Poljin eilen hymyssä suin kotiin leipomaan, vain huomatakseni että sokeripurnukka oli saanut ilmeisesti kosteutta ja sokeri oli jumahtanut yhdeksi isoksi köntiksi. Hetken aikaa raastoin sokeria haarukalla, kunnes muistin että olin saanut Urtekramilta juuri sopivasti pienen paketin. Uusi kookosokeripussi pääsi heti käyttöön, sillä mun teki hirveästi mieli leipoa raparperipiirakkaa. Pohjasta tuli ihanan mehevä ja mausteinen kanelin, kookossokerin ja kardemummaripauksen ansiosta. Piirakka maistuu hyvin ihan sellaisenaan, mutta mikäpä kruunaisi uunituoreen leivonnaisen paremmin kuin kylmä vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä?

Hyvän mielen raparperipiirakka  vuoka ⌀ 24cm
Taikina:
3 munaa
1dl kookossokeria
70g voita
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
ripaus kardemummaa

Päälle:
4dl raparperia
1,5rkl kookossokeria
ripaus kaurahiutaleita

1. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja vispaa joukkoon sokeri. Lisää sulatettu voi ja maito.
2. Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun tai kevyesti voideltuun vuokaan.
3. Kuori ja pilko raparperit pieneksi, pyörittele kookossokerissa ja kaada taikinan päälle vuokaan. Painele paloja kevyesti, jotta ne uppoavat taikinaan. Ripottele päälle hieman kookossokeria ja kaurahiutaleita.
4. Paista + 200 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes piirakka saa hieman väriä pintaan. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkki!
Saat piirakasta helposti gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi korvata puolet jauhoista myös perunajauhoilla. Muista käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita.

Tässä piirakassa ei siis ole valkoista sokeria ollenkaan vaan se on korvattu kokonaan lakritamaisella ja tummalla kookossokerilla. Tätä kysellään multa aina
välillä, joten nimensä mukaisesti kookossokeri ei siis maistu laisinkaan
kookokselta. Sain muuten samassa paketissa testiin neutraalin makuisen kookosöljyn, mikä oli myös oikein tervetullut tuote tähän keittiöön. Käytän kookosöljyä usein paistamiseen, joten kivaa vaihtelua kokeilla tätä neutraalin makuista öljyä nyt.

Reilun viikon päästä alkaa loma, tuleva Prahan matka pyörii mielessä ja syksyä ajatellen luulen että kahviloissa tulee nyt kiinnitettyä entistä enemmän huomiota tarjontaan ja herkkujen esillepanoon. Syksyllä taitaa nimittäin puhaltaa uudet tuulet työrintamalla, kerron myöhemmin lisää.. 🙂

Kookossokeri saatu Urtekramilta

Kommentit

Kommentoi juttua: Hyvän mielen raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt resepti helppoon ja herkulliseen kasvispastaan! 🌱 Päälle on ripoteltu ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat ruokiin kivan "pähkinäisen & juustoisen" vivahteen 😋 Onko ravintohiivahiutaleet sulle tuttuja? Suosittelen kokeilemaan niitä joskus! 😊 #kasvisruoka #kasvis #kasvispasta #vege #vegaaninen #vegaani #ruokablogi #ravintohiivahiutale #ravintohiivahiutaleet #hiivahiutaleet #vegaanihaaste #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #food #pasta #foodblog #vegetarin #vegan #eatyourgreens #nutritionalyeast #nooch
  • Tää itse tehty talvinen maisema lasipurkissa ja siellä loistava kynttilä luovat ihanaa tunnelmaa kotiin ❤️ #talvi #kynttilät #itsetehty #sisustus #sisustisidea #candles #winter #diy #home #homedecor
  • Tein kolmen suklaan juustokakkua eilisiin juhliin✨ #leivonta #leivontablogi #leivontapäivä #leivojakoristele #ihanitsetehty #juustokakku #kakku #synttärikakku #syntymäpäiväkakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #kolmensuklaanjuustokakku #tummasuklaa #maitosuklaa #valkosuklaa #suklaa #marjat #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakinblog #bakingday #cake #cheesecake #chocolatecheesecake #chocolate #birthdaycake #berries
  • Mun lempparityyppi ja yksi lempparitauluista ❤️ Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Vielä tämän päivän ajan saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" *Ei koske kehyksiä, handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. 
#yhteistyö #desenio #julisteet #deseniotaulut #deseniojulisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #taapero #tauluseinä #sisustus #desenioposters #home #homedecor #kidsroom #art #decoration #toddler #kidsroomdecor #loveyoutothemoonandback
  • Ihanaa kun saatiin taas lisää lunta! ❄️ #talvi #muumimuki #kahvi #kahvihetki #hentolumisade #muumitalvimuki #talvimuki #moominmug #winter #wintermug #moominwintermug #lightsnowfall #moominlightsnowfall #moomintroll #tovejansson #moominofficial #wintermoomin #moomins #muminmugg
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ✨ Edellisen kuvan lastenhuoneen julisteiden lisäksi löysin muutaman kivan Desenion julisteen myös keittiöön! 😊 Kurkkaa alennuskoodi Desenion nettikauppaan edellisestä kuvasta tai blogin uudesta postauksesta ❤️ Mukavaa keskiviikkoa! #yhteistyö #desenio #deseniojulisteet #deseniotaulut #juliste #julisteet #keittiö #sisustus #pannukakut #herkkuhetki #kodinsisustus #desenioposters #posters #kitchen #kitchenposter #bonappetit #pancakes #bananapancakes #homeinterior #
  • Kaupallinen yhteistyö @desenio ❤️ Sain toteuttaa yhteistyössä Desenion kanssa ihanan tauluseinän meidän pojan sänkynurkkaukseen. Blogissa postaus sekä alennuskoodi ja lisää kuvia lopputuloksesta. Näiden lisäksi valitsin myös keittiöön muutaman kivan taulun 😊 
Tässä kuvassa olevat taulut vasemmalta oikealle:
▪️Forest Animals
▪️Moon and Back
▪️Penguin family
▪️Three penguins
Koodilla "KAAKAOKERMAVAAHDOLLA" saat 25% alennusta julisteista* 10.1. asti. Seuraa @desenio
löytääksesi lisää inspiraatiota! *Ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- ja persoonallisia julisteita. #desenio #yhteistyö #taulut #tauluseinä #deseniojulisteet #julisteet #lastenhuone #lastenhuoneensisustus #eläintaulu #sisustus #home #homedecor #posters #desenioposters #kidsroom #art #decoration #instahome #interiordesign #kidsroomdecor

minkavi

X