

Kommentoi juttua: AVOKADO-TOMAATTIMUNAKAS

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake

minkavi

X