Macaron-leivokset sopivat kevääseen ja viime päivien auringonpaiste on innostanut tekemään taas näitä suloisia pieniä leivonnaisia. Olen todennut lemoncurdin täydelliseksi macaronsien täytteeksi, mutta nyt löysin kaupasta limecurdia ja halusin testata myös sitä. Limetahnan lisäksi täytteestä löytyy valkosuklaata. Mikä ihana yhdistelmä!

LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT n.25 pientä leivosta


60g valkuaista
20g sokeria
125g tomusokeria
75g mantelijauhoa
vihreää jauhemaista elintarvikeväriä

1. Mittaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sokeri, tomusokeri ja mantelijauhe kukin eri astioihin.
2. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon vaahdotuksen aikana. Lisää vielä lopuksi ripaus vihreää elintarvikeväriä. Vaahto on valmis, kun siitä saa nostettua pieniä huippuja vatkaimen tai lusikan avulla ja huippujen päät laskeutuvat hieman alaspäin.
3. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi sekoitus valkuaisvaahdon joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin nuolijan avulla.
4. Pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä pyöreitä macaroneja. Tömäytä peltiä lopuksi varovasti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Anna leivoskuorien kuivia huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.
5. Paista macaroneja +145 asteessa noin 15 minuuttia. Kuorien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, mutta niiden tulee olla tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoavat kokonaisina leivinpaperista.
6. Pursota tai lusikoi täyte jäähtyneiden leivoskuorien keskelle ja paina toinen kuori päälle kanneksi.

TÄYTE:
100g valkosuklaata
4tl lime curdia eli limetahnaa

1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Notkista limetahna erillisessä kulhossa lusikan avulla.
3. Lisää sulatettu valkosuklaa vähitellen limetahnan joukkoon ja sekoita huolellisesti.
4. Jos täyte jähmettyy liikaa, voit laittaa sen vielä hetkeksi mikroon ennen macaronien täyttämistä.

VINKKI!
Saat leivoskuoret mahtumaan yhdelle pellille, jos pursotat pieniä kekoja vieri viereen pellille. Ota kuitenkin tarvittaessa toinen pelti käyttöön, jotta leivokset eivät osu yhteen paistuessaan.

Täällä odotetaan jo innolla kevättä ja sitä että pääsee laittamaan omaa terassia ja takapihaa kuntoon. Päivät ja viikot tuntuvat menevän jotenkin tosi nopeasti ja kohta onkin taas viikonloppu.

Aurinkoisia päiviä ja ihanaa loppuviikkoa! 🙂

Kommentit (8)

On kyllä täydellisen näköisiä macaroneja, täytekin kuulostaa ihan unelmalle.

Kiitos! Täyte olikin aivan ihanaa! 🙂

Suloisia! Pitäisköhän viikonloppuna uskaltautua taas macaronien tekoon… Rakastan niitä, mutta en ole vielä koskaan onnistunut saamaan niistä läheskään näin kauniita!

Kiitos Heidi! Jos multa kysytään niin kyllä vaan pitäis! Tiedän hyvin sen tunteen, kun macaronit eivät ota onnistuakseen.. Mutta ootas vaan kun ne onnistuvat, se se vasta kiva tunne onkin! 🙂

Kommentoi juttua: LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X