Monena pääsiäisenä ollaan kokoonnuttu porukalla ison pöydän ääreen syömään. Tarjolla on ollut lammasta lisukkeineen, erilaisia salaatteja sekä suolakurkkua hunajan ja smetanan kera. Ollaan pelattu leikkimielistä kananmunapeliä, jonka vaari voittaa aina ja häviäjä joutuu syömään munan. Jälkiruoaksi oli pashaa, jonka keskellä paloi tuohus ja sen kanssa mummo nosti pöytään korkean itse leivotun kulitsan, joka kuuluu ortodoksien pääsiäisperinteisiin. Porukkaa oli paljon, ja silti kaikille oli hommattu vielä jälkkärin jälkkäriksi omat suklaamunat. Loppuilta menikin sitten yllätyksien kanssa leikkien ja saatettiin saada myös erityislupa leikkiä maatuskoilla, jotka olivat normaalisti koristeena kaapin päällä.

Tänä vuonna päätin tehdä poikkeuksen, lainasin äidiltä puisen muotin ja tein pashan itse. Sitä on jo vähän maisteltu ja voi että kuinka hyvää mun ensimmäisestä pashasta tulikaan! Laitoin sitruunaa ihan reilusti, sillä pidän sen tuomasta raikkaudesta.

PERINTEINEN PASHA

50g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
250g maitorahkaa
1dl kermaa vaahdotettuna
1 sitruunan kuori ja mehu
1tl vaniljasokeria
0,5dl mantelirouhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää mukaan keltuainen. Sekoita joukkoon myös rahka ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu, vaniljasokeri ja mantelirouhe.
2. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
3. Luiskoi massa kostutetulla harsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään, taittele harso päälle ja peitä tasaisella lautasella tai muulla painolla. Aseta muotin alle kulho, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan.
4. Anna pashan tekeytyä jääkaapissa vähintään 8 tunnin ajan tai pidempään. Tarjoile makeisten tai tuoreiden hedelmien ja pullan kanssa.


OIKEIN IHANAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

♥ ♥ ♥ 

Kommentit (10)

Ihanaa pääsiäistä sinullekin 🙂
-Nunnu-

Kiitos Nunnu, samoin sinne! 🙂

Minäkin tein tämän vuotisen pashan melkein samalla ohjeella, omaani laitoin mantelirouheen lisäksi rusinoita. Herkullista pääsiäistä 🙂

Mantelirouhe tuo kivaa suutuntumaa pashaan 🙂 Mukavaa maanantaita!

Ihana perinne ja kauniit muistot!
Pasha näyttää niin herkulliselta kuvissa ja nuo maatuskat söpöjä!
Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

Lapsuuden pääsiäisiä muistelee kyllä mielellään 🙂 Pasha onnistui yli odotusten, sitruuna toi siihen ihanaa raikkautta. Kiitos kommentista ja mukavaa alkanutta viikkoa!

Kaunista luettavaa, kirjoitat aina niin mukavia juttuja perheesi kanssa koetuista hetkistä. Hienoja muistoja. Kaunis on myös tekemäsi pasha!♥

Tuli itsellekin hymy huulille kun muistelin lapsuuden pääsiäisiä 🙂 Kiitos kommentista Heidi! 🙂 ♥

Kommentoi juttua: PERINTEINEN PASHA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit
  • Eilen oli ihana äitienpäivä ❤️ Sain onnitella omaa äitiä, mummoa ja mummia. Olen onnekas kun he kaikki ovat täällä ja osa meidän elämää. Ja että meillä on ihana ja niin rakas poika. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Olen onnellinen kun saan olla äiti! Ehkä vielä jonain päivänä useammallekin lapselle, mutta ainakin yhdelle maailman rakkaimmalle ❤️
.
.
.
#äidit #äitienpäivä #äiti #äitienpäiväkortti #äitienpäiväbrunssi #brunssi #perhe #miramallius #mother #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #art #mothersdaycard #family #loveyoutothemoonandback
  • Äitienpäiväbrunssi 🌷
.
.
.
#äitienpäivä #brunssi #brunssiherkut #äitienpäiväbrunssi #tarjoiluideat #herkkuhetki #äitienpäiväkakku #aamupala #hedelmälautanen #hedelmät #valkovuokot #smoothie  #muumimukit #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #mothersday #brunch #mothersdaybrunch #breakfast #cake #fruitplatter #flowers #moominmugs #mom

minkavi

X