Tää sunnuntai on pyhitetty lahjojen paketoinnin ja pipareiden koristelun lisäksi joululehtien ja kirjojen seilailuun. Mukillinen höyryävää glögiä, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Edellisten vuosien joulunumeroita, kirppikseltä löytynyt joulukirja ja uusimpana herkullinen Åsa Swanbergin kirja Talven makuja.

”Sahrami ja glögi tuoksuvat, mausteinen lihapata lämmittää, joululeivät paistuvat. Syyskylmien koittaessa on aika houkutella esiin talven ihanat maut. Suuressa padassa hautuvat mausteiset kasvis-, kala- ja liharuoat, ja joulunodotus sujuu joutuisasti sahramileivonnaisia ja lahjaherkkuja laitellen. Upeasti kuvitetusta teoksesta löydät ohjeita klassikkoruokiin ja jännittäviin uusiin ideoihin niin joulupöytään, uudenvuodenaatoksi kuin ystävänpäivän kunniaksi.” kirjasta Talven makuja

Kirja on täynnä mitä herkullisimpia ruokareseptejä sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Malou Holm on kuvannut kirjan houkuttelevat kuvat, joita selailee mielellään aina vaan uudelleen ja uudelleen.

Reseptien joukosta löytyy paljon ideoita myös ihaniin herkkulahjoihin. Esimerkiksi unikkonäkkileivät, maapähkinäpalat, mustikkatryffelit, lakritsikola, hedelmäkakkukorput tai sitruunapiparkakut olisivat varmasti maistuva lahja kenelle tahansa.

Lisäksi kirjasta löytyy ruokaideoita myös uuden vuoden juhlintaan ja laskiaispulliinkin on keksitty kivoja uusia täytteitä. Miltäs kuulostaisi hasselpähkinätahnalla tai mustikkakermavaahdolla täytetty pulla? Entä vadelmakermalla täytetty sitruunapulla tai piparminttuiset suklaapullat?

Kardemummavohvelit taitavat mennä tästä kirjasta seuraavaksi kokeiluun, kuulostavat sen verran hyviltä. Kirjassa vohvelit tarjoillaan minttusuklaakerman kera.

Täällä sunnuntai jatkuu näissä merkeissä. Eilisestä illanvietosta jäi vielä näitä siskon tekemiä piparminttu-brownieita, nams! Illemmalla leivotaan ja koristellaan siskoni kanssa pipareita, taikina saa jähmettyä vielä hetken aikaa jääkaapissa 🙂

Talven makuja-kirja saatu Kustannusosakeyhtiö Otavalta

Avainsanat

Kommentit (2)

Voi juma! (kuten me sanotaan)…mitä reseptejä ja kuvia. Näitä upeita kirjoja selatessa sen viimeistään tietää, kirja pitää olla..ei se aina riitä, että netistä googlaa. 😉 Niin paljon olisi kokeiltavaa!!!!! -Mama P.

Totta! On kyllä aivan ihania reseptejä ja kuvia 🙂 Ruoka- ja leivontakirjoja jaksaa selailla aina vaan uudestaan ja niissä on jotenkin ihan eri fiiliskin kuin netissä olevissa resepteissä 🙂

Kommentoi juttua: TALVEN MAKUJA JA MUITA HERKKUJA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka ✨
Me päästiin viettämään parisuhdeaikaa miehen kanssa kun saimme kutsun Hotel Katajanokkaan. Tämä oli meidän ensimmäinen yön yli reissu ilman lasta ja ikävä ehti tulla nopeasti! Olikin ihana palata sunnuntaina takaisin kotiin, kun oli saanut syödä ja nukkua hyvin. Nyt jaksaa taas! Hotel Katajanokka oli täydellinen paikka viettää aikaa kahdestaan. Kirjoitin blogiin postauksen meidän minilomasta. Linkki löytyy profiilista ☺️🥂
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #linnankellari #hotelli #katajanokka #miniloma #aamupala #hotellihuone #prisonhotel #jailhotel #escapetheordinary #restaurantlinnankellari #breakfast #hotelbreakfast
  • Ihanaa uutta viikkoa! 🌿
.
.
.
#maanantai #smoothie #vegaaninen #vegaanihaaste #viherkasvi #koti #kirjaintaulu #monday #smoothietime #vegan #plants #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • 🍋 ARVONTA 🍋 Yhteistyössä: @messukeskus ▪️Helsingin Messukeskuksessa järjestetään Lautasella-tapahtuma 5.-6.4. sekä Lähiruoka & Luomu + Kevätmessut 4.-7.4.
▪️Luvassa runsaasti gluteenittomia, vege- ja vegaaniruokia sekä raakaravintotuotteita. Lähiruokaa, luomutuotteita ja messutarjouksia. Sekä tietenkin ihania ideoita kotiin ja puutarhaan Kevätmessujen puolella!
▪️Voit voittaa itsellesi 2 lippua, jotka oikeuttavat messuille yhtenä päivänä.
▪️Osallistu arvontaan seuraamalla tiliäni @minkavi ja tägäämällä mukaan ystävä, joka voisi myös olla kiinnostunut tapahtumasta.
▪️Arvonta päättyy perjantaina 29.3. ja olen voittajaan sen jälkeen yhteydessä.
🌻 Onnea arvontaan! 🌻
  • Blogissa ihanien voisilmäpullien ohje + 7 muuta pullareseptiä ☺️ Mikä on sun lempi pullasi?
.
.
.
#leivontapäivä #leivontablogi #pulla #pullapäivä #voisilmäpulla #voisilmäpullat #pullakahvit #ihanitsetehty #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #muumimukit #muumimuki #muuminpäivä #muuminpäivämuki #baking #bakingblog #buttereyebun #buttersugarbun #moominmug #moominsday #moominsdaymug
  • Hyvää huomenta! Me noustiin tänään aikaisin ja lapsi ilmoitti, että häneltä oli kuulemma aamuhalit loppu 😄 Ihanaa viikonloppua kaikille! 😍 .
.
.
#aamupala #aamu #aamukahvi #tuorepuuro #kuningatartuorepuuro #marjat #kauramaito #kaurajogurtti #vegaaninen #vegaanihaaste #aitomeininki #hyväähuomenta #morning #coffee #overnightoats #berries #vegan #breakfast
  • Me saatiin testiin bambusta valmistettuja täysin muovittomia Patch-laastareita 🌿 Yhteistyössä: @kiddex_suomi
▪️Laastareita on saatavilla neljää erilaista: natural, kookosöljy, aloe vera ja aktiivihiili.
▪️Näistä jokaisella on erilaisia hoitavia ominaisuuksia.
▪️Yhdessä pakkauksessa on 25 biohajoavaa laastaria ja myös pakkaus on kompostoituva.
▪️Kaikin puolin siis loistava valinta! Söpöt pakkaukset ja laastarit, täysin ilman muovia, silikonia, parabeeneja tai lateksia. Jes! ☺️
▪️Kaikki jälleenmyyjät löydät tältä listalta:
@atlastenturva
@bebeliiniofficial
@bebes.fi
@cillaswebshop
@decotime_lifestyle
@ecoteekki
@ekosoppi
@iloinenheppu
@ipanainen.fi
@kaarnaliving
@kideco.fi
@lastentavaratalohuvikumpu
@lelukauppa_tingeling
Natural (Oulu) 
@ozbaby_lastentarvikeliike
@pur_kauppa
@wauvakauppa
  • Blogissa nyt ohje tähän ihanaan vegaaniseen mangojuustokakkuun! 😍 .
.
.
#mangojuustokakku #vegaaninen #vegaanihaaste #vegaaninenjuustokakku #vegaaninenkakku #juustokakku #kakku #leivontablogi #vegaanileivonta #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #mangocheesecake #vegan #vegancheesecake #dairyfree #veganbaking

minkavi

X