Härän ulkofilettä mansikkaisella salaattipedillä

Herkullisen alkupalan jälkeen on vuorossa pääruoka, jonka kruunaa kotitekoinen mansikka-vinaigrette. Kastike on helppo tehdä itse ja sen voi valmistaa tarvittaessa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Etikan hapokkuus ja mansikoiden makeus ovat mieletön yhdistelmä ja lopuksi joukkoon lisätyt unikonsiemenet tuovat kastikkeeseen kivan tekstuurin. Pilkullinen kastike maistuu ja myös näyttää ihan mansikalta. Tällä reseptillä osallistun Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteeseen.

Romaine-rucolasalaatti kahdelle
1 ruukku romainesalaattia
reilu kourallinen rucolaa
pieni punasipuli
3 kevätsipulin vartta
2 härän ulkofilepihviä

1. Huuhtele ja pilko romainesalaatti kulhoon, lisää joukkoon rucola, puoliympyröiksi pilkottu punasipuli ja pieneksi pilkotut kevätsipulin varret.
2. Sekoita puolet mansikka-vinaigretista salaattipohjan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jätä osa kastikkeesta koristeluun ja salaatin päälle annosteltavaksi.
3. Grillaa pihvit haluamasi kypsiseksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja pilko salaattipedin päälle.
4. Viimeistele annokset tuoreilla mansikoilla ja rouhaisulla mustapippuria.

Mansikka-unikonsiemen vinaigrette
4 isoa mansikkaa
0,5dl rypsiöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria
0,5rkl unikonsiemeniä

1. Soseuta mansikat öljyn sekaan sauvasekoittimella. Lisää etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi unikonsiemenet. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun asti.

Tehdään usein todella runsaita salaatteja, mutta tällä kertaa maltoin onneksi pysyä yksinkertaisella linjalla. Vinaigreten maut tulevat parhaiten esiin, kun salaattipohjaan käyttää vain muutamia raaka-aineita. Salaatti oli todella maukas!

Seuraavaksi blogissa jälkiruoan vuoro. Luvassa siis lisää mansikkareseptejä! 🙂

Mansikat saatu haastetta varten

Kommentit (6)

Näyttää kyllä herkulliselle! Pitää
katsoa tuo edellinenkin resepti.

Kiitos Aikku! Edellinen resepti on kyllä ihan suosikkini tällä hetkellä 🙂

Herkun näköistä tuo mansikkavinegrette! Ihanan väristä!

Oli tosiaan herkkua ja noi unikonsiemenet sopi hyvin joukkoon myös ulkonäkönsä puolesta 🙂

Kommentoi juttua: Härän ulkofilettä mansikkaisella salaattipedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogissa nyt nää ihanat herkut eli vegaaniset laskiaispullat 😍 Suora linkki profiilissa ☝️ #laskiaispulla #laskiaispullat #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #herkkublogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #leivojakoristele #vegaanihaaste #vegaanileivonta #vegaani #vegaaninen #pulla #pullapäivä #kauravispi #aitomeininki #baking #bakingday #vegan #dairyfree #semlar
  • Hyvää uutta alkanutta viikkoa just sulle! 😊 #maanantai #huomenta #koti #ruusut #kukat #olohuone #instakodit #instablogit #instablogitfinland #monday #goodmorning #lifeisgood #home #homesweethome #hmhome #livingroom #flowers #interiordesign
  • Tää viikko alkoi sillä, että lähetti toi ovelle paketin ja loppuu siihen että saan kaikessa rauhassa nauttia hyvää kahvia 😍 Kiitos @kaffaroastery ihanasta lähetyksestä, hyvästä kahvista ja söpöistä @oatly tuotteista! Näistä osan saa mun lemppari kahviseura @noonamariaa ☕ Stoorien puolella näet vielä tarkemmin paketin sisällön! 😊 Aurinkoista sunnuntaita ☀️ #gifted #kaffaroastery #kahvi #kahvihetki #kahvipavut #espresso #oatly #ikaffe #desenio #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #coffeeisalwaysagoodidea
  • Viikonloppu ja tuorepuuro ❤️ Tämä vadelmainen versio löytyy nyt blogista! Vain neljä raaka-ainetta, sekoitus ja yöksi jääkaappiin tekeytymään. Ihanan vaivatonta ja silti niin herkullista 😍 #aamupala #tuorepuuro #puuro #vadelmapuuro #vadelmatuorepuuro #vadelmat #kaurajogurtti #vegaanihaaste #vegaani #vegaaninen #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #breakfast #raspberries #overnightoats #foodblog #vegan #dairyfree
  • Ystävänpäivän huikea arvonta! ❤️ Kaupallinen yhteistyö: @moominofficial 
Uudet muumiastiat ovat ilmestyneet 😊 
Arvotaan yhdelle onnekkaalle: 1kpl Ninni-muki, 1kpl Muumipeikko-muki sekä ihana MOOMIN-logo kangaskassi. Postitan palkinnon Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen ja lisään mukaan vielä pienen yllätyksen 😍 Voit voittaa nämä kaikki osallistumalla arvontaan seuraamalla näitä ohjeita:
🌷Seuraa tilejä @minkavi ja @moominofficial 🌷Tägää mukaan ystäväsi, joka tykkää myös muumeista. Jokainen kommentti on uusi arpa. 🌷Arvonta päättyy 28.2.2019 ja olen sen jälkeen voittajaan yhteydessä.
🌷Onnea arvontaan ja ihanaa ystävänpäivän iltaa muruset! 👉Blogissa myös uusi postaus ja lisää kuvia näistä ihanista uutuuksista sekä alennuskoodi Moomin.com- kauppaan! 
#yhteistyö #moominofficial #moomincom
  • Hyvää Ystävänpäivää! ❤️ #ystävänpäivä #valentinesday #ystävä #kakku #juustokakku #ystävänpäiväkakku #sitruunajuustokakku #herkkublogi #leivontablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #marimekko #marimekkoastiat #marimekko60years #kirjaintaulu #instablogitfinland #instablogit #marimekkolove #cheesecake #cake #letterboard #throwkindnessaroundlikeconfetti
  • Ajattelin tehdä tänään lisää tätä ihanaa tuorepuuroa tekeytymään huomiselle ystävänpäivän brunssille ❤️ Puurosta löytyy mm. maapähkinävoita ja banaania. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ja tee säkin! 😊 #aamupala #tuorepuuro #maapähkinävoi #banaani #chiageeli #puuro #vegaani #vegaanihaaste #vegaaninen #ystävänpäivä #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #overnightoats #peanutbutter #chiaseeds #vegan #whatveganeats #breakfast #valentinesday #porridge

minkavi

X