No-knead bread eli vaivaamaton leipä

No-knead bread eli vaivaamaton leipä on yksi The Times-lehden suosituimmista resepteistä kautta aikojen. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan levätä kelmulla peitettynä vähintään 12 tuntia. Blogista löytyy jo aiemmin julkaistuja pataleipiä ja vaivaamattomia leipätaikinoita, mutta tää vaan oli niin hyvää että pakko julkaista.

Aloita viikonloppuaamu uunituoreella leivällä. Sekoita edellisenä iltana taikina valmiiksi ja anna tekeytyä yön yli. Aamulla leipä muotoillaan, kohotetaan ja paistetaan.

No-knead bread 1 leipä
2dl kaurahiutaleita
5dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiivaa
1,5tl suolaa
4dl vettä
2rkl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukan tai nuolijan avulla. Taikinaa ei siis ole tarkoitus vaivata ollenkaan, vaan ainoastaan sekoittaa ainekset keskenään.
2. Lisää lopuksi öljy ja peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
3. Kumoa taikina huolellisesti jauhotetulle pöydälle tai tasolle ja kääntele varovasti leiväksi. Kohota vielä liinan alla noin 1 tunnin ajan.
4. Laita pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni +225 asteeseen. Ota pata pois uunista, siirrä leipä siihen, laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja kuori on rapea.

Tämän lisäksi tein vielä toisen leivän, jossa on kauraa ja pellavansiemeniä. Suosittelen tosiaan kokeilemaan, leipä on helppo valmistaa ja vaatii ainoastaan kärsivällistä odottelua. Padan sijaan leivän voi paistaa myös uunivuoassa ja jos sellaista ei löydy niin leivinpaperilla vuorattu pelti käy myös. Parhaan lopputuloksen saa kuitenkin padassa johon saa kannen päälle.

Blogiin on tullut lähiaikoina mukavasti uusia kävijöitä, toivottavasti viihdytte täällä! Haluan myös kiittää teitä ihania lukijoita, ilahdun jokaisesta saamastani kommentista niin täällä blogissa kuin facebookissa tai instagramin puolella. Kiitos!

Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! 🙂

Avainsanat

Kommentit (10)

Näyttää LEIVÄLTÄ, varmaan hyvää ja tohon tarvitaan vain nokare voita. Pitää testata. 🙂 -Mama P.

Tähän riittää tosiaan vain nokare voita, ihanan rapea kuori ja maukas leipä! Kannattaa ehdottomasti testata! 🙂

Ihanan näköistä! Pitää ehkä laittaa "tulille" tänään illalla. 🙂

Kiitos Petra! Ja kiva jos meinaat kokeilla 🙂

Yksi uusi kävijä täällä ilmoittautuu 🙂 Vihdoin alkoi omat opiskelijan ruokailutottumukset tylsistyttämään ja tämä sun blogisi passaa hyvin uuden ruoanlaitto inspiraation hakemiseen. Pakko laittaa tää leipä resepti talteen 😛

Hei kiva kun laitoit kommenttia! 🙂 Ihana kuulla jos täältä löytyy inspiraatiota ja innostusta ruoanlaittoon. Mukavaa sunnuntaita! 🙂

Onpa hyvännäköinen leipä. Minua jäi kuitenkin askarruttamaan että täytyykö pataa tai vuokaa jotenkin voidella, minulla kun on sellainen keraaminen uunipata. Ajattelin että kokeilen tätä ohjetta. 🙂

Onpa kiva kuulla että maistui! 🙂 Täytyy varmaan itsekin leipoa taas leipää tänään tai huomenna 🙂

Kiitos hyvästä ohjeesta, todella hyvänmakuinen leipä ja padasta lähti hyvin irti, tulee tehtyä varmasti toistekin. Täällä näkyy olevan monta kokeilemisen arvoista ohjetta. 🙂

Kiitos! Vuokaa tai pataa ei tarvitse voidella, sillä leivän pitäisi kyllä irrota kun se on kypsä. Kuuman padan ansiosta kuoresta tulee ihanan rapea. Jos haluat kuitenkin ottaa varman päälle, niin voit sipaista vuoan pohjalle ohuelti öljyä tai laittaa palan leivinpaperia 🙂 Kiva jos meinaat kokeilla ohjetta, tulethan sitten kertomaan miten onnistui!

Kommentoi juttua: No-knead bread eli vaivaamaton leipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt ohje tähän ihanaan vegaaniseen mangojuustokakkuun! 😍 .
.
.
#mangojuustokakku #vegaaninen #vegaanihaaste #vegaaninenjuustokakku #vegaaninenkakku #juustokakku #kakku #leivontablogi #vegaanileivonta #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #mangocheesecake #vegan #vegancheesecake #dairyfree #veganbaking
  • Kevään lähestyessä tekee aina mieli jotain rahkaleivonnaista. Tällä kertaa uunista tuli ulos ihania mustikka-rahkapullia 😍 Kurkkaa ohje blogista! .
.
.
#leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #pullapäivä #pullat #rahkapullat #rahka #mustikka #mustikkapulla #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #baking #bakingblog #blueberrybun
  • Ihanaa tiistaita! ❤️ Me suunnataan tänään muskariin ja sen jälkeen meinattiin leipoa patonkia 😊
.
.
.
#aamu #aamupala #tuorepuuro #marjat #vegaaninen #vegaanihaaste #aitomeininki #kahvi #aamukahvi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #hmhome #morning #breakfast #overnightoats #berries #vegan #coffee #morningcoffee #enjoythesimplethingsinlife #enjoy #lifeisgood
  • Blogissa tarjolla ihanaa vegaanista suklaajuustokakkua! Pääset suoraan ohjeeseen profiilin linkistä 😍
.
.
.
#leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaanikakku #suklaakakku #juustokakku #kauravispi #aitomeininki #oreo #oreosuklaakakku #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #oreokeksi #mansikat #fazeryosa #vegan #vegancheesecake #chocolate #chocolatecheesecake #cheesecake #oreocake #strawberries #dairyfree #veganbaking
  • 💛 Arvotaan 2kpl lippuja Lapsimessuille 💛
Yhteistyössä @messukeskus
▪️Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.4.2019
▪️Voit voittaa 2 lippua näin:
▪️Seuraa tiliäni @minkavi ja tägää kommentteihin ystäviä, jotka voisivat myös olla kiinnostuneita arvonnasta. Jokainen kommentti on uusi arpa sinulle!
▪️Arvonta päättyy 17.3.2019 jonka jälkeen olen voittajaan yhteydessä. .
.
.
#lapsimessut #messukeskus #helsinginmessukeskus #lippuarvonta #osallistu #arvonta #lapsimessut2019 #ministylefinland
#instablogitfinland #koti #sisustus #lastenhuone
#leikkikeittiö #hmhome #desenio #deseniojulisteet #playandgo #ikea #kidsroomdecor #kidsroom
  • Huomenta! ☺️ Kaupallinen yhteistyö: @hotelrantapuisto 
Me käytiin testaamassa Hotel Rantapuiston sunnuntaibrunssi. Tarjolla oli mm. smoothieita ja hedelmiä, leipää, croisantteja sekä lämpimiä ruokia ja salaatteja. Ja jälkkäriksi sai itse paistaa vohvelin täytteineen! Blogissa lisää kuvia ja tunnelmia brunssilta 🍊☕🍳🥞🥐🍪🥂
.
.
.
#yhteistyö #kaupallinenyhteistyö #hotelrantapuisto  #ravintolarantapuisto #brunssi #sunnuntaibrunssi #brunssihetkiä #primehotels #brunch #sundaybrunch #restaurantrantapuisto #designedbynature
  • Ihanaa naistenpäivää! 🌷 Tässä mun ensimmäinen vegaaninen juustokakku, joka keräsi paljon kehuja! Kirjoittelen ohjeen myöhemmin blogiin ☺️ .
.
.
#naistenpäivä #kakku #juustokakku #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #mangojuustokakkun #mango #yosa #fazeryosa #vadelmat #kahvihetki #herkkuhetki #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivontablogi #ihanitsetehty #leivojakoristele #womensday #cheesecake #vegan #vegancheesecake #mangocheesecake #baking #bakingblog #coffee #raspberries

minkavi

X