RESEPTIEN AARTEET & MUMMUN PANNARI

Sain vihdoinkin aikaiseksi esitellä tämän inspiroivan reseptikirjan ja aivan mielettömän hyvän pannukakun ohjeen. Kirja on saatu arvostelukappaleena ja selattu sen jälkeen läpi kymmeniä kymmeniä kertoja.

Reseptien aarteet – sukupolvelta toiselle on kirja joka koostuu viiden sukupolven ajalta elämään jääneistä resepteistä. Kirjasta löytyy tarinoita reseptien takaa ja mustavalkoisia valokuvia suvusta. Unohtamatta vanhoja käsinkirjoitettuja reseptejä sekä yhteisiä ruokahetkiä.

Ruokakuvat ovat todella todella kauniita ja tunnelmallisia ja kirja on muutenkin kivasti toteutettu. Lopusta löytyy vielä rutkasti tilaa omille muistiinpanoille, huomautuksille ja resepteille.

Tässä herkullinen ja helppo pannukakun ohje, josta kirjan tekijä Verna sanoo:
”Tästä ei pannukakku parane, siitä lyön vaikka vetoa!” Ja superhyvää tämä olikin!

Aune-mummun pannari  Reseptien aarteet
8dl maitoa
2 munaa
1/2tl suolaa
2-4rkl sokeria
4dl jauhoja
2dl voisulaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon vuorotellen jauhot ja maito, suola ja sokeri. Kaada taikinaan lopuksi sulatettu voi.

Anna taikinan tekeytyä vähintään puolisen tuntia. Paista pannukakku pellillä 225-asteisessa uunissa kauniin kullanruskeaksi, noin puolen tunnin ajan. Tarjoa mansikkahillon kera.

”Olipa lapsena ihana mennä mummolaan, kun uunin ääressä hääri linnun lailla visertävä mummu ja keittiön tasot olivat täynnä tuoreita pannareita, uunin paistaessa yhä uusia herkkuja. Pannaria, kuten kaikkia muitakin mummun paistamia herkkuja sai syödä niin paljon kuin jaksoi.”

Pannarin lisäksi toinen ohje joka jäi kirjasta heti mieleen oli karjalanpiirakat. Nämä ovat myös Aune-mummun käsialaa ja reseptin lisäksi kirjasta löytyy hyvät vaihekuvat piirakoiden valmistuksesta. Näitä on kyllä ehdottomasti kokeiltava pian, niin pitkään on jo pitänyt tehdä karjalanpiirakoita itse.

Nyt toivottelen teille leppoisaa sunnuntaita ja alan suunnittelemaan tämän päivän ruokaa.

Kirja: Verna Kaunisto-Feodorow – Kuvat: Lasse Lecklin

Kirjan tarjosi Gummerus.

Avainsanat

Kommentit (2)

Pakko saada pannaria tänään, kiitos tästä 🙂

Samat suunnitelmat täällä, sunnuntain kunniaksi tehdään pannukakkua ja sen kanssa kotitekoista omenahilloa! 🙂

Kommentoi juttua: RESEPTIEN AARTEET & MUMMUN PANNARI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X