Erilaiset täytetyt, grillatut tai uunissa paistetut leivät ovat ihan mun lemppareita iltapaloina ja alkupaloina ennen varsinaista grilliruokaa. Oon tehnyt meille usein kasvistäytteisiä leipiä, joista tämän hetken suosikki on kesäkurpitsalla, tomaatilla, punasipulilla ja fetajuustolla täytetty hunajainen leipä. Nämä sopivat hyvin myös illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

Feta-kasvisleivät
puolikas vaalea leipä, esim. ciabatta
n.15cm pala kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia puolitettuna
1 punasipuli
100g fetaa
kevätsipulin varsia
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa leivästä viisi palaa, aseta pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Kuumenna uuni + 200 asteeseen ja paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia.
2. Uunin kuumetessa, höylää kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista pannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista pannulle yksi valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja punasipulirenkaat, sekoittele hetken aikaa ja siirrä pannu sivuun.
3. Purista esipaistettujen leipien päälle loput valkosipulinkynnet, kasaa päälle kesäkurpitsaa, tomaattia sekä punasipulia. Murustele päälle fetaa ja lisää ripaus mustapippuria. Paista leipiä + 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes leivät saavat hieman väriä.
4. Viimeistele kevätsipulin varsilla, rouhaisulla mustapippuria ja reilulla lorauksella hunajaa.

Vinkki!
Tarvittaessa kasvistäytteen voi paistaa pannulla jo hyvissä ajoin ja leivät voi valmistaa loppuun juuri ennen tarjoilua.

Jos tykkää tämän tyylisistä leivistä niin kannattaa kokeilla myös näitä ihania mansikka-vuohenjuustoleipiä, bruschettoja, hunajaisia vuohenjuustoleipiä tai chorizo-viikunaleipiä.

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit (6)

Nam, täällä on taas sellaiset herkut että oksat pois!! ☺ Onneksi tuli just syötyä iso lautasellinen broileririsottoa, muuten olis ollut pakko lähteä kauppaan ja hakea ainekset näihin….

Joo nää on kyllä aivan super hyviä leipiä! Kannattaa kokeilla joskus! 🙂

Oi, onpa maukas ohje! Tämä on juuri sellainen kesäiltojen ruoka parvekkeella nautittavaksi. 🙂

Oot kyllä oikeassa! Nämä maistuivat nimittäin erityisen hyviltä yhtenä lämpimänä iltana takapihalla viinilasillisen kanssa, nams! 🙂

Oii, minkä näköistä taas 🙂 Minäkin rakastan näitä eri leipäjuttuja ja inspiroidunkin varmaan eniten niistä tässä ja muissa ruokablogeissa. Kiitos taas tästä idiksestä!

Nää onkin ihan mielettömän hyviä ja syntyivät yhtenä päivänä vähän kuin vahingossa kun ajattelin käyttää jääkaapista löytyneet kasvikset johonkin iltapalaan. Sen jälkeen onkin tullut tehtyä useamman kerran 🙂

Kommentoi juttua: FETA-KASVISLEIVÄT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • ARVONTA ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X