Macaron-leivokset sopivat kevääseen ja viime päivien auringonpaiste on innostanut tekemään taas näitä suloisia pieniä leivonnaisia. Olen todennut lemoncurdin täydelliseksi macaronsien täytteeksi, mutta nyt löysin kaupasta limecurdia ja halusin testata myös sitä. Limetahnan lisäksi täytteestä löytyy valkosuklaata. Mikä ihana yhdistelmä!

LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT n.25 pientä leivosta


60g valkuaista
20g sokeria
125g tomusokeria
75g mantelijauhoa
vihreää jauhemaista elintarvikeväriä

1. Mittaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sokeri, tomusokeri ja mantelijauhe kukin eri astioihin.
2. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon vaahdotuksen aikana. Lisää vielä lopuksi ripaus vihreää elintarvikeväriä. Vaahto on valmis, kun siitä saa nostettua pieniä huippuja vatkaimen tai lusikan avulla ja huippujen päät laskeutuvat hieman alaspäin.
3. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi sekoitus valkuaisvaahdon joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin nuolijan avulla.
4. Pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä pyöreitä macaroneja. Tömäytä peltiä lopuksi varovasti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Anna leivoskuorien kuivia huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.
5. Paista macaroneja +145 asteessa noin 15 minuuttia. Kuorien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, mutta niiden tulee olla tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoavat kokonaisina leivinpaperista.
6. Pursota tai lusikoi täyte jäähtyneiden leivoskuorien keskelle ja paina toinen kuori päälle kanneksi.

TÄYTE:
100g valkosuklaata
4tl lime curdia eli limetahnaa

1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Notkista limetahna erillisessä kulhossa lusikan avulla.
3. Lisää sulatettu valkosuklaa vähitellen limetahnan joukkoon ja sekoita huolellisesti.
4. Jos täyte jähmettyy liikaa, voit laittaa sen vielä hetkeksi mikroon ennen macaronien täyttämistä.

VINKKI!
Saat leivoskuoret mahtumaan yhdelle pellille, jos pursotat pieniä kekoja vieri viereen pellille. Ota kuitenkin tarvittaessa toinen pelti käyttöön, jotta leivokset eivät osu yhteen paistuessaan.

Täällä odotetaan jo innolla kevättä ja sitä että pääsee laittamaan omaa terassia ja takapihaa kuntoon. Päivät ja viikot tuntuvat menevän jotenkin tosi nopeasti ja kohta onkin taas viikonloppu.

Aurinkoisia päiviä ja ihanaa loppuviikkoa! 🙂

Kommentit (8)

On kyllä täydellisen näköisiä macaroneja, täytekin kuulostaa ihan unelmalle.

Kiitos! Täyte olikin aivan ihanaa! 🙂

Suloisia! Pitäisköhän viikonloppuna uskaltautua taas macaronien tekoon… Rakastan niitä, mutta en ole vielä koskaan onnistunut saamaan niistä läheskään näin kauniita!

Kiitos Heidi! Jos multa kysytään niin kyllä vaan pitäis! Tiedän hyvin sen tunteen, kun macaronit eivät ota onnistuakseen.. Mutta ootas vaan kun ne onnistuvat, se se vasta kiva tunne onkin! 🙂

Kommentoi juttua: LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti

minkavi

X