No-knead bread eli vaivaamaton leipä

No-knead bread eli vaivaamaton leipä on yksi The Times-lehden suosituimmista resepteistä kautta aikojen. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan levätä kelmulla peitettynä vähintään 12 tuntia. Blogista löytyy jo aiemmin julkaistuja pataleipiä ja vaivaamattomia leipätaikinoita, mutta tää vaan oli niin hyvää että pakko julkaista.

Aloita viikonloppuaamu uunituoreella leivällä. Sekoita edellisenä iltana taikina valmiiksi ja anna tekeytyä yön yli. Aamulla leipä muotoillaan, kohotetaan ja paistetaan.

No-knead bread 1 leipä
2dl kaurahiutaleita
5dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiivaa
1,5tl suolaa
4dl vettä
2rkl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukan tai nuolijan avulla. Taikinaa ei siis ole tarkoitus vaivata ollenkaan, vaan ainoastaan sekoittaa ainekset keskenään.
2. Lisää lopuksi öljy ja peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
3. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle pöydälle tai tasolle ja kääntele varovasti leiväksi. Kohota vielä liinan alla noin 1 tunnin ajan.
4. Laita pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni +225 asteeseen. Ota pata pois uunista, siirrä leipä siihen, laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja kuori on rapea.

Tämän lisäksi tein vielä toisen leivän, jossa on kauraa ja pellavansiemeniä. Suosittelen tosiaan kokeilemaan, leipä on helppo valmistaa ja vaatii ainoastaan kärsivällistä odottelua. Padan sijaan leivän voi paistaa myös uunivuoassa ja jos sellaista ei löydy niin leivinpaperilla vuorattu pelti käy myös. Parhaan lopputuloksen saa kuitenkin padassa johon saa kannen päälle.

Blogiin on tullut lähiaikoina mukavasti uusia kävijöitä, toivottavasti viihdytte täällä! Haluan myös kiittää teitä ihania lukijoita, ilahdun jokaisesta saamastani kommentista niin täällä blogissa kuin facebookissa tai instagramin puolella. Kiitos!

Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! 🙂

Avainsanat

Kommentit (10)

Näyttää LEIVÄLTÄ, varmaan hyvää ja tohon tarvitaan vain nokare voita. Pitää testata. 🙂 -Mama P.

Tähän riittää tosiaan vain nokare voita, ihanan rapea kuori ja maukas leipä! Kannattaa ehdottomasti testata! 🙂

Ihanan näköistä! Pitää ehkä laittaa "tulille" tänään illalla. 🙂

Kiitos Petra! Ja kiva jos meinaat kokeilla 🙂

Yksi uusi kävijä täällä ilmoittautuu 🙂 Vihdoin alkoi omat opiskelijan ruokailutottumukset tylsistyttämään ja tämä sun blogisi passaa hyvin uuden ruoanlaitto inspiraation hakemiseen. Pakko laittaa tää leipä resepti talteen 😛

Hei kiva kun laitoit kommenttia! 🙂 Ihana kuulla jos täältä löytyy inspiraatiota ja innostusta ruoanlaittoon. Mukavaa sunnuntaita! 🙂

Onpa hyvännäköinen leipä. Minua jäi kuitenkin askarruttamaan että täytyykö pataa tai vuokaa jotenkin voidella, minulla kun on sellainen keraaminen uunipata. Ajattelin että kokeilen tätä ohjetta. 🙂

Onpa kiva kuulla että maistui! 🙂 Täytyy varmaan itsekin leipoa taas leipää tänään tai huomenna 🙂

Kiitos hyvästä ohjeesta, todella hyvänmakuinen leipä ja padasta lähti hyvin irti, tulee tehtyä varmasti toistekin. Täällä näkyy olevan monta kokeilemisen arvoista ohjetta. 🙂

Kiitos! Vuokaa tai pataa ei tarvitse voidella, sillä leivän pitäisi kyllä irrota kun se on kypsä. Kuuman padan ansiosta kuoresta tulee ihanan rapea. Jos haluat kuitenkin ottaa varman päälle, niin voit sipaista vuoan pohjalle ohuelti öljyä tai laittaa palan leivinpaperia 🙂 Kiva jos meinaat kokeilla ohjetta, tulethan sitten kertomaan miten onnistui!

Kommentoi juttua: No-knead bread eli vaivaamaton leipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Taateli-suklaakakkua, jonka salaisuus on kattilassa soseutetut taatelit ja tumma suklaa. Niin ihanan pehmeää, tahmaisaa ja suklaista. Kurkkaa resepti blogista! ✨ #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #taatelisuklaakakku #taatelikakku #suklaakakku #joulu #joululeivonta #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #herkkuhetki #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #cake #christmas #christmasbaking
  • Blogissa tarjolla ihanaa jäädytettyä suklaajuustokakkua. Tämä 80-luvulla suuren suosion saavuttanut kakku on päätynyt aikoinaan suomeen Nina Lincolnin kautta. Kurkkaa helppo ja herkullinen resepti blogista! 😋 #juustokakku #suklaakkaku #jäädytettysuklaakakku #ninalincolninkakku #isänpäiväkakku #leivontapäivä #leivontablogi #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #cheesecake #chocolatecake #cake #ninalincolnscake #baking #bakingblog
  • *Kaupallinen yhteistyö: @sudio 🎧 Muistuttelen teitä vielä alekoodista Sudion valikoimaan! Saat 15% alennusta kun käytät koodia: minkavi. Lisäksi kaikki toimitukset ovat ilmaisia ja kaupan päälle saat söpöt lasinaluset 😚✌️ .
Mulla on nyt ollut jo tovin käytössä Sudion Regent-kuulokkeet sekä nämä langattomat bluetoothin avulla toimivat Nivåt. Voin lämpimästi suositella molempia 🎧✨ @sudio #yhteistyö #sudio #sudiomoments #sudiosweden #nivå #sudionivå #music #kuulokkeet #bluetoothkuulokkeet #musiikki
  • Tänä vuonna isänpäiväkakuksi valikoitui Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku. Oli ihan super hyvää ja kiva kun sai tehtyä juustokakun ilman liivatetta 😊 #isänpäiväkakku #juustokakku #suklaakakku #kakku #jäädytettysuklaakakku #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #ninalincolnscake #cheesecake #chocolatecake #baking #bakingblog
  • Uusimmassa postauksessa ollaan joulutunnelmissa ja arvotaan ihana Ilona Pietiläisen joulukirja 🎄 #yhteistyö @docendon_kirjat #arvonta #joulu #joulukirja #tervetuloajouluun #docendo #koti #joulukoti #glögi #joulutortut #piparit #joulutunnelmaa #hmhome #christmas #chirstmasvibes
  • Blogissa nyt meidän isänpäivän tunnelmia ja brunssiherkkuja 😚☕ #uusipostausblogissa #ruokablogi #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #isänpäivä #isänpäiväbrunssi #brunssi #brunssiherkut #kakku #juustokakku #isänpäiväkakku #suklaakakku #tarjoiluideat #koti #sisustus #sisustusinspiraatio #brunch #fathersday #cake #cheesecake #brunchallday #home #myhome #homesweethome #interior #homeinterior
  • Hyvää isänpäivää! ❤️ #isänpäivä #brunssi #isänpäiväbrunssi #herkkuja #kakku #suklaakakku #juustokakku #isänpäiväkakku #pannacotta #brunssiherkut #kolmioleivät #juustolautanen #tarjoiluideat #fathersday #happyfathersday #brunch #cake #cheesecake

minkavi

X