Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin tehdä jouluisen juustokakun, jonka vein mukanani vanhempieni luokse. Söimme vähän isommalla porukalla juhlapäivällisen ja jälkiruoaksi oli tarjolla tätä omenalla ja glögillä maustettua juustokakkua. Pohjalla on murusteltuja gluteenittomia piparkakkuja ja tuorejuustotäyte saa makunsa omenapiltistä ja fariinisokerista sekä kanelista, piparkakkumausteesta ja lorauksesta vaaleaa glögiä. Joulun maut ja kakun samettinen koostumus saivat paljon kehuja. Onneksi nappasin vielä lähtiessäni pienet kakkupalat meille kotiin!

Gluteeniton glögi-juustokakku vuoka Ø 24cm

Pohja:
150g gluteenittomia piparkakkuja
50g voita

1. Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
2 valkuaista
2 omenapilttiä
1,5dl tomusokeria
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
0,5-1tl kanelia
0,5-1tl piparkakkumaustetta
0,5dl vaaleaa glögiä
6 liivatta

1. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vaniljasokeri ja omenapiltit.
2. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri. Mausta vaahto kanelilla ja piparkakkumausteella maun mukaan.
3. Laita liivatteet kylmään veteen ja vaahdota sillä aikaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi.
4. Yhdistä tuorejuusto, kerma ja valkuaisvaahto keskenään varovasti nuolijalla sekoittaen.
5. Kuumenna glögi mikrossa, purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sekoita kuuman glögin joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustotäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
6. Kaada valmis täyte piparipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kiille:
1 omenapiltti
1,5dl vaaleaa glögiä
3 liivatetta

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sekoita omenapiltti ja 1dl vaaleaa glögiä keskenään.
2. Kuumenna 0,5dl glögiä, purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja isää ne kuuman glögin joukkoon. Sekoita liivateseos glögi-omenakiilteeseen.
3. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
4. Koristele kakku esimerkiksi gluteenittomilla piparkakuilla.

Vinkki!
Kakku irtoaa helpommin vuoan reunoilta, jos vuoraat reunat joko reunakalvolla tai esimerkiksi leivinpaperilla.

Täytteeseen tulevaa kanelia ja piparkakkumaustetta kannattaa lisätä maltillisesti, mutta kuitenkin niin että ne maistuvat selkeästi kermavaahtoon sekoitettuna. Tämä kakku riitti hyvin seitsemän hengen porukalle niin, että seuraavallekin päivälle jäi vielä herkuteltavaa.

Pöydässä ihastuttiin kakkuun niin palavasti, että sainpa samalla tilauksen tehdä mummolaan samanlaisen kakun jouluksi. Pian täytyykin alkaa jo suunnittelemaan muita tämän vuoden joulupöydän herkkuja, perinteisten suklaariisimurojen, herrasväen pikkuleipien ja kanelisokeri-sydämien lisäksi.

Loppuun vielä äänestys-asiaa! Edellisessä postauksessa esittelemäni jouluiset viikuna-pekaanileivät ovat mukana Myllärin joululeipähaasteessa, jossa äänestäjien kesken arvotaan Koko Suomi leipoo-reseptikirja. Käy siis äänestämässä suosikkiasi täällä! 🙂

Kommentit (10)

Nam. Ihanan paksu juustokakku. 🙂

Tästä saa tosiaan leikattua hyvän kokoiset palat kaikille! 🙂

Ihana, menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂

– Eppu

On pitänyt jo pitkään kokeilla kakkua vaaleasta glögistä ja oli kyllä todella hyvää 🙂

Ja taas jäin ilman maistiaisia 😉 😀
Pitäs kai kokeilla, näyttää ihanalta, kaipa tuorejuustoakin laktoosittomana löytyy, oletan,,,

Kyllä tuorejuustoa saa laktoosittomana, joten nyt vaan kokeilemaan! 🙂

Onpa mainion näköistä kakkua!

Oletko muuten tutustunut muihin hyydytysmenetelmiin, siis liivatelehtien sijaan. Itseni on pitänyt kokeilla vegegeliä jo moneen otteeseen, mutta jäänythän tuo on 🙂

Ja mainion makuista myös 🙂

Oon kokeillut ainoastaan liivatelehtiä ja hyytelösokeria kiilteisiin. Mutta vegegeliä on myös mun pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka kauan, en oo vaan muistanut koskaan ostaa sitä. Täytyypä muistaa testata! 🙂

Hetki sitten löysin blogisi,tämä on niin paras! Kiitos siis sinulle! Täältä on helppoa etsiä ohjeita ja visuaalisuus on plussaa.

Oi kiitos, onpa ihana kuulla! 🙂 Hyvää viikonloppua sinulle!

Kommentoi juttua: GLUTEENITON GLÖGI-JUUSTOKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X