Erilaiset täytetyt, grillatut tai uunissa paistetut leivät ovat ihan mun lemppareita iltapaloina ja alkupaloina ennen varsinaista grilliruokaa. Oon tehnyt meille usein kasvistäytteisiä leipiä, joista tämän hetken suosikki on kesäkurpitsalla, tomaatilla, punasipulilla ja fetajuustolla täytetty hunajainen leipä. Nämä sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

Feta-kasvisleivät
puolikas vaalea leipä, esim. ciabatta
n.15cm pala kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia puolitettuna
1 punasipuli
100g fetaa
kevätsipulin varsia
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa leivästä viisi palaa, aseta pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni + 200 asteeseen ja paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia.
2. Uunin kuumetessa, höylää kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista pannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista pannulle yksi valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja punasipulirenkaat, sekoittele hetken aikaa ja siirrä pannu sivuun.
3. Purista esipaistettujen leipien päälle loput valkosipulinkynnet, kasaa päälle kesäkurpitsaa, tomaattia sekä punasipulia. Murustele päälle fetaa ja lisää ripaus mustapippuria. Paista leipiä + 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä.
4. Viimeistele kevätsipulin varsilla, rouhaisulla mustapippuria ja reilulla lorauksella hunajaa.

Vinkki!
Tarvittaessa kasvistäytteen voi paistaa pannulla jo hyvissä ajoin ja leivät voi valmistaa loppuun juuri ennen tarjoilua.

Jos tykkää tämän tyylisistä leivistä niin kannattaa kokeilla myös näitä ihania mansikka-vuohenjuustoleipiä, bruschettoja, hunajaisia vuohenjuustoleipiä tai chorizo-viikunaleipiä.

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit (6)

Nam, täällä on taas sellaiset herkut että oksat pois!! ☺ Onneksi tuli just syötyä iso lautasellinen broileririsottoa, muuten olis ollut pakko lähteä kauppaan ja hakea ainekset näihin….

Joo nää on kyllä aivan super hyviä leipiä! Kannattaa kokeilla joskus! 🙂

Oi, onpa maukas ohje! Tämä on juuri sellainen kesäiltojen ruoka parvekkeella nautittavaksi. 🙂

Oot kyllä oikeassa! Nämä maistuivat nimittäin erityisen hyviltä yhtenä lämpimänä iltana takapihalla viinilasillisen kanssa, nams! 🙂

Oii, minkä näköistä taas 🙂 Minäkin rakastan näitä eri leipäjuttuja ja inspiroidunkin varmaan eniten niistä tässä ja muissa ruokablogeissa. Kiitos taas tästä idiksestä!

Nää onkin ihan mielettömän hyviä ja syntyivät yhtenä päivänä vähän kuin vahingossa kun ajattelin käyttää jääkaapista löytyneet kasvikset johonkin iltapalaan. Sen jälkeen onkin tullut tehtyä useamman kerran 🙂

Kommentoi juttua: FETA-KASVISLEIVÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X