UUTUUKSIA: PIKKY MYY, NUUSKAMUIKKUNEN JA PIDÄ RUOTSI SIISTINÄ-MUUMIMUKIT

Täällä ne ovat taas, uudet muumimukit!

Kuva täältä

Olin nähnyt jo aiemmin kuvia tämän vuoden uusista Muumitalo, Pikku Myy, Nuuskamuikkunen ja kesäsesonki-mukeista, mutta tämä pirteän värinen muki tuli täytenä yllätyksenä.

Tämä muumimuki on osa ”Pidä Ruotsi siistinä”-kampanjaa ja mukin lisäksi saatavilla on myös kaksi erilaista tarjotinta, tiskiliinaa sekä lasinalusia. Kampanjan vuoksi muki tulee myyntiin vain Ruotsissa ja se lanseerataan Junibackenin Muumi-näyttelyssä 12.2. jossa muki on yksityismyynnissä kahden viikon ajan. Tämän jälkeen mukia voi ostaa ruotsalaisilta jälleenmyyjiltä, nettikaupoista ja ilmeisesti myös joiltakin laivoilta.

Kuvat täältä

”Luonto ja meri olivat aina lähellä Tove Janssonin sydäntä, ja rakkaus luontoa kohtaan heijastuu usein Muumien maailmassa. Tove vietti kesänsä saarellaan Klovharulla, Pellingin saaristossa. 70-luvulla Tove ja Lars Jansson kuvittivat useita Muumi-julisteita yksinoikeudella Pidä Ruotsi siistinä säätiölle, kampanjaan “Pelastakaa Itämeri”. Ostamalla Pidä Ruotsi siistinä-tuotteita olet mukana tukemassa heidän työtään kertoa koululaisille ja heidän vanhemmilleen kuinka roskaaminen vaikuttaa luontoon.” Lähde: https://www.moomin.com/fi/blog/pida-ruotsi-siistina/

Kuvat täältä

Keltainen Pikku Myy poistui tuotannosta ja uutuutena tulee tämä punainen muki, jossa Pikku Myy leikkii sokeripaloilla. Myy haluaa auttaa Muumi Mammaa hillon valmistuksessa. Odottaminen käy kuitenkin pitkäksi, joten Myy kyllästyy ja istahtaa purkin päälle odottamaan kunnes hillo on valmista.

Voimakas punainen väri kuvastaa hyvin Myyn persoonallisuutta. Pienestä koostaan huolimatta Pikku Myy on on rohkea eikä pelkää uusia seikkailuja.

Kuvat täältä

Myös sinisen Nuuskamuikkusen tuotanto lopetettiin ja tilalle tulevat nämä vihreän sävyiset uutuudet. Alkuperäiset kuvitukset ovat Tove Janssonin Muumi-sarjakuvasta vuodelta 1956. Kuvassa Nuuskamuikkunen tapaa Muumit ensimmäistä kertaa.

Muumit ovat perineet pienen summan rahaa ja ihmettelevät mitä tekisivät rahoilla. Nuuskamuikkunen ehdottaa, että he voisivat ostaa siemeniä ja istuttaa hedelmäpuita. Yllätykseksi he sattuvat kuitenkin saamaan Hattivatin siemeniä ja kohta joka puolella vilisee pieniä ja sienimäisiä Hattivatteja.

Nuuskamuikkunen on Pikku Myyn velipuoli, mutta täysin erilainen persoona kuin Myy. Hän on filosofinen kulkuri ja hänen koko omaisuutensa mahtuu pieneen reppuun. Nuuskamuikkunen vaeltelee ympäriinsä kaikessa rauhassa kalastaen ja huuliharppua soittaen. Nämä luonnon värit kuvaavat hyvin Nuuskamuikkusen huolettomuutta ja rakkautta luontoa kohtaan.

Kuvat täältä

– – –

Ja sitten se ainainen kysymys, mitäs siellä ollaan mieltä? Joko alkaa olla liikaa uutuuksia ja meinaatteko raivata lisää tilaa astiakaappeihin näitä varten?

Avainsanat

Kommentit (11)

Aika tiuhaa tahtia tulee nyt kaikkia uutuuksia. Itsellä on hieman muumi-innostus lopahtanut ja olenkin myynyt joitakin mukeja, joista en niin tykkää. Keltaista Pikku Myytä en edes ole koskaan hankkinut, koska se ei ole miellyttänyt mun silmää. Multa puuttuu uusimmista vielä Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa ja talvisesonkimuki. Nämä aion kyllä hankkia todennäköisesti, koska ovat aika kivoja. Talvisesonkia lähden metsästämään varmaan ensi viikonloppuna, kun tulee palkka 🙂 Ja kyllähän nämä uudet Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen on tosi kivat, juuri näiden hahmojen väriset mukit. Aikaisemmat Pikku Myy-mukit on olleet mun mielestä molemmat ihan väärän värisiä ja siksi tyhmiä, kuten myös Nuuskamuikkuseen tuo sininen tausta ei mielestäni jotenkin istunut. Jos jostain vaan saan, niin täytyy kyllä tuo Pidä Ruotsi siistinä-mukikin hankkia. Se onkin aika hieno 😛

Luulen kuitenkin, että mulla jää näihin mukeihin jatkossa, eikä tule hankittua enää kulhoja tai lautasia. Keräilylautasiin en ole vielä sortunut! Joko sulta löytyy ne? 🙂

Niin tosiaan tulee ja näiden lisäksi tulee vielä kesä- ja talvimukit! Mun mielestä taas se keltainen Pikku Myy on kivan pirteän värinen 🙂 Uusin talvimuki ja se keltainen Muumimamma ovat mun mielestä kans tosi ihania! Tota uutta punaista Pikku Myytä on vähän kritisoitu etenkin muumifanien keskuudessa ja mäkin ihan aluksi luulin, että toi olis sellainen japanilainen muumimuki. Jotenkin toi kuvitus näytti aluksi vähän sellaiselta. Toi hillopurkin päällä istuva Myy on kyllä tosi suloinen! Toi kampanjamuki taitaa olla vähän kalliimpi kuin mukit yleensä, mutta kyllä mä varmaan hankin sen myös 🙂

Mä sain ne keräilylautaset joululahjaksi ja ne ovat meillä kans ihan käytössä, kuten kaikki muutkin muumiastiat. Jännä nähdä mitkä ne seuraavat lautaset taas ovat!

Pikku-Myy on aivan ihanan värinen..ja onhan Nuuskamuikkunenkin. 🙂 Meidän kaapeista ei muumiastioita löydy, viimeisimmänkin mukin lahjoitin eläinten hyväksi. Onhan nuo kauniita ja mielellään lahjaksi hankkii sille, joka niistä tykkää ja arvostaa. Tiuhaa tahtia saa ostella jos meinaa perässä pysyä! 😀 -Mama P.

Tässä taidettiin tarkoittaa sitä, että Mama P:llä ei ole koskaan ollut kyseistä Hosulimukia 🙂

kyllä on hosuli muki

Ei ole ollutkaan mitään Hosulia! 😀 -Mama P.

Mun mielestä myös toi punainen on kivan värinen 🙂 Eikös teillä oo vielä se Hosuli-muki jäljellä? Jättäkää nyt edes se kaappiin niin voin sit jatkossa juoda siitä aamukahvit! Jep, jos meinaa kaikki uutuudet hankkia niin nyt olis muutaman kuukauden sisällä neljä uutta mukia ostoslistalla, hups! 😀

Aivan ihania mukeja! Meillä muumimukit on päivittäisessä käytössä ja joululahjaksi sain anopilta Mymmeli kannun 🙂

Oi se Mymmelikannu on aivan ihana, mulla ei ole sitä ( vielä 😀 ) mutta kannuista löytyy kaksi Seikkailua ja se keltainen Muumimamma. Kaikki muumiastiat meillä kans käytössä, just ajattelinkin että pitäis vaihtaa noi astiat vastakkaiseen isompaan keittiön kaappiin niin mahtuis paremmin noi uutuudetkin sit sinne.. 🙂

Vau, en ees tienny että Nuuskamuikkunen on Pikku Myyn velipuoli! 😀

Mäkin olin ihmeissäni kun joskus tuon tiedon luin ensimmäisen kerran 😀

Kommentoi juttua: UUTUUKSIA: PIKKY MYY, NUUSKAMUIKKUNEN JA PIDÄ RUOTSI SIISTINÄ-MUUMIMUKIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X