Tänään on ollut täysi tohina päällä, kun aamulla heräsin koristelemaan viimeisiä pipareita ja leipomaan brownieita ja leipää. Paketoin myös herkkulahjoihin suklaariisimuroja, joita on ihan pakko tehdä aina jouluisin.

Mun sisko oli tehnyt ihan taivaallisia piparminttuisia brownieita ja hieman ohjetta soveltaen tein nämä piparkakku-browniet. Nämä ovat helppotekoisia ja ainekset on tarkoitus vain sekoittaa keskenään, eli sähkövatkainta ei tarvita ollenkaan. Koostumus on ihan täydellinen, päältä rapea ja sisältä kostea. Piparimurut tuovat taikinaan jouluista makua ja kivaa rouskuvuutta.

Piparkakku-brownies uunivuoka 20x30cm

200g voita
200g maitosuklaata
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
1dl murusteltuja piparkakkuja
ripaus suolaa

koristeluun valkoista pikeeriä tai valkosuklaata ja piparimuruja

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut voin sekaan. Lisää vaniljasokeri, piparkakkumauste ja piparimurut.
2. Sekoita munien rakenne rikki vispilän avulla ja lisää joukkoon sokeri. Yhdistä voi-suklaaseos ja munasokerivaahto.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista +200 asteessa 15-20 minuuttia. Browniesin on tarkoitus jäädä sisältä hieman kosteaksi.
5. Jäähdytä ja koristele sokerikuorrutteella tai valkosuklaalla ja piparimuruilla.

Mulla on vielä yksi saaristolaisleipä kohoamassa ja taidanpa tehdä toisen satsin näitä brownieita niin saan lisää herkkuja pakettiin.

Vielä ehtii hyvin leipoa viime hetken herkkulahjat, mukavia leivontahetkiä! 🙂

Kommentit (9)

Ai jami, minkä näköinen ja kuuloinen brownieohje! Nää menee kokeiluun viimeistään ensi vuonna! 🙂

Herkullsta joulua Minka!

Joo vitsi näistä tuli hyviä! Tein eilen kaks kertaa tän ohjeen mukaan, että riitti paketteihin ja itsellekin jouluksi 🙂

Hyvää joulua Mari! 🙂

Kuolasin tämän reseptin perään jo Instagramissa! Näyttävät ihan super meheviltä ja herkullisilta. Olen aika varma, että piparkakkuja jää taas yli tänäkin vuonna, joten ei tiedä vaikka pian leipoisin näitä ihania brownieita! Nami.♥

Ja nää tosissaan onkin ihan täydellisiä koostumukseltaan, kun vaan paistaa just sopivasti että jää sisältä ihanan tahmeiksi. Kiva jos meinaat kokeilla 🙂

Näitä meinattiin kokeilla ensi maanantaina kerhossa lasten kanssa 🙂 Sitä vaan mietin että onko tuo taikina tarkoitettu siis ihan tavalliselle korkeereunaselle uunipellille? Vai minkä kokosta peltiä itse käytit näissä? Tahtoo myös tuommoisia ihanan kuohkeita herkkuja 😀

Käytin sellaista korkeareunaista uunivuokaa, jonka mitat on 20x30cm. Olen joskus tehnyt tuplamäärän pellille ja niistäkin tulee kyllä hyviä, mutta ei ihan näin korkeita kuin vuokaan tehtynä. Näitä on kyllä itsekin tehtävä taas jouluksi, ovat ihan mielettömän hyviä. Kivoja leivontahetkiä teille! 🙂

Kommentoi juttua: PIPARKAKKU-BROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X