Tänään on ollut täysi tohina päällä, kun aamulla heräsin koristelemaan viimeisiä pipareita ja leipomaan brownieita ja leipää. Paketoin myös herkkulahjoihin suklaariisimuroja, joita on ihan pakko tehdä aina jouluisin.

Mun sisko oli tehnyt ihan taivaallisia piparminttuisia brownieita ja hieman ohjetta soveltaen tein nämä piparkakku-browniet. Nämä ovat helppotekoisia ja ainekset on tarkoitus vain sekoittaa keskenään, eli sähkövatkainta ei tarvita ollenkaan. Koostumus on ihan täydellinen, päältä rapea ja sisältä kostea. Piparimurut tuovat taikinaan jouluista makua ja kivaa rouskuvuutta.

Piparkakku-brownies uunivuoka 20x30cm

200g voita
200g maitosuklaata
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
1dl murusteltuja piparkakkuja
ripaus suolaa

koristeluun valkoista pikeeriä tai valkosuklaata ja piparimuruja

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut voin sekaan. Lisää vaniljasokeri, piparkakkumauste ja piparimurut.
2. Sekoita munien rakenne rikki vispilän avulla ja lisää joukkoon sokeri. Yhdistä voi-suklaaseos ja munasokerivaahto.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
4. Paista +200 asteessa 15-20 minuuttia. Browniesin on tarkoitus jäädä sisältä hieman kosteaksi.
5. Jäähdytä ja koristele sokerikuorrutteella tai valkosuklaalla ja piparimuruilla.

Mulla on vielä yksi saaristolaisleipä kohoamassa ja taidanpa tehdä toisen satsin näitä brownieita niin saan lisää herkkuja pakettiin.

Vielä ehtii hyvin leipoa viime hetken herkkulahjat, mukavia leivontahetkiä! 🙂

Kommentit (9)

Ai jami, minkä näköinen ja kuuloinen brownieohje! Nää menee kokeiluun viimeistään ensi vuonna! 🙂

Herkullsta joulua Minka!

Joo vitsi näistä tuli hyviä! Tein eilen kaks kertaa tän ohjeen mukaan, että riitti paketteihin ja itsellekin jouluksi 🙂

Hyvää joulua Mari! 🙂

Kuolasin tämän reseptin perään jo Instagramissa! Näyttävät ihan super meheviltä ja herkullisilta. Olen aika varma, että piparkakkuja jää taas yli tänäkin vuonna, joten ei tiedä vaikka pian leipoisin näitä ihania brownieita! Nami.♥

Ja nää tosissaan onkin ihan täydellisiä koostumukseltaan, kun vaan paistaa just sopivasti että jää sisältä ihanan tahmeiksi. Kiva jos meinaat kokeilla 🙂

Näitä meinattiin kokeilla ensi maanantaina kerhossa lasten kanssa 🙂 Sitä vaan mietin että onko tuo taikina tarkoitettu siis ihan tavalliselle korkeereunaselle uunipellille? Vai minkä kokosta peltiä itse käytit näissä? Tahtoo myös tuommoisia ihanan kuohkeita herkkuja 😀

Käytin sellaista korkeareunaista uunivuokaa, jonka mitat on 20x30cm. Olen joskus tehnyt tuplamäärän pellille ja niistäkin tulee kyllä hyviä, mutta ei ihan näin korkeita kuin vuokaan tehtynä. Näitä on kyllä itsekin tehtävä taas jouluksi, ovat ihan mielettömän hyviä. Kivoja leivontahetkiä teille! 🙂

Kommentoi juttua: PIPARKAKKU-BROWNIET

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti

minkavi

X