Mielestäni yksi joulun ajan parhaista herkkuhetkistä on se kun juustot kootaan pöytään, joko joulupäivänä tai tapanina. Rakastan makean ja suolaisen yhdistelmää ja näin ollen suolaiset juustot yhdistettyä makeisiin hedelmiin ja hillokkeisiin ovat mitä parhaimpia naposteltavia. Yleensä valitsen pöytään aina yhden tai kaksi sellaista juustoa, joita en aiemmin ole maistanut. Muut ovat sitten niitä perinteisempiä, kuten sinihomejuusto, brie ja mustapippurituorejuusto.

Pöydässämme oli seuraavia juustoja:

Bergader miedosti savustettu chili-paprikajuusto
Castello Black pikantti ja täyteläinen sinihomejuusto
Castello Golden pehmeä punavalkohomejuusto
Castello mustapippuri tuorejuusto
Créme Bonjour valkosipuli tuorejuusto
Président Brie valkohomejuusto
Roquefort ranskalainen lampaan raakamaidosta valmistettu sinihomejuusto
Wästgötä Kloster Svart pitkään kypsytetty, voimakas murukoloinen juusto

Juustojen kanssa tarjoiltiin viikunahilloa, mustaherukkahilloa, päärynöitä ja luumuja sekä saksanpähkinöitä. Lisäksi pöydässä oli erilaisia suolaisia keksejä ja pipareita. Yleensä tarjottimelta löytyy myös leipäjuustoa, jota ostin ennen joulua kaupan juustomaistattajalta. Mutta se syötiinkin sitten jo pikkujouluissa, uunissa kanelikermassa haudutettuna ja lakkahillon kera.

Muita juustopöytään sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi omena, viinirypäleet, tuoreet viikunat, persimon, mandariini ja melonit. Marjoista suosin erityisesti mansikkaa, karhunvadelmaa ja punaviinimarjaa. Pöytään sopisi hyvin myös lakkahillo, kirsikkahillo tai luumuhillo. Valkohomejuuston päälle voi halutessaan valuttaa hieman makeaa hunajaa ja loppusilauksen tälle antavat paahdetut pähkinät.

Mun ihan ehdoton lempparijuusto näistä on tuo Wästgöta Kloster-juusto, joka sopii täydellisesti yhteen viikunahillon kanssa. Muita hyväksi todettuja yhdistelmiä homejuuston ja joulupiparin lisäksi olivat mm. brie & päärynä, mustapippurituorejuusto & luumu sekä chili-paprikajuusto & mustaherukkahillo.

Kuuluuko teillä juustotarjotin joulun herkutteluun? Mitkä ovat mielestäsi parhaita makuyhdistelmiä?

Kommentit (8)

Oijoi mitä ihania herkkuja ja todella herkullisen näköinen blogi. Kiva kun pistäydyit vierailulle, jotta minäkin päädyin tänne. Jäseneksi klikkaan itseni ja toivon, että jos oppisin tekemään ruokaa, minäkin:)
Juustot ovat mieleeni, mutta oikeastaan kaikki homejuustot voi rajata pois. En vain voi syödä niitä. Mutta makeat hedelmät ja juustot ovat minusta se paras yhdistelmä.

Oi kiitos! 🙂 Homejuustot taitavat jakaa paljon mielipiteitä, jotkut eivät tykkää ollenkaan ja jotkut rakastavat. Hedelmät tosiaan sopivat juustojen kanssa ihan älyttömän hyvin 🙂

Taivaallisia herkkuja!
Ihanat kuvat myös!
Minun suosikkini on varmaan sinihomejuusto ja viikunat…tai valkohomejuusto ja piparkakut…tai…
Äh, liian monta ihanaa herkkua! Puhumattakaan aprikooseista ja juustoista…
Lumoavaa uuden vuoden huumaa ja lämmin tuulahdus täältä oliivipuun alta!

Kiitos Susanna! Ja hei, hyvä kun muistutit! Olin ihan unohtanut aprikoosin ja juustojen yhdistelmän, sekin on niin herkullinen. Täytyypä muistaa ens kerralla kun kootaan juustopöytää.

Ihanaa uutta vuotta myös sinne Mantelilaaksoon! 🙂

Oooi kuinka herkullisia kuvia! Olen itse todella huono syömään juustoja. Aurajuusto on oma lempparini ja sitä tuli jouluna syötyä, mutta täytyisi opetella maistelemaan myös muita juustoherkkuja. Sieltähän saattaisi joukosta löytyä vaikka kuinka paljon uusia lemppareita! 🙂

Kiitos! Heh, mä taas voisin syödä juustoja vaikka kuinka paljon 🙂 Mutta kannattaa tosiaan maistella erilaisia juustoja ja makuyhdistelmiä, sieltä voi löytyä yllättäviäkin lemppareita!

voi miten ihania kuvia..juustot ovat herkkua,me ei jaksettu Jouluna syödä,mutta heti sen jälkeen lauantaina syötiin.Aura ja piparit,(vanha hyvä yhdistelmä) nyt maistelin brietä ja lakkahilloa,nams 🙂

Kiitos Vilijaana! Lakkahilloa mäkin ostin pitkästä aikaa ja sitä syötiin leipäjuuston kanssa. Brien kanssa en olekaan vielä testannut 🙂

Kommentoi juttua: JOULUN JUUSTOTARJOTIN

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake
  • Tulipa leivottua pitkästä aikaa bostonkakkua 😊 Täytteenä kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita + pekaanipähkinöitä. Kurkkaa herkullinen ohje blogista! ✨ Kuvan tarjotin ihanan Annan @hiilit_design valikoimasta ❤️ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #bostonkakku #omenaboston #bostonbulla #omenaherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #hiilit #hiilitdesign #tarjotin #baking #bakingblog #bakingday #bostoncake
  • And on sundays we do nothing ✨ Painting by @noonamariaa #sunnuntai #kotoilu #hyggeily #hygge #sunday #sundayvibes #hyggehome

minkavi

X