Erilaiset täytetyt, grillatut tai uunissa paistetut leivät ovat ihan mun lemppareita iltapaloina ja alkupaloina ennen varsinaista grilliruokaa. Oon tehnyt meille usein kasvistäytteisiä leipiä, joista tämän hetken suosikki on kesäkurpitsalla, tomaatilla, punasipulilla ja fetajuustolla täytetty hunajainen leipä. Nämä sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

Feta-kasvisleivät
puolikas vaalea leipä, esim. ciabatta
n.15cm pala kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia puolitettuna
1 punasipuli
100g fetaa
kevätsipulin varsia
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa leivästä viisi palaa, aseta pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni + 200 asteeseen ja paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia.
2. Uunin kuumetessa, höylää kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista pannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista pannulle yksi valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja punasipulirenkaat, sekoittele hetken aikaa ja siirrä pannu sivuun.
3. Purista esipaistettujen leipien päälle loput valkosipulinkynnet, kasaa päälle kesäkurpitsaa, tomaattia sekä punasipulia. Murustele päälle fetaa ja lisää ripaus mustapippuria. Paista leipiä + 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä.
4. Viimeistele kevätsipulin varsilla, rouhaisulla mustapippuria ja reilulla lorauksella hunajaa.

Vinkki!
Tarvittaessa kasvistäytteen voi paistaa pannulla jo hyvissä ajoin ja leivät voi valmistaa loppuun juuri ennen tarjoilua.

Jos tykkää tämän tyylisistä leivistä niin kannattaa kokeilla myös näitä ihania mansikka-vuohenjuustoleipiä, bruschettoja, hunajaisia vuohenjuustoleipiä tai chorizo-viikunaleipiä.

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit (6)

Nam, täällä on taas sellaiset herkut että oksat pois!! ☺ Onneksi tuli just syötyä iso lautasellinen broileririsottoa, muuten olis ollut pakko lähteä kauppaan ja hakea ainekset näihin….

Joo nää on kyllä aivan super hyviä leipiä! Kannattaa kokeilla joskus! 🙂

Oi, onpa maukas ohje! Tämä on juuri sellainen kesäiltojen ruoka parvekkeella nautittavaksi. 🙂

Oot kyllä oikeassa! Nämä maistuivat nimittäin erityisen hyviltä yhtenä lämpimänä iltana takapihalla viinilasillisen kanssa, nams! 🙂

Oii, minkä näköistä taas 🙂 Minäkin rakastan näitä eri leipäjuttuja ja inspiroidunkin varmaan eniten niistä tässä ja muissa ruokablogeissa. Kiitos taas tästä idiksestä!

Nää onkin ihan mielettömän hyviä ja syntyivät yhtenä päivänä vähän kuin vahingossa kun ajattelin käyttää jääkaapista löytyneet kasvikset johonkin iltapalaan. Sen jälkeen onkin tullut tehtyä useamman kerran 🙂

Kommentoi juttua: FETA-KASVISLEIVÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sain @kanelikeidas haasteen, jossa kerron 5 faktaa itsestäni. Sellaisia, joita ette ehkä vielä tienneet ja sitten haastaja mukaan viisi ihana tyyppiä! 😊
Ensin faktat:
▪️Oon niin aamuihminen kuin olla ja voi! Rakastan herätä uuteen päivään ja monesti odotan jo illalla sitä hetkeä, että voin aamulla nousta ylös keittämään kahvia ☕ Lapsen myötä tosin välillä voisi nukkua vähän pidempäänkin, mutta aamuissa vaan on jotain ihanaa. Aamupala ja uusi ihana päivä odottaa!
▪️Opiskelin aikoinaan taidekoulussa, mutta jätin sen kesken ja vaihdoin toiseen kouluun. Ammatiltani olen siis leipuri-kondiittori, mutta ennen äitiyslomaa olin lähes kaksi vuotta töissä päiväkodissa.
▪️Aina kun löydän jonkun uuden hyvä biisin, kuuntelen sitä repeatilla monta päivää putkeen 🤭 Saan aina kuulla tästä, sillä näin kuulemma pilaan aina kaikki hyvät laulut 😂
▪️Mulle alkoi aikoinaan ihan vahingossa kerääntymään muumimukeja! Sain niitä aina lahjaksi ja kaikki jotenkin luuli että kerään niitä 🙈 Olen kyllä aina pitänyt niistä ja jossain vaiheessa tajusin että kokoelma alkaa olla aika suuri ja nykyään voinkin jo sanoa kerävääni niitä, koska kaikki uudet mukit on aina saatava 😍
▪️Oon kovasti yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta ja muutenkin minimoida ostoksia kotiin. Oon vaan ihan hulluna kaikkiin ihaniin mattoihin, tyynyihin, koreihin ja purnukoihin! Niitä vaan ilmestyy aina jostain lisää vaikka kuinka koitan olla ostelematta mitään turhaan 😄
Mukaan haastan viisi inspiroivaa naista! ❤️ @miiametsoblog @iinamou @noonamariaa @ferdanifamily @iidanmatkassa 😘😘
  • Hyvää huomenta! Olipa ihanaa herätä kun ulkoa kuului linnunlaulua! 😗✨
.
.
.
#huomenta #makuuhuone #lastenhuoneensisustus #lastenhuone #sisustus #julisteet #hmhome #desenio #deseniotaulut #deseniojulisteet #instakodit #instablogitfinland #instablogit #maileg #hmkids #interiordesign #kidsroomdecor #homedecor #iloveyoutothemoonandback #dontgrowupitsatrap *Desenion julisteet saatu 💕
  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom

minkavi

X