INTIALAINEN ILTA ~★

Viime lauantaina vietimme seitsemän hengen porukalla Intialaista iltaa, jota suunniteltiin wahtsappin välityksellä heti kun veljeni lennot tsekistä suomeen varmistuivat. Perheen kanssa yhdessä kokkailu on ihan parasta ja usen valitsemme yhdessä jonkun teeman illanvieton ympärille. Aiempia teemoja ovat olleet mm. Kreikkalainen ilta, Kreikkalainen taverna, Tsekkiläinen ilta, Meksikolainen ilta, Venäläinen ilta sekä vähän perinteisemmät pizza- ja hampurilaisillat, quesadillat ja lukuisat herkulliset brunssit.

Tällä kertaa teemaksi valikoitui siis Intia ja niinpä hain pitkästä aikaa inspiraatiota intialaisesta keittokirjastani. Sattumalta päädyimme vielä intialaisia ruokatarvikkeita myyvään kauppaan kun kävimme Mare Chiarossa syömässä.

Mausteita, tuoreita yrttejä, paljon inkivääriä, chapati-jauhoja, basmatiriisiä, vihanneksia ja juureksia.. Pöytä täyttyi tarvittavista raaka-aineista ja ryhdyimme laittamaan ruokaa porukalla. Taustalle intialaista musiikkia, lasi viiniä ja ulkona paistava aurinko. Siinä sitten yhdessä kokkailtiin, pilkottiin, maustettiin, haudutettiin ja keitettii. Meillä oli kaikki mahdolliset leikkuulaudat, veitset, kattilat, kipot ja kupot käytössä. Tehtävää siis riitti kaikille ja vaikka aloitimme valmistelut jo hyvissä ajoin, niin pääsimme syömään vasta illan hämärtyessä. Ruokaa oli paljon, kaikki onnistui ja oli ihanaa istahtaa viimein alas nauttimaan pöydän antimista.

~

★ MENU ★

Mintturaita

Sitruunainen hummus 

Naanleipä

Laccha – tomaatti-sipulilisuke

Mausteinen kurkumariisi

Kukkakaalikorma

Intialaisittain maustetut munakoisot

Palak paneer – intialainen pinaatti-juustohöystö

Butter chicken – intialainen voikana

Raikas mangolassi 
~

Reseptejä on tulossa blogiin ja lisään tähän myöhemmin linkkejä sitä mukaa kun teen postauksia. 

Ilta oli siis kaikin puolin erittäin onnistunut ja loppuillasta vielä pelailimme yhdessä. Kaikki taisivat olla niin täynnä, että chai-teet jäivät kokonaan juomatta. Saas nähdä mitä kokkaillaan seuraavaksi, kuulin nimittäin huhua että Prahan porukka saattaisi olla tulossa kesällä suomeen.. Sitä ennen olisi kuitenkin ihana päästä myös siellä käymään!

Nyt suuntaan Maunon kanssa ulos etsimään pajunkissoja huomista brunssia varten, toivottavasti löydän niitä koristamaan kattausta 🙂

Kommentit (6)

Voi että kuinka houkutteleva pöytä! 🙂 Ihanalta kuulostaa teidän ilta muutenkin, voi että kun itsekin tulisi useammin järjestettyä tuollaisia. Intialainen ruoka on vielä jäänyt itseltä aika lailla kokeilematta, joten odotankin innolla tulevia reseptejä 🙂

– Eppu

Kiitos kommentista Eppu! Meillä oli tosiaan ihana ilta ja ruokiakin jäi kivasti vielä parille seuraavalle päivälle. Laitan reseptejä blogiin varmaan tulevan viikon aikana! 🙂

Tosi kiva idea tuollaiset teemaillat,Ja ihanan värikästä kuvissa:)

Joo näistä on tullut kiva tapa perheen kesken, onneksi innokkaita kokkaajia riittää! 🙂 Kiitos kommentista!

Voi että miten ihana ilta. Osa näistä ruoista onkin minulle tuttuja vuosien takaa, kun ravintola-alaa opiskellessa yhden loppunäyttöni teemana oli Intia. Mukava muisto sekin. Pitäisi ehdottomasti ruveta järjestämään näitä teemailtoja kotosallakin, ja Intialaista ruokaa on kyllä jo ikävä.:)

Teemaillat on kyllä tosi kivoja! Ja siinä tutustuu samalla hyvin uusiin ruokalajeihin. Intia-teema on varmasti ollut mielenkiintoinen! 🙂

Kommentoi juttua: INTIALAINEN ILTA ~★

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Meillä jatkuu loma vielä hetken aikaa, mutta moni on tainnut jo palata arkeen. Ennakoin tätä myös itse ja tilasin meille valmiiksi kaappiin ruokatarvikkeita kuten perus tomaattimurskaa, pastaa, papuja, maissia, riisikakkuja ja pesuaineita. Arki on helpompaa kun tietää, että kaapissa on aina jotakin mistä voi valmistaa vaikka nopeasti pastakastikkeen! ☺️
〰️ Matsmart myy tuotteita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Tämä voi johtua pakkausmuutoksista, ylituotannosta, painovirheistä ja lähestyneistä tai jo ohitetuista parasta ennen -päiväyksistä. ♻️
#yhteistyö #matsmartsuomi #lomaloppuu #eihävikkiä
  • Ihan parasta tällä hetkellä: +32 astetta ja tuorepuristettu appelsiinimehu🍹🇬🇷 Stoorien puolella lisää tunnelmia tältä päivältä 😅
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynthos #argassi #tuoremehu #appelsiinimehu #aurinkomatkat #holiday #greece #zante #gustorestaurant #orangejuice #fresh #juice #holidayvibes
  • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
  • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
  • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
  • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
  • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce

minkavi

X