Monena pääsiäisenä ollaan kokoonnuttu porukalla ison pöydän ääreen syömään. Tarjolla on ollut lammasta lisukkeineen, erilaisia salaatteja sekä suolakurkkua hunajan ja smetanan kera. Ollaan pelattu leikkimielistä kananmunapeliä, jonka vaari voittaa aina ja häviäjä joutuu syömään munan. Jälkiruoaksi oli pashaa, jonka keskellä paloi tuohus ja sen kanssa mummo nosti pöytään korkean itse leivotun kulitsan, joka kuuluu ortodoksien pääsiäisperinteisiin. Porukkaa oli paljon, ja silti kaikille oli hommattu vielä jälkkärin jälkkäriksi omat suklaamunat. Loppuilta menikin sitten yllätyksien kanssa leikkien ja saatettiin saada myös erityislupa leikkiä maatuskoilla, jotka olivat normaalisti koristeena kaapin päällä.

Tänä vuonna päätin tehdä poikkeuksen, lainasin äidiltä puisen muotin ja tein pashan itse. Sitä on jo vähän maisteltu ja voi että kuinka hyvää mun ensimmäisestä pashasta tulikaan! Laitoin sitruunaa ihan reilusti, sillä pidän sen tuomasta raikkaudesta.

PERINTEINEN PASHA

50g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
250g maitorahkaa
1dl kermaa vaahdotettuna
1 sitruunan kuori ja mehu
1tl vaniljasokeria
0,5dl mantelirouhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää mukaan keltuainen. Sekoita joukkoon myös rahka ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu, vaniljasokeri ja mantelirouhe.
2. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
3. Luiskoi massa kostutetulla harsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään, taittele harso päälle ja peitä tasaisella lautasella tai muulla painolla. Aseta muotin alle kulho, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan.
4. Anna pashan tekeytyä jääkaapissa vähintään 8 tunnin ajan tai pidempään. Tarjoile makeisten tai tuoreiden hedelmien ja pullan kanssa.


OIKEIN IHANAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

♥ ♥ ♥ 

Kommentit (10)

Ihanaa pääsiäistä sinullekin 🙂
-Nunnu-

Kiitos Nunnu, samoin sinne! 🙂

Minäkin tein tämän vuotisen pashan melkein samalla ohjeella, omaani laitoin mantelirouheen lisäksi rusinoita. Herkullista pääsiäistä 🙂

Mantelirouhe tuo kivaa suutuntumaa pashaan 🙂 Mukavaa maanantaita!

Ihana perinne ja kauniit muistot!
Pasha näyttää niin herkulliselta kuvissa ja nuo maatuskat söpöjä!
Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

Lapsuuden pääsiäisiä muistelee kyllä mielellään 🙂 Pasha onnistui yli odotusten, sitruuna toi siihen ihanaa raikkautta. Kiitos kommentista ja mukavaa alkanutta viikkoa!

Kaunista luettavaa, kirjoitat aina niin mukavia juttuja perheesi kanssa koetuista hetkistä. Hienoja muistoja. Kaunis on myös tekemäsi pasha!♥

Tuli itsellekin hymy huulille kun muistelin lapsuuden pääsiäisiä 🙂 Kiitos kommentista Heidi! 🙂 ♥

Kommentoi juttua: PERINTEINEN PASHA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • ARVONTA ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X