Härän ulkofilettä mansikkaisella salaattipedillä

Herkullisen alkupalan jälkeen on vuorossa pääruoka, jonka kruunaa kotitekoinen mansikka-vinaigrette. Kastike on helppo tehdä itse ja sen voi valmistaa tarvittaessa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Etikan hapokkuus ja mansikoiden makeus ovat mieletön yhdistelmä ja lopuksi joukkoon lisätyt unikonsiemenet tuovat kastikkeeseen kivan tekstuurin. Pilkullinen kastike maistuu ja myös näyttää ihan mansikalta. Tällä reseptillä osallistun Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteeseen.

Romaine-rucolasalaatti kahdelle
1 ruukku romainesalaattia
reilu kourallinen rucolaa
pieni punasipuli
3 kevätsipulin vartta
2 härän ulkofilepihviä

1. Huuhtele ja pilko romainesalaatti kulhoon, lisää joukkoon rucola, puoliympyröiksi pilkottu punasipuli ja pieneksi pilkotut kevätsipulin varret.
2. Sekoita puolet mansikka-vinaigretista salaattipohjan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jätä osa kastikkeesta koristeluun ja salaatin päälle annosteltavaksi.
3. Grillaa pihvit haluamasi kypsiseksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kääri pihvit folioon vetäytymään ja pilko salaattipedin päälle.
4. Viimeistele annokset tuoreilla mansikoilla ja rouhaisulla mustapippuria.

Mansikka-unikonsiemen vinaigrette
4 isoa mansikkaa
0,5dl rypsiöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria
0,5rkl unikonsiemeniä

1. Soseuta mansikat öljyn sekaan sauvasekoittimella. Lisää etikka, suola ja mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja lisää lopuksi unikonsiemenet. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun asti.

Tehdään usein todella runsaita salaatteja, mutta tällä kertaa maltoin onneksi pysyä yksinkertaisella linjalla. Vinaigreten maut tulevat parhaiten esiin, kun salaattipohjaan käyttää vain muutamia raaka-aineita. Salaatti oli todella maukas!

Seuraavaksi blogissa jälkiruoan vuoro. Luvassa siis lisää mansikkareseptejä! 🙂

Mansikat saatu haastetta varten

Kommentit (6)

Näyttää kyllä herkulliselle! Pitää
katsoa tuo edellinenkin resepti.

Kiitos Aikku! Edellinen resepti on kyllä ihan suosikkini tällä hetkellä 🙂

Herkun näköistä tuo mansikkavinegrette! Ihanan väristä!

Oli tosiaan herkkua ja noi unikonsiemenet sopi hyvin joukkoon myös ulkonäkönsä puolesta 🙂

Kommentoi juttua: Härän ulkofilettä mansikkaisella salaattipedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Jouluna on ihana antaa lahjaksi itse tehtyjä herkkuja 🤗 Keräsin yhteen postaukseen 12 ohjetta erilaisiin herkkulahjoihin, joista löytyy mm. marenkeja, piparipullaa, brownieita ja erilaisia pikkuleipiä. Kurkkaa ohjeet ja vinkit uusimmasta postauksesta. Linkki löytyy profiilista ❤️ #joululeivonta #joulu #herkut #jouluherkut #herkkulahja #herkkulahjat #marenki #marengit #suklaamarenki #ihanitsetehty #leivojakoristele #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #christmasbaking #baking #meringue #meringues #chocolatemeringue
 • Arvonta suoritettu! Voittaja on @oonapieces ✨ Kaupallisessa yhteistyössä @personalplanner 📕 Sain suunnitella itselleni persoonallisen kalenterin vuodelle 2019 ja nyt sullakin on mahdollisuus voittaa itsellesi Personal Planner-kalenteri! Voit valita mieleisesi kannet, sivut, värit, erilaisia lisäsivuja sekä pieniä kivoja yksityiskohtia, joiden avulla saat kalenterista juuri oman näköisen 😊 Odotan jo innolla, että pääsen täyttämään tätä. Uuden kalenterin aloitus on aina jotenkin niin kivaa! ❤️
.
📍Osallistu arvontaan seuraamalla tilejä @minkavi & @personalplanner 📍Tägää mukaan ystäviä, jokainen kommentti on aina uusi arpa sinulle.
📍Arvonta päättyy pe 14.12. klo 21 ja olen voittajaan heti yhteydessä, jotta uusi kalenteri ehtii perille ennen vuoden vaihdetta.
.
#yhteistyö #personalplanner #itsprettypersonal #kalenteri #kalenteri2019 #2019 #arvonta #kalenterimania #kalenterituunaus #kalenteriaskartelu #kahvi #kahvihetki #piparit #calendar #calendar2019 #planner #plannerlove #planneraddicts #coffee #coffeetime #gingerbread
 • Täällä on leivottu lisää pipareita ja piparkakkutalokin on kasaamista vaille valmis 🎄✨ #piparit #piparkakut #piparkakkutalo #piparitalo #piparikoti #leivonta #joululeivonta #kahvi #kahvihetki #muumimuki #leivojakoristele #ihanitsetehty #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #baking #bakingday #gingerbread #christmasbaking #christmas #christmasvibes
 • Kaupallinen yhteistyö: @frooshsuomi🍍 Sain testiin Froosh smoothieta uudessa maussa 🤗 Tästä purkista löytyy ananasta, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Ihanan raikas ja hedelmäinen! Frooshin tuotteet sisältävät 100% hedelmää, marjaa ja kasviksia 🌱 Näitä tarjoaa siis mielellään taaperollekin, joka tykästyi myös tähän makuun kovasti! 😊 Näissä on mun mielestä myös mielettömän ihanat pakkaukset 😄✨ #frooshplus #acanawill #froosh #frooshchill #smoothie #frooshsuomi #fruitswithbenefits
 • Tein kolme vuotta sitten illanistujaisiin juhlavan napostelutarjottimen 😊 Tämän postauksen kaivan esiin aina joulun alla, kun kaipaan inspiraatiota tai tarjoiluideoita. Napostelutarjotin on ihana tarjottava myös pikkujouluissa. Kurkkaa profiilin linkin takaa postaus, jossa vinkkejä tarjottimen kokoamiseen. Runsas valikoima takaa sen, että jokaiselle löytyy jotakin! 🤗🎄 #napostelutarjotin #tarjoiluideat #joulu #pikkujoulut #herkkuja #herkkuhetki #tarjoilut #juustolautanen #juustot #christmas #goodies
 • Tänään Kotilieden bloggaajien joulukalenterin luukku avataan blogissani ❤️ Kurkkaa ohje ihanaan suklaakakkuun ja koristeluun, linkki löytyy profiilista! 🦌✨ #kotiliesijoulukalenteri2018 #joulukalenteri2018 #joulukalenteri #joulu #leivonta #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #suklaakakku #juustokakku #suklaajuustokakku #ihanitsetehty #leivojakoristele #metsäteema #metsäneläimet #suklaa #syntymäpäiväkakku #brownie #cheesecake #chocolate #cake #baking
 • Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi pipari-brownieita. Näistä tulikin tosi hyviä, joten kirjoittelen pian reseptin blogiin! Ihanaa viikonloppua! 😊✨ #brownie #browniet #piparibrownie #piparkakkubrownie #leivonta #leivontapäivä #leivontablogi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #joulu #joululeivonta #piparit #piparkakut #suklaa #jouluherkku #ihanitsetehty #leivojakoristele #baking #bakingblog #brownies #gingerbreadbrownies #gingerbread #chocolste #christmas #christmasvibes #christmasbaking

minkavi

X