Kerroinkin jo aiemmassa postauksessa, että innostuin tekemään pääsiäiseksi marenkeja. Pataleivän paistuessa uunissa sain idean tehdä marenkeja, joten paiston jälkeen laskin vain uunin lämpötilaa ja valmistin sillä aikaa marenkivaahdon. Nämä ovat melko nopeita ja vaivattomia tehdä, joten ehdit vielä hyvin valmistaa ihania marenkeja huomiseen kahvipöytään tarjottavaksi.

Pääsiäismarengit 12 kpl
3 kananmunan valkuaista
1,5dl sokeria
ripaus kaakaojauhetta
tilkka valkoviinietikkaa
200g suklaarakeita

1. Vatkaa valkuaisia hetken aikaa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon kokoajan samalla vatkaten. Lisää lopuksi tilkka valkoviinietikkaa ja hieman kaakaojauhetta. Marenkivaahto on valmista kun koostumus on paksua ja kiiltävää ja kulhon voi kääntää ylösalaisin niin että marenki pysyy kulhossa.
2. Lusikoi marenkikekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tee lopuksi pienet kolot kekojen keskelle lusikan avulla. Annostele murusteltuja suklaarakeita koloihin.
3. Kypsennä marenkeja +120 asteessa 1,5 tunnin ajan. Sammuta uuni tämän jälkeen ja jätä marengit kuivumaan vielä vähintään tunnin ajaksi. Uunin luukkua voi pitää lopussa hieman raollaan, jotta ylimääräinen kosteus pääsee ulos.

Huom!
Muista tarkistaa käyttämiesi suklaakarkkien tuoteseloste, mikäli haluat marengeista täysin gluteenittomia 🙂

Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen keskikokoisia marenkeja. Voit halutessasi pursottaa marengit, mutta myös lusikan avulla saa helposti annosteltua marenkikekoja pellille. Suklaarakeiden tilalla voi käyttää esimerkiksi ranskanpastilleja, amerikanpastilleja tai muita suklaanameja.

Näitä vien huomenna pääsiäisen kahvipöytään pashan ja pullan kanssa. 
Millaisia herkkuja teidän pääsiäispöydästä löytyy?

Kommentit (6)

Hyvän näköisiä marenkeja 🙂 En itse ole kauhean makean ystävä ja marengit on juurikin sitä.
Oikein Ihanaa pääsiäistä 🙂
-Nunnu-

Kiitos Nunnu! 🙂 Mä taas en ennen niin välittänyt marengeista, mutta nykyään pidän. Ihanaa Pääsiäistä myös sinulle! 🙂

Aivan mielettömän suloisia! ♥ Ihania nuo karkit tuossa marenkipesässä!:D

Näistä tuli kyllä aivan super ihania ja hyvän makuisia, keräsivät paljon kehuja ja katosivat lautaselta viimeistä murua myöten 😀

Kommentoi juttua: PÄÄSIÄISMARENGIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
  • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie  #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X