Macaron-leivokset sopivat kevääseen ja viime päivien auringonpaiste on innostanut tekemään taas näitä suloisia pieniä leivonnaisia. Olen todennut lemoncurdin täydelliseksi macaronsien täytteeksi, mutta nyt löysin kaupasta limecurdia ja halusin testata myös sitä. Limetahnan lisäksi täytteestä löytyy valkosuklaata. Mikä ihana yhdistelmä!

LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT n.25 pientä leivosta


60g valkuaista
20g sokeria
125g tomusokeria
75g mantelijauhoa
vihreää jauhemaista elintarvikeväriä

1. Mittaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sokeri, tomusokeri ja mantelijauhe kukin eri astioihin.
2. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon vaahdotuksen aikana. Lisää vielä lopuksi ripaus vihreää elintarvikeväriä. Vaahto on valmis, kun siitä saa nostettua pieniä huippuja vatkaimen tai lusikan avulla ja huippujen päät laskeutuvat hieman alaspäin.
3. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi sekoitus valkuaisvaahdon joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin nuolijan avulla.
4. Pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä pyöreitä macaroneja. Tömäytä peltiä lopuksi varovasti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Anna leivoskuorien kuivia huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.
5. Paista macaroneja +145 asteessa noin 15 minuuttia. Kuorien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, mutta niiden tulee olla tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoavat kokonaisina leivinpaperista.
6. Pursota tai lusikoi täyte jäähtyneiden leivoskuorien keskelle ja paina toinen kuori päälle kanneksi.

TÄYTE:
100g valkosuklaata
4tl lime curdia eli limetahnaa

1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Notkista limetahna erillisessä kulhossa lusikan avulla.
3. Lisää sulatettu valkosuklaa vähitellen limetahnan joukkoon ja sekoita huolellisesti.
4. Jos täyte jähmettyy liikaa, voit laittaa sen vielä hetkeksi mikroon ennen macaronien täyttämistä.

VINKKI!
Saat leivoskuoret mahtumaan yhdelle pellille, jos pursotat pieniä kekoja vieri viereen pellille. Ota kuitenkin tarvittaessa toinen pelti käyttöön, jotta leivokset eivät osu yhteen paistuessaan.

Täällä odotetaan jo innolla kevättä ja sitä että pääsee laittamaan omaa terassia ja takapihaa kuntoon. Päivät ja viikot tuntuvat menevän jotenkin tosi nopeasti ja kohta onkin taas viikonloppu.

Aurinkoisia päiviä ja ihanaa loppuviikkoa! 🙂

Kommentit (8)

On kyllä täydellisen näköisiä macaroneja, täytekin kuulostaa ihan unelmalle.

Kiitos! Täyte olikin aivan ihanaa! 🙂

Suloisia! Pitäisköhän viikonloppuna uskaltautua taas macaronien tekoon… Rakastan niitä, mutta en ole vielä koskaan onnistunut saamaan niistä läheskään näin kauniita!

Kiitos Heidi! Jos multa kysytään niin kyllä vaan pitäis! Tiedän hyvin sen tunteen, kun macaronit eivät ota onnistuakseen.. Mutta ootas vaan kun ne onnistuvat, se se vasta kiva tunne onkin! 🙂

Kommentoi juttua: LIME-VALKOSUKLAAMACARONSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X