Nämä helpot porkkanarieskat ovat olleet monen viikonloppuaamun, arki-illan ja viimeistä käyttöpäivää lähenevän kermaviilin pelastus. Taikina valmistuu käden käänteessä ja rieskat paistuvat juuri sopivasti sillä aikaa kun kattaa pöydän, keittää teen ja pilkkoo vihanneksia tarjoilua varten.

Helpot porkkanarieskat   8kpl
2 isoa porkkanaa
1prk kermaviiliä
1dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3rkl rypsiöljyä

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita loput ainekset raasteen joukkoon.
2. Annostele kahdeksan saman kokoista taikinanokaretta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele nokareet tasaiseksi, käytä apuna jauhoja jotta taikina ei tartu käsiin.
3. Paista rieskoja +200 asteessa 15-20 minuuttia. Sipaise juuri uunista tulleiden rieskojen päälle voita ja tarjoile.

Taikinasta tulee noin kahdeksan pienempää tai yksi iso rieska, jonka voi
leikata paiston jälkeen haluamansa kokoisiin paloihin. Rieskat
viimeistellään juuri uunista tulleina sipaisemalla pinnalle pieni nokare
voita. Näistä saa helposti myös gluteenittomia vaihtamalla jauhot ja hiutaleet gluteenittomiin versioihin.

Onpa ollut muuten ihanaa kun aurinko on välillä pilkahdellut pilvien takaa. Kevään tullen tekee mieli leipoa vähän raikkaampia leivonnaisia ja esimerkiksi sitruunaa tulee käytettyä paljon leivonnassa. Mulla onkin ihan super herkullisten keväisten pullien ohje tulossa pian blogiin! 🙂

Kommentit (13)

Oi,näitä pitää ehdottomasti kokeilla 🙂 Kiitos,ohjeesta 🙂
-Nunnu-

Kiitos Nunnu ja kiva kun maistui! 🙂

Nämäpäs oli hyviä pieniä rieskoja. Aivan kuten sanoit 🙂
-Nunnu-

Jee! Kokeile ihmeessä, nää on tosi hyviä! 🙂

Kokeilen! Sopisiko kermaviilin tilalle maustamaton jogurtti? Rahka?

Kiitos kommentista ja ihanaa kun maistui! 🙂

Kiva jos menee kokeiluun! Oon joskus laittanut myös piimää ja uskon että rahka tai jogurtti sopii kans 🙂 Piimää tai jogurttia käytettäessä jauhojen määrää voi lisätä hieman.

Näitä kyllä kokeilemme pikkuneitien kanssa 🙂

Kiva! Toivottavasti maistuu! 🙂

Kiitos mahtavasta ohjesta,tuunaan tästä glutenittoman version.

Hyvä jos ohjeesta on iloa! 🙂 Meinaan itsekin tehdä gluteenittomia rieskoja tänään tai huomenna 🙂

Kommentoi juttua: HELPOT PORKKANARIESKAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X