MANSIKKAINEN FETA-GUACAMOLE JA TORTILLANACHOT

Juhuu! Kaksi viikkoa Prahassa vietetty ja ehdin kuin ehdinkin kotiin juuri sopivasti osallistuakseni tähän hauskaan mansikkahaasteeseen. Pipsa Hurmerinta sekä Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto etsivät kesän maukkaimpia mansikkareseptejä. Pari päivää kotiutumisen jälkeen lähetti toi kotiovelle ison laatikollisen samana aamuna Juhmon marjatilalla poimittuja mansikoita, joista napsin muutaman suuhuni ja jatkoin vielä hetken unia. Tai niin oli tarkoitukseni, mutta en sitten kuitenkaan malttanut pysyä erossa mansikoista vaan aloin suunnittelemaan mitä niistä voisi tehdä.

Rakastan avokadoa ja guacamole on ehdottomasti parasta mitä siitä voi tehdä. Nachot ja guacamole sopivat syötäväksi ihan milloin tahansa. Aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi, ilapalaksi, evääksi, illanistujaisiin tai kuten nyt, alkupalaksi. Tällä reseptillä osallistun siis mansikkahaasteen alkupalat-osioon.

Mansikkainen feta-guacamole
2 kypsää avokadoa
100g fetaa
1 pieni punasipuli
5 isoa mansikkaa
pieni nippu tuoretta korianteria
puolikas lime
puolikas sitruuna
mustapippuria & suolaa
loraus hyvää oliiviöljyä

1. Soseuta avokadot haarukan avulla ja sekoita joukkoon murusteltu fetajuusto. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.
2. Lisää pieneksi silputtu korianteri ja purista joukkoon sitruunan ja limen mehut. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut mansikat ja sekoita tasaiseksi.
3. Viimeistele guacamole lorauksella hyvää oliiviöljyä, ripauksella mustapippuria ja tuoreella korianterilla. Tarjoile itse tehtyjen nachojen kanssa.

▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼   ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  

Tortilla-nachot
2 tortillalettua
3 rkl rypsiöljyä
1tl juustokuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus paprikajauhetta
mustapippuria
ripaus sormisuolaa
juustoraastetta

1. Laita kaksi tortillaa päällekkäin ja leikkaa letyt kahdeksaan saman kokoiseen osaan.
2. Sekoita öljy ja mausteet keskenään laakeaan kulhoon. Dippaa jokainen tortillakolmio nopeasti kulhossa molemmin puolin ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jos öljyä jää yli, voit kaataa loput kolmioiden päälle pellille.
3. Lisää jokaisen kolmion päälle hieman juustoraastetta ja paista +200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes nachot saavat väriä pintaan. Käännä nachot paiston puolessa välissä. Anna jäähtyä ja kovettua ennen tarjoilua.

Vaikka olen monet kerrat yhdistänyt mansikan ja avokadon salaatissa, en tajua miten en oo aikaisemmin keksinyt yhdistää niitä tällä tavoin. Heittämällä paras guacamole mitä olen koskaan tehnyt! Fetajuusto tuo dippiin sopivasti suolaisuutta ja tuore korianteri kruunaa tämän alkupalan, joka sai hurjasti kehuja myös muilta.

Tarjoilin mansikkaisen guacamolen tortillaletuista tekemilläni nachoilla. Helppoa, nopeaa ja herkullista! Näitä olisi voinyt syödä vielä enemmänkin, mutta onneksi luvassa oli vielä pääruoka ja jälkkäri. Niistä lisää seuraavissa postauksissa.

Mansikat saatu haastetta varten

Kommentit (4)

Aivan uskomattoman herkkullisen näköistä! Nämä lähtee ehdottomasti kokeiluun 🙂

-Eppu

Ja aivan uskomattoman herkullista tämä olikin! Jos kokeilet, niin tuuthan sit kertomaan mitä pidit 🙂

Kommentoi juttua: MANSIKKAINEN FETA-GUACAMOLE JA TORTILLANACHOT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
  • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
  • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
  • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
  • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce
  • Aamukahvit tästä mukista, tätä olikin jo odotettu! 💛 Ihanaa viikonloppua!
×
×
×
#aamukahvi #kahvi #kahvihetki #muumimuki #muumimukikeräilijä #coffee #coffeetime #moominmug # #moominvalleypark #moominvalleymug #japanese #muminmuggar #muminmugg
  • Kolme vuotiaan juhlat oli eilen ja meillä oli aivan ihana päivä! 😍 Stoorien puolella lisää tunnelmia eiliseltä ja lisää on tulossa blogiin, kunhan ehdin käydä kaikki kuvat läpi. Tänä vuonna Hemmo toivoi kakkuun sitruunaa ja mansikkaa, joten päädyin tällaiseen sitruunajuustokakkuun jonka kuorrutin sveitsiläisellä marengilla. Helteellä saa kyllä olla tarkkana tarjoilujen kanssa, mutta uskon että marengin ansiosta kakku pysyi edes joten kuten kasassa 😅🍋
×
×
×
#syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #kakku #syntymäpäiväkakku #synttärikakku #juustokakku #sitruuna #marenki #sveitsiläinenmarenki #marenkikakku #sitruuna #mansikka #juhlat #leivontablogi #leivonta #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #birthdaycake #cheesecake #lemoncheesecake #meringue #meringuecake #swissmeringue #swissmeringuecake #strawberries #baking #bakingblog

minkavi

X