Grillattu kana-halloumisalaatti

Sateisesta alkukesästä huolimatta grillikausi on avattu jo aikoja sitten ja täällä on grillailtu vartaita, kasviksia ja erilaisia lisukkeita salaatin kanssa. Kesän salaatteihin sopii hyvin esimerkiksi grillattu kana ja tofu tai  maukkaat juustot ja kasvikset. Erilaisilla marinadeilla saa kivaa vaihtelua grilliruokiin ja nyt kun pääsin mukaan Blogiringin kampanjaan, testasin kanan marinointiin Kikkomanin makeaa soijakastiketta. Makea soijakastike tuo makua marinadin lisäksi myös salaatista löytyviin hauskoihin soijakurkkuihin, jotka päätyvät aivan varmasti jatkossakin meidän grilliruokien lisukkeeksi.

Ihastuin erityisesti grillatun kanan, suolapähkinöiden ja retiisin yhdistelmään. Myös porkkanat ja kevätsipuli tuovat salaattiin kivasti makua ja makea soijakastike tasapainottaa sopivasti suolaisempia raaka-aineita kuten halloumia. Tässä salaatissa riittää makua ja väriä!

Grillattu kana-halloumisalaatti neljälle
4 kanan rintafilettä
1 ruukku salaattia
1 ruukku rucolaa
marinoituja kirsikkatomaatteja
soijakurkkuja
pieni pussi retiisiä
pala kurkkua
iso porkkana
1dl suolapähkinöitä
200g halloumijuustoa
puolikas sitruuna

1. Aloita valmistamalla soijakurkut ja marinoimalla rintafileet sekä tomaatit.
2. Revi salaatti ja rucola isoon kulhoon, pilko retiisi ja porkkanat ohuiksi siivuiksi ja lisää salaatin joukkoon. Kun tomaatit ovat maustuneet, sekoita ne salaatin joukkoon marinadin kanssa ja lisää lopuksi suolapähkinät.
3. Kypsennä marinoidut rintafileet ja halloumi grillissä ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
4. Kaada salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja asettele päälle grillattu kana sekä halloumi ja soijakurkut. Viimeistele salaatti puristetulla sitruunamehulla, suolapähkinöillä ja ripauksella kookossokeria.

Soija-pähkinämarinadi kanalle:
0,5dl rypsiöljyä
0,5dl Kikkoman makea soijakastike
0,5dl suolapähkinöitä
1rkl kookossokeria
2rkl tuoretta minttua silputtuna
1tl raastettua inkivääriä
1 punainen chili pieninä paloina

1. Sekoita kaikki marinadin ainekset pieneen pussiin ja lisää joukkoon kanan rintafileet.
2. Sulje pussi ja hiero marinadi huolellisesti fileiden ympärille. Anna marinoitua vähintään kahden tunnin ajan.

Soijakurkut:
15cm pala kurkkua
2tl Kikkoman makea soijakastike
tuoretta minttua

1. Pilko kurkku ohuiksi tikuiksi, sekoita joukkoon makea soijakastike ja pieneksi silputtu minttu.
2. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat salaatin.

Marinoidut kirsikkatomaatit:
1 kevätsipulin varsi
2rkl oliiviöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria & suolaa
pieni kourallinen tuoretta basilikaa

1. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko kevätsipulin varsi ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset ja tomaatit keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

 ”Kikkoman Makea Soijakastike antaa ruokaan erityisen makean mausteisen vivahteen – olipa kyse riisistä, lihasta, kasviksista, keitoista tai salaateista. Sen avulla on helppo karamellisoida kasviksia ja pähkinöitä, ja se antaa myös lihapaistiin mukavan makean ja mausteisen säväyksen: muutama lusikallinen kastiketta ja paistista tulee maukkaan rapea ja uskomattoman herkullinen. Makealla kastikkeella voit maustaa jopa jälkiruokia kuten esimerkiksi suklaamoussen.” Kikkoman.fi 

Kanan lisäksi kokeilin makeaa soijakastiketta myös tofun marinointiin ja lopputulos oli herkullinen. Pienikin loraus kastiketta tuo makua, joten pullo on erittäin riittoisa. Ja marinadeihin voin ainakin suositella lämpimästi. Yllä olevan tekstin inpsiroimana tekisi mieli kokeilla kastiketta myös jälkiruokiin ja pähkinöiden karamellisointiin.

Radio Aallon sivuilla on käynnissä kilpailu, jossa on mukana 10 herkullista reseptiä. Kilpailusivulla arvotaan päivittäin Kikkomanin tuotepaketti kaikkien äänestäjien kesken, joten kannattaa käydä äänestämässä suosikkireseptiään täällä. 

Herkullisia grillaushetkiä!

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Kikkoman

Kommentit (2)

Äänestetty, hyvältä näyttää!

Kommentoi juttua: Grillattu kana-halloumisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X