Viime lauantaina vietimme seitsemän hengen porukalla Intialaista iltaa, jota suunniteltiin wahtsappin välityksellä heti kun veljeni lennot tsekistä suomeen varmistuivat. Perheen kanssa yhdessä kokkailu on ihan parasta ja usen valitsemme yhdessä jonkun teeman illanvieton ympärille. Aiempia teemoja ovat olleet mm. Kreikkalainen ilta, Kreikkalainen taverna, Tsekkiläinen ilta, Meksikolainen ilta, Venäläinen ilta sekä vähän perinteisemmät pizza- ja hampurilaisillat, quesadillat ja lukuisat herkulliset brunssit.

Tällä kertaa teemaksi valikoitui siis Intia ja niinpä hain pitkästä aikaa inspiraatiota intialaisesta keittokirjastani. Sattumalta päädyimme vielä intialaisia ruokatarvikkeita myyvään kauppaan kun kävimme Mare Chiarossa syömässä.

Mausteita, tuoreita yrttejä, paljon inkivääriä, chapati-jauhoja, basmatiriisiä, vihanneksia ja juureksia.. Pöytä täyttyi tarvittavista raaka-aineista ja ryhdyimme laittamaan ruokaa porukalla. Taustalle intialaista musiikkia, lasi viiniä ja ulkona paistava aurinko. Siinä sitten yhdessä kokkailtiin, pilkottiin, maustettiin, haudutettiin ja keitettii. Meillä oli kaikki mahdolliset leikkuulaudat, veitset, kattilat, kipot ja kupot käytössä. Tehtävää siis riitti kaikille ja vaikka aloitimme valmistelut jo hyvissä ajoin, niin pääsimme syömään vasta illan hämärtyessä. Ruokaa oli paljon, kaikki onnistui ja oli ihanaa istahtaa viimein alas nauttimaan pöydän antimista.

~

★ MENU ★

Mintturaita

Sitruunainen hummus 

Naanleipä

Laccha – tomaatti-sipulilisuke

Mausteinen kurkumariisi

Kukkakaalikorma

Intialaisittain maustetut munakoisot

Palak paneer – intialainen pinaatti-juustohöystö

Butter chicken – intialainen voikana

Raikas mangolassi 
~

Reseptejä on tulossa blogiin ja lisään tähän myöhemmin linkkejä sitä mukaa kun teen postauksia. 

Ilta oli siis kaikin puolin erittäin onnistunut ja loppuillasta vielä pelailimme yhdessä. Kaikki taisivat olla niin täynnä, että chai-teet jäivät kokonaan juomatta. Saas nähdä mitä kokkaillaan seuraavaksi, kuulin nimittäin huhua että Prahan porukka saattaisi olla tulossa kesällä suomeen.. Sitä ennen olisi kuitenkin ihana päästä myös siellä käymään!

Nyt suuntaan Maunon kanssa ulos etsimään pajunkissoja huomista brunssia varten, toivottavasti löydän niitä koristamaan kattausta 🙂

Kommentit (6)

Voi että kuinka houkutteleva pöytä! 🙂 Ihanalta kuulostaa teidän ilta muutenkin, voi että kun itsekin tulisi useammin järjestettyä tuollaisia. Intialainen ruoka on vielä jäänyt itseltä aika lailla kokeilematta, joten odotankin innolla tulevia reseptejä 🙂

– Eppu

Kiitos kommentista Eppu! Meillä oli tosiaan ihana ilta ja ruokiakin jäi kivasti vielä parille seuraavalle päivälle. Laitan reseptejä blogiin varmaan tulevan viikon aikana! 🙂

Tosi kiva idea tuollaiset teemaillat,Ja ihanan värikästä kuvissa:)

Joo näistä on tullut kiva tapa perheen kesken, onneksi innokkaita kokkaajia riittää! 🙂 Kiitos kommentista!

Voi että miten ihana ilta. Osa näistä ruoista onkin minulle tuttuja vuosien takaa, kun ravintola-alaa opiskellessa yhden loppunäyttöni teemana oli Intia. Mukava muisto sekin. Pitäisi ehdottomasti ruveta järjestämään näitä teemailtoja kotosallakin, ja Intialaista ruokaa on kyllä jo ikävä.:)

Teemaillat on kyllä tosi kivoja! Ja siinä tutustuu samalla hyvin uusiin ruokalajeihin. Intia-teema on varmasti ollut mielenkiintoinen! 🙂

Kommentoi juttua: INTIALAINEN ILTA ~★

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ihanaa lauantaita! 🌹
.
.
.
#viikonloppu #lauantai #kukat #ruusukimppu #kahvikuppi #koti #instablogitfinland #kahvikuppi #weekendvibes #flowers #coffeemug #happyday #lifeisgood
  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog

minkavi

X